Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По план върви ремонтът на кейовата стена във Видин

Ремонтът на кейовата стена във Видин върви по план, очаква се да завърши през април 2014 година, проблемен е участъкът около Речната гара. Това каза за РАДИО ВИДИН инж. Спас Вучев, експерт в дирекция "Инфраструктура и акватория" към Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

"Работата върви по план, забавяне имаше заради високото ниво на река Дунав. Ако нивото започне пак да се повишава, отново ще прекъснем. Изпълнени са към 65% от работите, проблемни са двете корабни места пред Речна гара- там не може да се работи, заради сключените договори за посрещане на круизни кораби"- каза инж. Вучев.

"Понтоните във видинската акватория на Дунав, край които се извършват ремонтните дейности, са временно укрепени, за да не се пречи на преминаващата техника", допълни експертът.

Ремонтът на кейовата стена при Видин започна през есента на 2012 година. Стойността му е 5 млн. лева. Ще бъде укрепена кейовата стена- от Колодрума до Телеграф капия.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жена блъсна дете в Чупрене и избяга

62-годишна жителка на видинското село Чупрене е  ударила 2- годишно момченце, излязло неочаквано на пътното платно , съобщават от полицията във Видин.  Детето било транспортирано в болница в  Мотана, с фрактура на десен крак, без опасност за живота.  Инцидентът е станал вечерта на  20 юли.  След удара шофьорката е напуснала местопроизшествието ,..

публикувано на 22.07.24 в 10:10
Архив

Започва Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни"

Днес във Видин днес ще бъде открит Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни“. Тазгодишното му издание е 13-то по ред и ще предложи интересна и разнообразна програма, каза Борислава Борисова , зам.кмет  "Хуманитарни дейности" и социална политика в община Видин.  "В периода от 22 юли до 27 юли традиционният за община Видин фестивал ще предложи на..

публикувано на 22.07.24 в 10:00

Движението по пътя Селановци-Оряхово се осъществява с повишено внимание

До 26 юли движението по път  III-306 Селановци - Оряхово от км 56 до км 66 се осъществява с повишено внимание, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". По  асфалтовата настилка ще се извършват ремонтни дейности.  Трафикът  по  трасето  се регулира с пътни знаци и сигналисти, уточняват от пътната агенция.

публикувано на 22.07.24 в 09:27

Болестите на органите на кръвообращението- най-честа причина за смърт в Северозапада

Най-честата причина за смъртните случаи в Северозапада през миналата година е свързана с болестите на органите на кръвообращението, показва справка на НСИ. През 2023г. на територията на Северозападен район са констатирани 13 590 смъртни случая, като 7 177 са починалите мъже, а останалите 6 413 са жени. Това се равнява на един малък град...

публикувано на 22.07.24 в 09:09

Наближава крайният срок за участие в Националната литературна награда "Йордан Радичков"

До 31 юли автори или издателства могат да изпращат нови книги с разкази на адреса на Община Берковица.  Тази година журито оглавява проф. Боян Биолчев с членове: Костадин Костадинов, Тодора Радева, Горан Атанасов (Община Берковица) и Силва Хачерян (Министерство на културата).  Национална литературна награда "Йордан Радичков" се връчва за пета поредна..

публикувано на 22.07.24 в 08:45

Започна пръскането срещу комари и кърлежи в Лом

Авиационно и наземно третиране срещу комари се провежда днес на територията на община Лом. Въздушната обработка  започна в 06.00 ч., информират от местната общинска управа. Ще се използват препаратите „VectoBac” и „Ротрин 100“.  Авиационното третиране обхваща поречието на реките Дунав и Лом, Моминбродското блато, местностите „Садовете“ и „Бахчите“...

публикувано на 22.07.24 в 07:30

Кражба на голяма сума пари във врачанско село

За кражба на голяма сума пари е съобщила жена от село  Камено поле, съобщават от полицията във Враца. Обраната жена е сигнализирала за кражбата н а 22.07.2024 г. в 01:12 часа. По думите ѝ крадецът е влезнал в дома ѝ през отворен прозорец. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Роман.

публикувано на 22.07.24 в 07:05