Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията залови иманяри в Рациария

Трима жители на с. Арчар- Т. Н. (26 г.), М. С. (25 г.) и Н. Й. (27 г.) са заловени вчера, докато извършвали незаконни разкопки на територията на античен град Рациария в землището на селото. Това съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Металотърсач и лопата са иззети от местопроизшествието. По случая в РУП-Видин е образувано досъдебно производство.

Криминално проявен видинчанин е задържан за взломяване на вратите на гаражни халета на ул. "Васил Левски" във Видин. Сигналът е подаден на 17 октомври в 4:15 часа чрез тел. 112. Полицейските служители установили, че има взломяване на пет входни врати. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен авторът на деянието - криминално проявеният видинчанин М. И. /22 г./. По случая работи РУП-Видин.

Служители на участък "Полиция"-гр.Брегово разкриха авторите на кражби на земеделска продукция, извършени в края на м. септември т.г. Двама жители на с. Балей сигнализирали за кражба на грозде от лозов масив в местността "Зелена". Авторите на посегателството са Ц. К. (28 г.), И. Л. (27 г.), 35-годишната А. Т. от с. Ново село и А. Д. (31 г.) от с. Неговановци. Заведените по случая две преписки са изпратени в Районна прокуратура-Видин с мнение за образуване на досъдебно производство.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20

Скъсан далекопровод спря тока на половин Монтана

Скъсан далекопровод, над 20 киловолта, остави част от Монтана без ток. Близо 2 часа нямаше захранване.  Към 13:00 часа токът в централната градска част на Монтана изгасна. Почти половината от жителите на областния център останаха без електричество. Към 15:00 часа захранването бе възстановено, каза областният управител Калин Хайтов :..

публикувано на 16.07.24 в 16:18

Инспекцията по труда във Видин: Няма сигнали за работа при високи температури

Контролните органи на Инспекцията по труда продължават да следят за спазване на разпоредбите за осигуряване на необходимите изисквания за работа през лятото . Към момента няма постъпили сигнали за работодатели от Видинско, които не са осигурили минималните изисквания за микроклимата, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда..

публикувано на 16.07.24 в 15:55

Организации дариха тон и половина картофи за жители на община Мездра

Тон и половина картофи получи като дарение социалната дирекция в Община Мездра.  Фондация Адра България, с подкрепата на Гората.Бг и производствената база на известна българска верига за бързо хранене в село Цалапица доставиха 1500 кг картофи на социална дирекция в Община Мездра. Десетки хора от уязвими групи ще бъдат подкрепени, коментира Мариан..

публикувано на 16.07.24 в 15:30

Представиха проект за видеонаблюдение в община Видин

На работна среща бе представен идеен проект за изграждане на видеонаблюдение в цялата община , съобщават от местната управа във Видин . Присъстваха кметът д-р Цветан Ценков, представители на фирма „Контракс“ - автор на проекта, на Областна дирекция на МВР-Видин, експерти в общинската администрация.  Намеренията са да бъдат изградени два центъра за..

публикувано на 16.07.24 в 15:19

Музейко ще гостува във Враца

Музейко гостува във Враца с новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ на 19-и и 20 юли. Срещите ще се проведат в парка зад паметника на Христо Ботев със съдействието на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца, съобщават от културната институция. Във времето от 12:00 ч. до 15:00 ч. на 19 юли и от 10:00 ч. до 14:00 ч...

публикувано на 16.07.24 в 14:31

Двама души пострадаха при катастрофа в село Доктор Йосифово

Двама пътници са пострадали при катастрофа между два леки автомобила в землището на село Доктор Йосифово , община Монтана, съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера, 15 юли, около 17:40 часа, като челно се блъскат два автомобила. Двама пътници от двете коли са пострадали. Единият е настанен в ортопедично отделение на болницата в Монтана със..

публикувано на 16.07.24 в 11:39