Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори дом за Клуба на пенсионера

Във Видин официално бе открит Културен клуб на пенсионера. Той се помещава в бившата сграда на Нов български университет, на ул."Княз Борис I". Решението да бъде предоставено помещението на пенсионерския клуб бе взето на заседание на Общинския съвет.

"Повече от 30 години нашия клуб беше местен от помещение в помещение и най-после имаме дом"- каза председателят на клуба Иванчо Василев, като благодари на кмета на Видин Герго Гергов за новата придобивка.

Архимандрит Самуил извърши тържествен водосвет на новия дом на пенсионерите и им пожела здраве и дълголетие.

Фото: Борис Борисов
"Виждам усмихнати хора, а тук имате всичко необходимо, за да се чувствате добре, и най-вече имате музика. Имате много житейски опит, мъдрост. Всичко това, което виждаме по улиците на града, вероятно е благодарение единствено и само на Вас. За мен е удоволствие, че днес съм тук и искам да поднеса скромни подаръци. Не може в нов дом човек да дойде с празни ръце"-
каза кметът на Видин Герго Гергов. Градоначалникът подари на "новодомците" комплекти с шах и табла, както и карти за игра.

Видинските пенсионери се радваха на новия си дом като деца: "Това е нашият втори дом, тук ни е много хубаво, нищо, че е тесничко... В къщи сме сами, а в клуба се разтоварваме с песни и игри. Ходим дори и по екскурзии... Малко е помещението, но иначе е чисто и уютно. Щастливи сме и на това, което имаме... Тук имаме всичко, което ни трябва- хубава музика, добри приятели, ведро настроение - това е!"
По публикацията работи: Весела Асенова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видин посреща участници в гребната регата ТИД

102 участници в международната регата ТИД пристигнаха от Ново село във Видин. Лагерът е разположен до крепостта "Баба Вида". Видин е втората спирка от българския участък. "Поне още 30 човека ще се присъединят. Българските участници са 28, останалите всички са чужденци, но тук на Видин те се сменят. Който му свършеи времето и отпуската. Ще..

публикувано на 13.08.24 в 08:10

Снимката на 12 август 2024 година

Започнаха ремонтните дейности на второто платно на видинския булевард "Панония" . За разлика от предния път, главната пътна артерия на града ще бъде затваряна на етапи за ремонта, за да бъде избегнато затруднение в трафика, заявиха от Община Видин. Медицински хеликоптер откара до столичната болница „Пирогов“ пациентка от Видин. Младата жена..

публикувано на 12.08.24 в 18:10

АнтиСПИН кампанията в Монтана продължава с концерт

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана организира концерт по повод лятната информационна антиСПИН кампания . Лятната антиСПИН кампания е под мотото "Безопасна ваканция". Целта е да повиши информираността на жителите на област Монтана за болестта СПИН. През изминалата седмица се проведоха безплатни и анонимни тествания за ХИВ. "Тази вечер..

публикувано на 12.08.24 в 15:28

Двама огнеборци са пострадали при гасенето на пожара край Вършец

Двама служители на сектор "Специализирани оперативни дейности - Монтана" са пострадали при гасенето на пожара край Вършец . Единият е настанен за лечение в болница във Враца с три счупени ребра. Инцидентът е станал вчера към обяд при преобръщане на служебен противопожарен автомобил по време на гасителните действия. Огнеборците са транспортирани..

публикувано на 12.08.24 в 15:05

Първи въздушен медицински транспорт от Видин до София

Медицински хеликоптер откара до столичната болница „Н. Пирогов“ пациентка от Видин . Младата жена е пострадала  при катастрофа преди дни и заради травмите транспортът с линейка за нея е бил рисков, каза д-р Иво Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ във Видин. "След като се консултирах и с колегите, направихме искане към..

публикувано на 12.08.24 в 14:30

Започна ремонтът на второто платно на булеварда във Видин

Започнаха ремонтните дейности на второто платно на видинския булевард "Панония" . За разлика от предния път, главната пътна артерия на града ще бъде затваряна на етапи за ремонта, за да бъде избегнато затруднение в трафика, заявиха от Община Видин. Първата част от рехабилитацията на второто платно е от кръговото кръстовище на булевард "Панония" с..

публикувано на 12.08.24 в 14:10

Мобилен екип изследва безплатно за СПИН във Видин

Мобилен екип на Регионална здравна инспекция (РЗИ) във Видин извършва безплатно изследвания за СПИН . Инициативата, която е в рамките на националната лятна антиСПИН кампания, се провежда този следобед на един от басейните край Видин, съвместно с Българския младежки Червен кръст в града. Желаещите можеха да си направят бързи тестове и за хепатит В и..

публикувано на 12.08.24 в 14:00