Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем са предложени за изключване от ГЕРБ във Видин, работят за други партии

Седем души са предложени за изключване от партия ГЕРБ във Видин, сред тях има и общински съветници, каза народният представител Владимир Тошев, който е и областен координатор на партията. Мотивът е, че работят в полза на други партии.
"Аз лично съм направил предложение няколко души да бъдат изключени от партията на основание на нашия устав. Това са хора, които са преминали в други партии, които откровено работят за други партии"- каза Владимир Тошев.

Временно ръководство е назначено на общинската организация на ГЕРБ във Видин, каза още Владимир Тошев. До провеждането на общинско събрание, на което ще бъде избрано ново ръководство, структурата се ръководи от Огнян Ценков.

"Няма хора от видинските структури, които да са се афиширали като привърженици на идеята БАСТА и да са участвали в зала 3 на НДК. Ако е имало, те са хора, които аз не познавам или пък е пълна тайна за мен"- каза още Владимир Тошев.

Само четири молби за напускане на ГЕРБ са подадени, откакто партията е в опозиция. Две от тях са заради започване на държавна работа, допълни депутатът. Освен Вардан Папикян, партията по свое желание е напуснала Таня Станчева, бивш директор на училище, която също не е съгласна с политиката на ГЕРБ.
Според Тошев, от подаването на оставката на кабинета на Бойко Борисов до сега 96 души са поискали да станат членове на ГЕРБ в град Видин, а над 200 са кандидатите за членство в областта.

"Вардан Папикян от началото на тази година започна остро да критикува конкретно моята фигура като председател на партията и го е правил открито. Имахме договорка пред 40-50 човека в нашия офис, да на се пускат в медиите чисто партийни неща, но той не спази уговорката и излезе в един вестник с така нареченото "Кърваво писмо"-каза Владимир Тошев по повод оставката на Вардан Папикян като общински съветник.

Тошев коментира, че не е нормално да бъде обичан от всички, предвид факта, че 7 години е ръководител на структурата в областта, бил е председател на Общинския съвет и е втори мандат народен представител.

"Хората, които не приемат тази политическа сила, да се оттеглят от длъжности, които тя им е дала"- каза Владимир Тошев в отговор на въпроса дали Вардан Папикян ще остане общински съветник. Той призова за оставка като съветник да подаде и бившият общински председател на ГЕРБ Росен Живков, който е заместник-председател на ОбС- Видин от квотата на ГЕРБ.

Депутатът е внесъл в Народното събрание питане как са извършени назначенията в акционерното дружество "Дунав мост Видин- Калафат". Питането е към министъра на транспорта Данаил Папазов, уточни Тошев. От името на Владимир Тошев е внесено и питане към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева за ремонта на надлеза във Видин.

Пред журналисти народният представител коментира и поискания от ГЕРБ вот на недоверие към правителството заради секторната политика. Той обясни причината да бъде сменена позицията на партията, която първоначално поиска вот на недоверие, заради цялостната политика на правителството. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е свикал парламентарната групата, за да обсъдят мотивите за вота.

"В сряда в 11 часа председателят на групата и на партията ни събра цялата група. Около 40-50 минути дебатирахме и проведохме гласуване, на което той и още трима човека продължиха да настояват за комплексен вот. Останалите бяхме срещу това решение, някъде около 85-86 човека, той се съгласи"- обясни Владимир Тошев.

"Наше виждане беше, че е по-добре да бъдат атакувани проблемите по секторната политика и започнахме от на никого неизвестното ново министерство", каза още Владимир Тошев. Според него новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране дублира функциите в един сектор, в който са 70% от проектите на България.
По публикацията работи: Анжела Каменова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48