Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма нарушения при изкупуването на охлюви

"Няма нарушения в пунктовете за изкупуване на охлюви"- съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Монтана.

"34 пункта са регистрирани на територията на област Монтана и само два във Видинско. До момента са извършени 22 проверки. Две от тях са били по сигнал във Вълчедръмско, задно с полицията.Няма нарушения! "- подчерта Валери Първанов, главен експерт в РИОСВ - Монтана и поясни, че от 30 до 40 стотинки е цената на килограм лозов охлюв. По-скъпо- 50-60 стотинки, се изкупуват градинските охлюви.

По публикацията работи: Любо Андреев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Катастрофа на разклона за Дунавци

Три катастрофи са станали за около час във Видинско

Три  пътнотранспортни произшествия са станали тази сутрин за малко повече от час, между 9:24 часа до 10:40 часа, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Две от катастрофите са на главен път Е-79 , третата – по пътя Видин – Иново . Четирима души са пострадалите при инцидентите, но са без тежки наранявания.  На разклона за..

обновено на 10.09.24 в 12:19

Изложба "Батик" е подредена в Монтана

 Есенният сезон на монтанските художници започна с откриването на изложба “Батик” . Бивши и настоящи възпитаници на студиото по изобразително изкуство "Рени арт"  подредиха 45 картини  в зала "Кутловица" в Монтана. Те показват различен колорит и стил с техника, в която се използва горещ восък и текстилни багрила. Платната са създадени това лято..

публикувано на 10.09.24 в 11:40

Опасни ли са вратовръзките в училищните униформи?

Ученическите униформи, които се проектират и изработват по поръчка на училищата, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност. Това съобщиха от онлайн платформата “Ние, потребителите” по повод постъпили запитвания на родители във връзка с дизайна и елементи на училищни костюми. Едно от запитванията касае допустими ли са вратовръзки, като част..

публикувано на 10.09.24 в 10:00

Продават шест общински жилища във Враца

Отложиха за следващото заседание разглеждането на предложението за продажба на 6 общински жилища във Враца. Казусът ще бъде гледан на 24 септември. Припомняме, че докладната включваше продажбата на едностаен апартамент, чиято цена е 24 190 лв., а данъчната му оценка е близо 7 000 лв. Наемателят му е бил настанен в него не както е по закон преди 5 и..

публикувано на 10.09.24 в 08:22

Групата за стари градски песни "Мездрея" отново на върха

Поредното си силно представяне направи Групата за стари градски песни "Мездрея" при Народно читалище ”Просвета 1925” в гр. Мездра. Певците се отличиха на XVII Международен фестивал на шлагерната песен "Пей сърце", който се проведе в град Кюстендил.  Две първи места завоюваха солистите Валентин Вълчев и Радко Антонов и първо място за група "Мездрея"...

публикувано на 10.09.24 в 07:51

Снимката на 9 септември 2024 година

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Видин се включва в Седмицата на пожарната безопасност с разнообразни  прояви .  Програмата започна с поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши лейтенант Огнян Борисов.  Министър-председателят Димитър Главчев..

публикувано на 09.09.24 в 18:05

Прокуратурата води разследване за побой на 88-годишна жена от село Сумер

Под ръководството на Районна прокуратура - Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на възрастна жена. Пострадалата, на 88 години, е настанена в тежко състояние  в хирургично отделение на МБАЛ „Стамен Илиев“ в града.    Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия..

публикувано на 09.09.24 в 17:05