Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителни материали за над 128 000 лева влагат във врачански села

От днес във всички села на община Враца ще започне доставката на строителните материали, които кметовете на малките населени места са заявили, че са им необходими за текущи ремонти на пътища и тротоари. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Строителните материали са на обща стойност 128 224 лв., като средствата са от общинския бюджет. За ремонтите са предвидени 800 куб. м бетон, 878 бр. заварени мрежи, 260 т трошен камък и 6,5 куб. м дървен материал. Доставчик е врачанската фирма "Бетон Цв".

"Ако в някое от населените места не достигнат материалите, няма да има проблем да се направят допълнителни заявки и да се вземат още, така че да се довършат започнатите обекти"- уточни заместник кметът Светозар Луканов. Той изрази притеснение единствено относно краткия срок, в който кметовете ще могат да ползват помощта на работниците, ангажирани по програмите за временна заетост. Последните договори изтичат в средата на август. Проблемът обаче трябва да бъде решен на национално ниво с удължаването на срока на програмите или с отварянето на нови програми за временна заетост, тъй като настоящите приключват, допълват от Община Враца.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ученици от Мездра пресъздадоха багрите на есента

Есента носи опияняващ аромат, пищни цветове и пъстри трепети за учениците от целодневно обучение ( ЦОУД) на ОУ "Св.Св Кирил и Методий"- гр. Мездра. Ръководени от своите учители те твориха и създадоха красиви творби, посветени на есента и нейните цветове в продължение на една седмица. Темата на заниманията по интереси, по която..

публикувано на 12.10.24 в 15:30

В Бяла Слатина обявиха конкурс за поезия и проза

Община Бяла Слатина и нарочно читалище "Развитие-1892"- Бяла Слатина организират конкурс за поезия и проза "Николай Хрелков". Тази година конкурсът е посветен на 130-ата годишнина от рождението на поета. "Това е литературен конкурс, който е индивидуален и ще бъде на свободна тема. Право на участие имат автори в две възрастови групи- от 12 до..

публикувано на 12.10.24 в 15:09

Без тирове през прохода "Петрохан" от 16 октомври

През лятото маршрутът бе един от възможните обходни, заради изграждането на високоскоростния път от Ботевград за Видин. Временната организация на движението през прохода "Петрохан" бе въведена на 21 юни. Срещу това решение на пътната агенция няколко пъти жителите на Бързия и Берковица протестираха. Преминаването на тежките машини руши пътя и къщите..

публикувано на 12.10.24 в 14:25

Във Видин се проведе акция от кампанията "Капачки за бъдеще"

Доброволци приемаха пластмасовите капачки на временен пункт до училище "Любен Каравелов".  "Започват да идват автобусите от селата, те ни носят по- големи количества... Всичко събираме и извозваме след това на вторични суровини. Със събраните средства, събират се общонационално от всички кампании и се разпределят за техника по болниците...

публикувано на 12.10.24 в 12:15

Общински съвет- Кула актуализира капиталовите разходи на Общината

Общинските съветници в Кула разгледаха докладна, относно актуализация на разчета за капиталовите разходи на Община Кула за 2024 година. "За Дом за стари хора е необходимо да бъде закупена един брой циркулационна помпа за парното отопление, защото старата просто не работи. За заведенията за социални услуги искат да им бъдат..

публикувано на 12.10.24 в 10:03

Работилница за родители ще се проведе в библиотеката във Враца

Четвъртата работилница за емоции за родители с детски психолог Надежда Евгениева ще се проведе днес, 12 октомври от 11.00 часа в Детски отдел на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. Темата този път е "Моето меню - злояди деца".  "Храненето при децата е от съществено значение за формирането на правилни навици, които ще ги..

публикувано на 12.10.24 в 08:51