Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама столичани са извършили взломни кражби в Лом

Полицейски служители разкриха двама извършители на взломни кражби в Лом. Криминално проявените и осъждани И.Г./36 г./ и И.А./47 г./, и двамата от гр. София са уличени, че на 19 март счупили патронник на секретна брава и проникнали в апартамент, собственост на 41-годишен мъж, откъдето откраднали два преносими компютри, неустановени до момента мъжки и дамски златни накити и сумата от 2 000 лева. В жилищата им са намерени и иззети веществени доказателства. Спрямо И.Г./36 г./ е взета постояннна мярка за неотклонение "задържане под стража" от Ломския районен съд. Другият извършител се укрива и е обявен за национално издирване. В хода на разследването двамата са уличени в още една домова взломна кражба, извършена на 16 април в Лом. С помощта на техническо средство те взломили патронник на входна врата и проникнали в апартамента на 51-годишния Б.И. От метален шкаф отнели ловен автомат "Калашников", а от кутия в шкаф в спалнята - 7 златни дамски пръстена и 4 златни верижки, с общо тегло около 60 грама. Работата по документиране на престъпната дейност на двамата, както и установяване на други съучастници в извършеното престъпление, продължава, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Монтана.

Тази нощ е получен сигнал от МБАЛ Монтана за постъпило за лечение простреляно лице. Дежурна оперативна група на РУП Монтана е посетила местопроизшествие. При извършените процесуално-следствени действия е установено, че в дома на 32-годишния К.Г. присъствали още двама души – 33-годишният М.С. и 19-годишният К.С., и двамата от Монтана. Домакинът и М.С. разглеждали нарезна карабина "Бърно" К-22, собственост и законно притежавана от К.Г. Карабината се подхлъзнала от масата, на която била подпряна и при удар в стол възпроизвела изстрел. Пострадал е 33-годишният М.С. Той е настанен за лечение с огнестрелна рана в левия крак, малко над капачката. Няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство. Карабината е иззета.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

За поредна година Типченица е домакин на фолклорен фестивал

От село Типченица отправиха официална покана към приятелите и любителите на българския фолклор да вземат участие в шестнадесетото издание на Фолклорен фестивал "Типченица пее" 2024, който ще се проведе на 07.09.2024 г. на открита сцена в село Типченица. Организатори на фестивала са Кметство село Типченица и Народно читалище "Съзнание-1899"...

публикувано на 04.08.24 в 14:16
ОДМВР-Враца

Молдовец с постоянен адрес във Видин отива зад решетките

Изпратиха в затвора гастрольор от Молдова, специализиран в домови кражби, съобщиха от полицията във Враца.  Властите влезли в дирите му, след като на 25 юли бил подаден сигнал за проникване и отнемане на известна парична сума от търговски обект в града под Околчица.  По образуваното досъдебно производство ченгетата стигнали до криминално проявен..

публикувано на 04.08.24 в 14:13

Калин Стоянов: МВР не насочва през частните ТИР паркинги

Министерството на вътрешните работи не е съгласувало задължително преминаване на тежкотоварни превозни средства през буферния паркинг непосредствено пред Дунав мост Видин – Калафат.  МВР не насочва никой през частните ТИР паркинги, обясни министър Калин Стоянов в отговор на въпрос от народния представител от Видин Любен Иванов. "Светофарът е..

публикувано на 04.08.24 в 07:47

Младежка организация с първа инициатива в Мездра

Новото местно сдружение БУМ – "Будни Устремени Мездренчани" организира първата си инициатива.  Младите хора канят всички свои съграждани "Да почистим заедно парка в Мездра".  Еко инициативата  е от 9.30 часа днес. Акцията е подкрепена от Община Мездра и Общинско предприятие "Чистота". Ще бъдат подсигурени необходимите материали и инструменти за..

обновено на 04.08.24 в 07:21

За поредна година в Стакевци отбелязаха Празника на гората

С празничен водосвет отслужен от Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, жители и гости на село Стакевци се събраха, за да отпразнуват заедно Празника на гората и Стакевския балкан. Съборът води началото си още от 1989 година, а през последните три години той се провежда в самото село. На..

публикувано на 04.08.24 в 07:17

Старческият дом в Хайредин ще бъде реновиран

Община Хайредин обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонт на Дома за стари хора в селото. За целта са отпуснати близо 4 милиона лева, става ясно от съобщение на местната управа.  Площта на имота е 52 143 кв. м. и в него е разположена сградата на социалното заведение. Тя е въведена в експлоатация през 1957 г. и е публична общинска..

публикувано на 04.08.24 в 07:12

АПИ: Напредват строителните дейности на трасето "Ботевград-Мездра"

Напредва изпълнението на строително-монтажните дейности, които се извършват на трасето "Ботевград-Мездра", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ). В подлеза на п. в. "Мездра" /при км 161+665/ се демонтира железният път и траверсите от трасето на жп линията Мездра – Руска Бела, а контактната мрежа е изцяло премахната. Дейностите по..

публикувано на 03.08.24 в 16:00