Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бал събира средства за деца в неравностойно положение във Враца

     Благотворителната инициатива ще се проведе в залата на музея във Враца.
Снимка: Жоро Александров
Сдружение "Вестители 2007" от Враца организира днес благотворителен бал, на който ще се събират средства за подпомагане на деца в неравностойно положение. Това е регионално сдружение, чиято дейност е насочена към децата на Враца и по-скоро към онези малчугани, които имат проблеми.

25 човека членуват в сдружение "Вестители 2007" и чрез членския внос, който внасят, подпомагат децата. Кои са те- разказва Хрисим Чучков, председател на организацията с благородни намерения:

"Ние се занимаваме основно с подпомагане на деца в неравностойно положение. Помагаме и на децата, и на техните семейства. Основно го правим чрез финансови средства, чрез които те се приспособяват към заобикалящата ги среда.

Имаме добри резултати и сме доволни от това, което правим. Удовлетворени сме от работата си с незрящи деца и деца, които имат специални образователни потребности."


Благотворителният бал се организира в рамките на отбелязването на годишнината на сдружението:

"Тази година честването на нашата 5-годишнина е в дните преди Рождество- на 18 декември. Ще направим тържество, на което благотворително ще се събират средства за децата в неравностойно положение. Ще направим ретроспекция на положените от нас усилия. Надявам се да дойдат повече хора, за да съберем повече пари за децата в нужда.

На 18 декември от 15 часа в залата на Регионалния исторически музей. Заповядайте! Защото събитието ще е интересно!"
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

До края на август се приемат заявки за "Балканът пее и танцува" в Берковица

31-ви август е крайния срок за подаване на заявки за участие в традиционния фолклорен фестивал в Берковица "Балканът пее и танцува" , чието начало е поставено в далечната 1937 година с подкрепата на легендарния Дан Колов.  Фестивалът ще се проведе на 7-и и 8 септември в Берковица. Организатори са Община Берковица и Народно читалище "Иван Вазов 1872"...

публикувано на 26.08.24 в 12:00

Обвиняем за убийство в село Мокреш остава в ареста

Обвиняем за грабеж, придружен с убийство на 82-годишна жена в монтанското село Мокреш , остава в ареста, съобщават от прокуратурата.  По искане на Окръжна прокуратура – Монтана съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния обвиняем. Задържаният е обвинен, че е ударил възрастната жена с метален предмет по главата..

публикувано на 26.08.24 в 11:22

Село Флорентин се готви за фестивала "Тъпан бие, хоро се вие"

Във видинското село Флорентин тази година ще е 15-ото издание на фестивала "Тъпан бие, хоро се вие" . Събитието ще е на 31 август, каза председателят на читалище "Пробуда - 1925" Емилия Георгиева : "Има за цел да издири и съхрани, да пресъздаде унаследеното фолклорно богатство както на местно, така и на регионално ниво; да представя културното..

публикувано на 26.08.24 в 10:06

Увеличение на цената на таксиметровия превоз ще бъде обсъдено във Враца

Общинските съветници във Враца ще обсъдят на следващото си заседание предложение за повишение на тарифите за таксиметровия превоз . Вносител на идеята е председателят на местния парламент д-р Владимир Христов, според когото са постъпили заявления за промяна на тарифите от представители на търговски дружества, извършващи подобен вид превоз. То..

публикувано на 26.08.24 в 09:44

Пет села в община Видин ще бъдат без вода заради ремонт

Видинските села  Гомотарци , Кошава , Сланотрън , Кутово и Антимово ще бъдат без вода днес,  26 август , от 08:00 до 20:00 часа, съобщиха от "ВиК"-Видин. Водоподаването ще бъде преустановено заради извършване на строително-монтажни работи, изграждане на връзки между новоизграден и съществуващ водопровод и подмяна на спирателни кранове, на обект..

публикувано на 26.08.24 в 08:00

Над 30 са глобени за нарушения на общинските наредби във Враца

Повече от 30 души са били санкционирани заради нарушения на общинските наредби във Враца, съобщиха от местната управа. Проверките на Инспектората в града и кварталите продължават. Фокус при проверките са паркове, детски площадки, предблокови пространства и тревни площи. Санкционирани са над 30 лица за замърсяване, като след това  районите са..

публикувано на 26.08.24 в 07:50

Стотици събраха Мими Иванова и Развигор Попов в Белоградчик

Стотици жители и гости на Белоградчик събраха легендарните Мими Иванова и Развигор Попов в летния кино-театър "Гъбите". Повече от час обичаните от много поколения певци радваха присъстващите със своите най-големи хитове, като не пропуснаха да изпълнят и някои от новите си парчета.   Боян Минков , кмет на община Белоградчик, лично благодари на..

публикувано на 25.08.24 в 13:41