Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3,5 тона нелегален алкохол иззеха във видинското Ново село

Над 3,5 тона нелегален алкохол иззеха днес митничари и полицаи във видинското Ново село, съобщиха от Агенция "Митници". Служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР-Видин, районното управление в града и от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Видин проведоха специализирана операция за пресичане на незаконното производство и съхранение на алкохол. В хода на операцията е извършена проверка във фирмени помещения в с. Ново село. Открити са над 2 100 литра наливна ракия, съхранявана в пластмасови съдове и бутилки с различна вместимост. В складовите помещения са намерени около 1 500 еднолитрови бутилки с нискоградусови алкохолни коктейли и 30 стъклени бутилки с вместимост 200 мл. с надписи "кайсиева ракия" и "мускатова ракия" на български и сръбски език. В едно от помещенията служителите на реда се натъкнали на 200-литров казан за варене на ракия в момент на производство на нелегален алкохол. Намерените количества алкохол и казана са иззети по надлежния ред. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Работата по случая продължава.

По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Площадка за "въздушни линейки" откриха в Монтана

Болницата в Монтана вече може да приема хеликоптер за извършване на медицински транспорт по въздух. Лечебното заведение получи сертификат и е включено в системата за спешна медицинска помощ по въздух в България. 160 000 лева бяха отпуснати от здравното министерство за направата на площадката, каза изпълнителният директор на областната болница в Монтана..

публикувано на 01.08.24 в 15:33

Младежка организация с първа инициатива в Мездра

Новото местно сдружение БУМ – "Будни Устремени Мездренчани", организира първата си инициатива. Младите хора канят всички свои съграждани "Да почистим заедно парка в Мездра". Еко инициативата  е в неделя, 4 август, от 9.30 часа. Акцията е подкрепена от Община Мездра и Общинско предприятие "Чистота". Ще бъдат подсигурени необходимите материали и..

публикувано на 01.08.24 в 15:20

"Зелена зона" за паркиране от днес в Монтана

От 1 август паркиращите в „зелената зона" в град Монтана собственици на коли вече ще трябва да плащат такса от един лев на час. Новата зона бе готова преди две седмици, но от общинската управа дадоха толеранс към жителите и гостите на града и не се налагаха глоби. 338 са новите паркоместа. Абонаментът за месец е 10 лева, съобщи директорът на Общинско..

публикувано на 01.08.24 в 15:12

Редица изяви на съставите към читалището в Мездра през август

Колективите на Народно читалище ”Просвета 1925" Мездра ще имат редица изяви и през месец август. На 3-и предстои участие на Фолклорния танцов ансамбъл "Мездра" в празника на село Люти дол и в "Празника на Балкана" в местността Горната Кория. В края на август ансамбълът ще се изяви в Международния фолклорен фестивал “From the heart of Sicily” в общините..

публикувано на 01.08.24 в 15:03

Кадрови войници положиха клетва във Враца

13 новоназначени кадрови войници във Военно формирование 54 990 положиха тържествено своята клетва. Церемонията се проведе на централния площад „Христо Ботев" в града под Околчица. Приветствие към присъстващите отправи командирът на формированието във Враца – подполковник Симеон Гаджев, който заяви, че това е най-важният ритуал в армията и призова..

публикувано на 01.08.24 в 14:52

Отпускат над 3 млн. лева на Борован

Кметът на община Борован Иван Костовски подписа поредните споразумения с Министерство на регионалното развитие и благоустройството.  Средствата са за финансиране на приоритетните общински проекти на стойност 3 300 000 лв. С тях ще бъдат асфалтирани улици и обновен парк на територията на общината.  За рехабилитация ще отидат 2.8 млн. лв. Нов асфалт ще..

публикувано на 01.08.24 в 13:23

Допълнителни забрани заради чума по дребните преживни животни

Заради влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношение на заболяването чума по дребните преживни животни, със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), се въвеждат допълнителни мерки за предотвратяване на разпространението на болестта на територията на Република България. Със заповед е..

публикувано на 01.08.24 в 12:20