Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръстьо Спасов: "Важно е Мостът пълноценно да се включи в пътната мрежа на страната"

"Приоритетите ни са свързани с инфраструктурата и пълноценното включване на Дунав мост 2 в пътната мрежа на страната"- каза при встъпването си в длъжност новият областен управител на Видин Кръстьо Спасов.

© Снимка: Светослав Цветанов

"Аз съм оптимист човек. Участвал съм активно в разработването на регионалната програма на кандидатите за народни представители от "Коалиция за България". Това е една добра програма и се надявам, че ще имаме възможност да я реализираме. Разчитам на подкрепата на правителството, на всички народни представители, от които на един малко повече. Разчитам и на бизнеса, на местните институции, на неправителствените организации, разчитам на областната администрация, на синдикатите. Не търпят никакво отлагане най-вече въпросите, свързани с инфраструктурата. Тъй като с пускането на Дунав мост 2 трафикът по пътищата на региона се увеличи и ще се увеличава многократно- въпреки лошите комуникации към нашия град. А представете си, ако ги подобрим. Считам, че е наложително изграждането на пътната връзка от Димово до Ружинци; откриването на граничния пункт Салаш-Ново корито, което се отлага от много години и всички други проекти, свързани с инфраструктурата- като водния цикъл и депото за твърди битови отпадъци. Актуална е и идеята за тунел под Петрохан- не трябва да разглеждаме в противопоставяне намерението за тунел под Шипка и модернизирането на жп линията Видин-София. Нека се случат и двата тунела и да пресичаме България от Видин до Кулата за 4 часа"-
каза още новият стар областен управител на Видин Кръстьо Спасов и обобщи:

"Ще работим за реализирането на нашата програма докато и доколкото сложната политическа ситуация в момента в страната ни позволи."

Кръстьо Спасов е новият областен управител на Видин с решение на правителството от вчера. В периода 2005-2009 година той вече е заемал същата длъжност. Крсътьо Спасов е роден на 26 септември 1947 година. Висшето си образование завършва във Висшия институт по архитектура и строителство- София, специалност строителен инженер по пътно строителство. Има и следдипломна специализация във Висшия институт за народно стопанство- Варна, специалност "Научна организация на труда и управлението в строителството". Професионалният път на Кръстьо Спасов започва в Окръжно пътно управление- Видин през октомври 1968 година, като началник на Районната пътна служба. През годините е заемал ръководни постове в Строително-монтажен комбинат Видин, "Гипс" АД, "Монтажи-Козлодуй" АД, клон Видин, Областно пътно управление- Видин. От ноември 1995 до ноември 1999 година е бил заместник кмет по строителството в Община Видин, а от 1 септември 2005 до 19 август 2009 година- областен управител на област Видин. Кръстьо Спасов многократно е избиран за общински съветник, какъвто бе и до момента на назначенито му на длъжността областен управител.
По публикацията работи: Ваня Минева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията разследва случай на повреден автомобил в село Раброво

Сигнал за повреден лек автомобил с монтанска регистрация е подаден на телефон 112 вчера, 27 август, сутринта. Огледът на място в село Раброво , община Бойница, е установил, че са срязани четирите автомобилни гуми, счупени са три чистачки и две решетки на халогенните фарове, взети са две стъкла на странични огледала и емблема на предната решетка на..

публикувано на 28.08.24 в 10:02

В Лом ще бъде обсъден отчетът на бюджета за 2023 година

Публично обсъждане на отчета на бюджета на община Лом за 2023 година ще се проведе днес, 28 август. Желаещите предварително да се запознаят с материалите по отчета могат да направят това в сградата на местната общинска администрация, ул. "Дунавска" № 12, стаи 207 и 209, или на интернет страницата на общината –  www.lom.bg . Мнения, препоръки и въпроси..

публикувано на 28.08.24 в 09:36

Общинският съвет в Белоградчик заседава по 17 точки

Общинският съвет в Белоградчик ще заседава днес от 10.00 в залата на Младежки дом. Дневният ред на съветниците включва 17 точки. Съветниците ще разгледат приемане на решение относно провеждане на публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на община Белоградчик за 2023 година.  Днес ще се разгледа и решение относно изменение на..

публикувано на 28.08.24 в 08:45

Снимката на 27 август 2024 година

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин е домакин на фотоизложба „My mornings in Видин”  на Антонела София Барбу от Брашов, Румъния, от 27 август до 27 септември.  Експозицията се състои от 27 снимки.  На извънредното заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента Румен..

публикувано на 27.08.24 в 18:10

Френска театрална трупа ще гастролира в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на Пътуващ театър „Бабел“ от гр. Курбьовоа̀, предградие на френската столица Париж, ще бъде представена в Мездра . Представлението разказва историята на млад тийнейджър с вечно бързащи родители, който открива случайно, че неговите баба и дядо са били парижки кабаретни артисти. Постановката в Мездра ще бъде..

публикувано на 27.08.24 в 16:30

Село Гъмзово показва магията на традициите

На 6 септември ще е тазгодишното издание на фолклорния фестивал „Магията на традициите в село Гъмзово” . Събитието се провежда за трета година и по традиция е ден преди празника на селото, каза секретарят на читалище "Просвета - 1928" Анжела Белдева :  "На този събор каним всички, които искат да участват на нашата сцена в читалището, за да..

публикувано на 27.08.24 в 15:54

Възстановено е движението край село Бързия

Възстановено е движението по път II-81 София – Монтана (проход  „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът по-рано днес се осъществяваше в една лента заради катастрофа. 

публикувано на 27.08.24 в 12:35