Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат от Видин връчи стипендия за постижения в изкуството

Ученичката от 12-ти клас в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" във Видин Никол Благоева получи стипендия от народния представител от ГЕРБ Владимир Тошев. Стипендията се дава за трета поредна година и е за постижения в областта на изкуството. Носителят й се определя с решение на педагогическия съвет на училището.

"За трети поред път сме заедно. 2011 година, като любител на вашето изкуство, взех решение да помагам съвсем скромно на едно дете от вас, което вашите учители и преподаватели изберат, с една скромна сума. Стипендията е в знак на почитание, на уважение, на признателност за това, което вие правите, и което се надявам, че ще правите за Видин и за България. Мисля, че вие заслужавате много повече от това, което политиците правят за вас"- каза при връчването на стипендията Владимир Тошев.

Тази година стипендията е 500 лева. Никол е определена единодушно за неин получател.

"Беше гласувано Никол да получи стипендията, защото тя е много отговорна. Много награди е получавала. Тя организира сайта на нашето училище. Получила е награда на кмета на Враца от национален пленер "Врачанска есен". Тя е нашата гордост и ние с огромна гордост, с огромно удоволствие всички гласувахме за нея, защото тя го заслужава. Тя е и много добър ученик, с отличен успех е. Единодушно решихме тя да бъде наградената"- каза помощник директорът на училището Антонина Петрова.

Никол е ученичка от паралелката по музика и хорегография, но посещава и занятията по рисуване. Тя поддържа училищния сайт, а тази година ще кандидатства "Журналистика".

"Тази награда изключително много ме радва, кара ме все повече да творя"- обяви при получаването на стипендията Никол Благоева.

За националния празник на страната- 3 март в парламента ще бъде организирана изложба на картини на ученици от видинското училище по изкуствата, обеща Владимир Тошев.
По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48