Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големи количества нелегални цигари разкриха във Видин и Враца

11 000 къса цигари "My Way" и 9 600 къса цигари "Capital" без бандерол иззеха вчера служителите на реда. Това се съобщава в бюлетина на полицията във Видин. Нередовната акцизна стока е открита в багажника на лек автомобил, собственост на 46-годишния видинчанин В.А. Цигарите са иззети.

Също вчера, при проверка в дома на Т. Г. (51г.) в областния град, са открити 2400 къса цигари "Bestman" без български акцизен бандерол. Съставен е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

5 мастербокса (2 500 кутии) цигари "Марлборо", без български акцизен бандерол са открити при проверка на лек автомобил "Мерцедес LM" в село Ребърково, Врачанско. Колата е управлявана от Ю. Й. (22г.) от с. Церово. В автомобила пътувал и К. В. (29 г.) от същото село. Образувано е бързо производство.

Специализирана полицейска операция за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки е проведена и на територията на Районното полицейско управление в Роман. Проверени са 6 обекта и 4 души. 30 кутии цигари "Famous" са намерени в частен дом в Роман. На градския пазар служителите на реда са установили, че 22-годишна жена от село Буковлък продава нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Иззети са 6 кг. рязан тютюн, пакетиран в 41 найлонови пакета. Незаконна търговия на тютюн е разкрита и на на бул. "Хр. Ботев" в града. Там от В. В., отново от село Буковлък, са иззети 3,200 кг. тютюн, пакетиран в 14 найлонови пакета. До градския пазар в Роман е извършена полицейска проверка на С. Ч. (24 г.) от същото село. Иззети са 6,5 кг. тютюн.

Специализирана полицейска операция е извършена вчера и в Хайредин. Проверките са били за установяване на притежатели на незаконни оръжия и боеприпаси, както и акцизни стоки без български акцизен бандерол. По време на операцията са извършени проверки в 8 жилища и 3 търговски обекта. В магазин в село с. Хайредин са намерени и иззети 137 кутии с цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. В кафене в село с. Михайлово са намерени и иззети 6 кутии с цигари марка "Паладиум". В дом в с. Михайлово са намерени и иззети 3 кутии с цигари отново "Паладиум". В стопанска постройка в с. Михайлово, полицейските служители са открили 169 кутии с цигари от същата марка. По всички случаи са образувани дознания. В с. Войводово е извършена полицейска проверка в къщата на 52-годишна жена. Намерени и иззети са 13 кутии нелегални цигари от различни марки.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Смесеният камерен хор при читалището в Бяла Слатина с отличия от конкурс

Смесеният камерен хор при НЧ "Развитие-1892"- Бяла Слатина бе отличен на Националния фестивал на старата градска, шлагерна и популярна песен "Самоков 2024". Това съобщи секретарят на читалището Светлина Берова: "Там се представихме блестящо. Под диригентството на маестро Пламена Гешковска, бяхме отличени с най-високата награда - "Специалната..

публикувано на 12.10.24 в 17:16

Ученици от Мездра се запознаха с работата на пожарникарите и спасителите

Ученици от първи до четвърти клас на СУ "Иван Вазов" от град Мездра проведоха занимания на тема  "Професиите на пожарникаря и спасителя"- за усвояването на знания за видовете стихийни бедствия и начините за предпазване и адекватно поведение.  Пожарникар от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" запозна учениците с..

публикувано на 12.10.24 в 16:50

Отбелязваме Световния ден на прелетните птици

На 12 октомври се отбелязва Световният ден на прелетните птици. Този ден е иницииран от конвенцията за мигриращите видове, каза Стойчо Стойчев - директор по природозащита в Българското дружество за защита на птиците: "Това е международна конвенция, която обединява страни, решени да подпомагат миграцията не само на птиците и на други..

публикувано на 12.10.24 в 16:42

Задържаха тракторист с 3,34 промила алкохол

В белослатинското село Търнава беше задържан тракторист с 3,34 промила алкохол, съобщиха от полицията във Враца.   34- годишният нарушител е управлявал трактор с прикачено ремарке, собственост на Община Бяла Слатина, когато е спрян за проверка от автопатрул. Отказал е да даде кръвна проба и е оставен в ареста за 24 часа. Образувано е бързо..

публикувано на 12.10.24 в 16:35

Полицаи спряха кражба на гориво от тир

Полицаи от Монтана предотвратиха кражба на дизелово гориво от тир, спрял на почивка, край село Долна Вереница.  При извършване на обход на екип на "Пътна полиция"- Монтана в района на отбивка край село Долна Вереница, към 2.30 часа вчера, е забелязано лице източващо гориво от спрял да почива тир. След като забелязал униформените лицето се скрило в..

публикувано на 12.10.24 в 16:32

Мездренски творци ще почетат бележити автори

Творците от Литературен клуб "Христо Ботев" при НЧ "Просвета 1925"- Мездра не пропускат да уважат годишнините на изтъкнати писатели и поети. През идната седмица на творческа вечер те ще говорят за  живота и творчеството на българските писатели Йордан Радичков- по повод 95 години от рождението му и на Виктор Пасков- по повод 75 години от рождението му...

публикувано на 12.10.24 в 16:05

В Берковица отбелязаха Деня на българската община

По повод Деня на българската община, който отбелязваме на 12 октомври, община Берковица проведе ден отворените врати на 11 октомври. Това съобщи кметът Радослав Найденов. 10 ученици от Лесотехническата професионална гимназия и от гимназия "Д-р Иван Панов" взеха участие в управлението на Община Берковица за един ден. "Бяха на ключови..

публикувано на 12.10.24 в 15:55