Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари повишават квалификацията си по проект на Министерството на здравеопазването

Лекари- специализанти могат да повишат квалификацията си. Министерството на здравеопазването продължава дейността по проект "Нови възможности за лекарите в България", съобщи директорката на Регионалната здравна инспекция в Монтана д-р Даниела Караилиева:

"Проектът има за цел да повиши професионалния капацитет на служителите, ангажирани в сферата на здравните услуги, като това ще се реализира чрез постигането на две взаимосвързани специфични цели- подобряване достъпа на 1 000 служители на доставчици на здравни услуги до обучение за придобиване на специалност до края на 2014 година и осъвършенстване на съществуващите и въвеждане на нови управленски практики, имащи отношение към условията и реда за придобиване на специалност в здравеопазването... Министерството на здраеопазването поема таксата за обучението, предоставя две минимални работни заплати месечно при определени условия, както и предоставя медицинско облекло и медицинска литература на всеки участник в проекта."

Предстои набиране на заявления от лекарите - специализанти за участие в проекта, съобразени с Наредба № 34:

"Новите критерии, които поставя министерството, ще дадат възможност на повече лекари- специализанти да вземат участие в проекта- в това число са и лекарите по дентална медицина, лекари без трудов договор с лечебно или здравно заведение, както и лекари- специализанти, зачилсени през настоящата година", допълни д-р Караилиева.
По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца казва: "Buongiorno!"

Във Враца подготвят италиански изненади за 24 август, похвалиха се от общинската управа. За първи път в историята на града ще се проведе инициативата "Buongiorno Vratsa" , която ще превърне града под Околчица в сцена на италианската музика, филми, кулинария и култура. Заведенията са подготвили нови италиански напитки и ястия специално за този..

публикувано на 05.08.24 в 14:00

Започват засилени проверки за контрол на скоростните режими

През текущата седмица в цялата страна ще се проведе полицейска операция за контрол на скоростните режими , съобщават от Областната дирекция на МВР-Видин. Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Roadpol, аналогични действия са в ход на територията на всички страни - членки на организацията. Точките..

публикувано на 05.08.24 в 11:19
Снимката е илюстративна

Пет пластмасови контейнера за смет изгоряха във Видин

На 5 август, за времето от 1.39 до 2.45 часа, огнеборците са реагирали на четири сигнала за запалени пластмасови контейнери за смет във Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР. Причината - небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили пет контейнера – три в кв. „Калето“ и два в кв. „Възраждане“.  В 4.40 часа постъпил сигнал..

публикувано на 05.08.24 в 11:14

Пожарникари гасиха сухи треви и отпадъци край село Арчар

Пожар в близост до видинското село Арчар са гасили служители на пожарната служба. Случаят е от вчера, 4 август, когато в района между населеното място и река Дунав са горели сухи треви и отпадъци. Опасност за населението към момента няма, обясни за Радио ВИДИН главен инспектор Димчо Горанов , началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита..

публикувано на 05.08.24 в 11:02

Мъж влезе в ареста за притежание на оръжия и боеприпаси

Пътни полицаи откриха  оръжия и боеприпаси в лек автомобил във врачанското село Софрониево . Шофьорът е задържан.  Случаят е от вчера, 4 август. Служителите на реда са намерили две пушки и 29 броя боеприпаси  12-и калибър, и един автомат  в спряната за проверка кола . Оръжията и боеприпасите са иззети. Шофьорът на лекия автомобил е задържан за срок..

публикувано на 05.08.24 в 10:39

2000 жители на област Монтана са на воден режим

Над 2000 жители в населени места в област Монтана са на воден режим . Продължителното засушаване наложи ограничение във водоподаването.  Не се изключва в следващите дни и други селища да минат на режим. Към момента шест села в област Монтана са на воден режим. За още едно се чака заповед от кмета на общината за въвеждане на ограничение...

публикувано на 05.08.24 в 09:45

Белоградчишките скали отново са сцена на фестивала "Опера на върховете"

Огромен интерес привлича за поредна година фестивалът "Опера на върховете" - Белоградчишки скали . През последните три вечери любители на операта от цялата страна и от чужбина имаха възможността да се насладят на творчеството на Джакомо Пучини, по повод юбилейната годишнина на композитора. Фестивалът бе открит в петък с операта "Тоска", в събота..

публикувано на 05.08.24 в 09:20