Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравната каса се разплати с болниците във Видинско

Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) изплати дължимото до 30 септември на видинските болници. Това съобщиха от РЗОК. Изплатените средства са в пълен размер- за цялата изработена дейност за болнично лечение на здравноосигурени лица. Още утре лечебните заведения ще могат да разполагат със средствата, допълват от касата.

Общият размер на средствата на областната болница "Св. Петка" е 580 хил. лв. Сумата за лечение на здравноосигурени лица по клинични пътеки е 505 хил лв. Преведена е сумата и за всички клинични процедури- 59 хил. лв. за хемодиализа и още 12 хил. лв. за интензивни грижи.

Районната здравноосигурителна каса преведе на многопрофилната болница за активно лечение в град Белоградчик 56 хил. лв. за лечението на здравноосигурени лица по клинични пътеки. На диализния център "Екзарх Антим I" в град Видин са изплатени 45 хил. лв.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
ДГ

Продължава записването за безплатна храна за деца в община Лом

Продължава записването за безплатна храна за деца от 10 месеца до 3-годишна възраст в Лом. Родители с ниски доходи или без никакви средства могат да кандидатстват за получаване на храната, която се приготвя в яслата до детска градина №2 "Червената шапчица" на улица "Бозвели". Освен тях могат да кандидатстват и родители на деца с увреждания,..

публикувано на 02.09.24 в 10:06

Огнеборци гасиха гори в землището на село Киреево

През вчерашния ден в 15.15 часа е постъпил сигнал за горски пожар в землището на село Киреево, община Макреш. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили 40 декара иглолистна гора и 35 декара широколистна гора. В потушаването на пожара са участвали два екипа на РСПБЗН-Кула, горски служители и доброволци от селото...

публикувано на 02.09.24 в 09:58

Съставът на РИК - Враца ще бъде назначен служебно

Централната избирателна комисия ще назначи служебно Районната избирателна комисия (РИК) във Враца, след като партиите и коалициите от 50-ия парламент не се разбраха за разпределение на позициите. Консултациите при областния управител Николай Николов не дадоха положителен резултат.  От коалицията ГЕРБ-СДС, която има право на 4 квоти в 13-членната..

публикувано на 02.09.24 в 07:50

И във Видин не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. На проведените днес консултации о бластният управител Ани Арутюнян представи квотното разпределение в съставите на районните избирателни комисии. РИК 05 в област Видин ще се състои от 13..

публикувано на 01.09.24 в 17:35

Видинският драматичен театър откри новия творчески сезон

Общинският драматичен театър "Владимир Трандафилов" откри днес новия творчески сезон с първа репетиция "на маса". Заглавието, което видинският театър ще подготви за публиката е "Бог високо" - пиеса на проф. Кирил Топалов. Режисьор на постановката ще е Минчо Събев, а сценографията ще бъде дело на Богдан Гешев. Пиесата е свързана с историята на Видин и..

публикувано на 01.09.24 в 15:00

Назначават служебно РИК - Монтана

Централната избирателна комисия ще трябва да определи състава на Районната избирателна комисия в Монтана. Това стана ясно след като к онсултациите за избор на Районна избирателна комисия в Монтана, при областния управител инж. Калин Хайтов, се провалиха. 13 са членовете на РИК Монтана. За председател ГЕРБ – СДС предложи Габриела Николова, която бе..

публикувано на 01.09.24 в 13:44
Община Враца

Избраха директор на общинско предприятие във Враца

Сашко Вълков остава директор на общинското предприятие "Спорт и туризъм" във Враца. Той ще бъде начело на дружеството през следващите 3 години, след като спечели конкурс за поста. Възложител на състезанието беше Община Враца. Вълков спечели овакантената позиция от предишния началник Кирил Кирков с оценка от Много добър 4.50. На този етап не е ясно..

публикувано на 01.09.24 в 13:00