Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат тролеите във Враца на 16 септември

Тролейбусите във Враца тръгват отново на 16 септември, съобщи кметът Николай Иванов. Всички усилия по изпълнението на проекта за водния цикъл на града сега са насочени към приключването на участъците, разположени по трасето на тролейбусния транспорт, добавиха от местната администрация. Целта е тези участъци да бъдат довършени максимално бързо, да бъдат засипани и уплътнени, и да се вземе решение кои от тях позволяват да бъдат асфалтирани, така че да не се стига до риск от пропадане на настилката. Кметът Николай Иванов бе категоричен, че както е обещано, на 16 септември ще бъде възстановено движението на тролейбусния транспорт в града.

"Работи се с изключително напрежение, с много проблеми от субективен и обективен характер. Субективните проблеми се пропуски в организацията от страна на строителите, а обективните се тежките трасета- особено по бул. "Демокрация". Остава да се довършат няколко проблемни пресичания- на бул. "2 юни" и ул. "Иван Тричков", на същия булевард с улица "Беласица", и на улиците "Екзарх Йосиф" и "Ген. Леонов". Предстои също пресичане на улиците "Вардар" и "Екзарх Йосиф", където сега минава алтернативният маршрут на градския транспорт. Там ще се търси максимално бързо изпълнение, като целта е да не се налага алтернатива на алтернативния маршрут. Тази сутрин разпоредих да се повиши темпото на работа на бул. "Мито Орозов". Предстои още едно пресичане- на бул. "2 юни", в района на втората база на СОУ "Христо Ботев", където ще се прави водопровод и не очакваме проблеми"- каза Николай Иванов.

Проблемни участъци има на ул. "Околчица", където се изграждат канализация и водопровод. Изкопите за канализация там са много тежки, защото при работата строителите са попаднали на скала. Усилията са насочени към това до края на седмицата в този участък да се стигне до улица "Цветана Табакова" и там да се спре, да се уплътнят изкопите и да се асфалтира, така че да се осигури безпроблемно движение на тролейбусния транспорт. В последствие ще се търси алтернатива за довършването.

По бул. "Демокрация"- участъкът с канализацията от ул. "Никола Войводов" в посока ул. "Екзарх Йосиф"- работата ще продължи и след 16 септември, без спиране на тролейбусния транспорт. Ще се търси такова решение, което да позволи да се работи и да се движат тролейбусите. Оптимално решение ще се търси и за пресичането на бул. "Демокрация" срещу ул. "Морава" при изпълнение на водопровод. В следващите два дни се очаква водопроводът да бъде изграден до това място. На ул. "Славянска" в ж. к. "Дъбника" остава да се направят отклонения на канализацията, които ще бъдат довършени до края на седмицата.

Кметът на Враца е разпоредил в районите на училищата и детските градини, които се намират по трасето на тролеите, в неделя всичко да бъде почистено, асфалтирано или засипано и уплътнено, измито и да се положи хоризонталната маркировка, да има добра организация на движението, така че учебната година да стартира нормално.

По публикацията работи: Жоро Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 28 юни 2024 година

Обещание : До края на годината участъкът между Мездра и Ботевград ще е завършен.  До края на годината пътният участък между Мездра и Ботевград, част от скоростния път Видин - Ботевград, ще бъде завършен, увери от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.  Президентът Румен Радев ще..

публикувано на 28.06.24 в 18:05

СУ "Иван Вазов" - Мездра спечели тазгодишното издание на Патриотичните игри в област Враца

Отборът на СУ „Иван Вазов“ - Мездра стана победител в шестото издание на Патриотичните игри в област Враца . Домакин на атрактивното състезание тази година беше Археологически комплекс „Калето“ в гр. Мездра. Родолюбивата инициатива е част от Програмата за патриотично възпитание в област Враца, която се реализира ежегодно от 2012 г. насам под..

публикувано на 28.06.24 в 16:35

Тежка катастрофа край Монтана взе две жертви

Тежка катастрофа край Монтана отне живота на двама души. Други трима са пострадали. Пътният инцидент е станал вчера, 27 юни, към 17:30 часа на пътя за Чипровци, в района на разклона за "Балова шума" . Лек автомобил, управляван от 50-годишен жител на село Георги Дамяново, движещ се в посока от Монтана за Превала, навлиза в насрещната лента и се..

публикувано на 28.06.24 в 16:09

Възстановено е движението по околовръстния път на Видин

Възстановено е движението по път I-1 на околовръстния път на гр. Видин в участъка от разклона за Новоселци до разклона за Слана бара, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено заради пътен инцидент. 

публикувано на 28.06.24 в 16:01

Наградиха изявени ученици на видинската математическа гимназия

В последния учебен ден във видинската Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" наградиха ученици и учители за спортните им успехи и постижения на олимпиади и национални състезания. Всички те доказаха, че гимназията е лидер в образованието, спорта и обществените ангажименти на младите хора, каза в словото си Ваня Минева ,..

публикувано на 28.06.24 в 15:33

Временно е ограничено движението по околовръстния път на Видин

Временно е ограничено движението по път I-1 на околовръстния път на гр. Видин, в участъка от разклона за Новоселци до разклона за Слана бара поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Трафикът  се осъществява по обходен маршрут през градската пътна мрежа на Видин. Тежкотоварните автомобили над 12 тона..

публикувано на 28.06.24 в 15:18

Обещание: До края на годината участъкът между Мездра и Ботевград ще е завършен

До края на годината пътният участък между Мездра и Ботевград , част от скоростния път Видин - Ботевград, ще бъде завършен, увери от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова . Тя беше изслушана в Народното събрание за напредъка на строителството на пътя. "Имаме осигурено финансиране и..

публикувано на 28.06.24 в 15:16