Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РАДИО ВИДИН изпраща хубава и успешна 2013 година

Снимка: РАДИО ВИДИН

Само след няколко часа ще се разделим с 2013 година, за да прекрачим прага на новата 2014-а. Това е времето, в което правим равносметка за изминалите събития, за това- какво постигнахме и какво не успяхме. Връщаме се към случки и спомени с любими и не толкова любими хора. Чувстваме обичта на близките си и топлината на семейния уют. Палим бенгалския огън, а в очите ни блестят искриците на отражението му. Каква година изпращаме ние- от РАДИО ВИДИН. Ако трябва да обобщим- хубава и успешна.

© Снимка: Личен архив, Фейсбук

Още през месец май сътрудникът ни в Монтана Биляна Борисова спечели трето място в Националния конкурс за радиожурналистика на тема "Това е България", обявен от Радио Благоевград и Филологическия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски". Отличието е за репортаж за дейността на отец Иван. С негова помощ в над 35 стари и изоставени къщи в монтанското село Якимово са настанени бездомни семейства, които се издържат от земеделие.

"Това е първата награда, която получавам досега... Зарадвах се много... За мен годината беше хубава, имам работа, която харесвам и върша с удоволствие", казва Биляна Борисова.

В началото на декември, на тържествена церемония в Природозащитен център "Натура" във Враца, РАДИО ВИДИН спечели наградата в категория "Медия, отразяваща опазването на биоразнообразието и природата в Природен Парк "Врачански Балкан". Йорданка Петрова получи наградата, като водещ на предаването "Еко свят".

"Спомням си първата реакция- тя беше изненада, след това естествено се зарадвах, защото това е признание за РАДИО ВИДИН и за съвместната ни работа от години с дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан", от която съм истински очарована... Все още съм под въздействието на тази награда, защото за нас е истинска чест да бъдем отличени. За мен годината беше сбор от много емоции, беше една успешна година",
коментира Йорданка Петрова.

© Снимка: Петя Генова, Личен архив

Още две награди получихме през този месец. Сътрудникът ни в Берковица Петя Генова стана "Журналист на годината" на Съюза на българските учители.

"Бях много зарадвана, защото аз все още съм действащ учител и няма нищо по-мило за мен от това да получа награда от Съюза на българските учители. Определено наградата ми дава стимул, емоция и живец за работата ми като учител и журналист. Тази година направих едни от най-хубавите си материали за РАДИО ВИДИН, имах невероятни моменти с моите ученици, във всички аспекти имах прекрасни мигове. Много неща оставям за следващата година и голяма част са свързани с радиото", заяви Петя Генова.

© Снимка: РАДИО ВИДИН

На Бала на спортиста във Видин, предаването "Клуб СПОРТ", с водещи Борис Борисов и Цветомир Цветанов получи награда за обективното отразяване на спортни събития.

"Наградата е едно признание и мотивация да работим още по-добре в сферата на спорта, защото за толкова години зад гърба ни са стотици интервюта, преки включвания от стадионите и интервюта на живо, така че наградата е и заслужена, но и отговорност. Изпращаме успешна и доста динамична година, надяваме се и през следващата да имаме отново толкова работа", споделиха Боби и Цветомир.

Старата година си отива. Броени часове ни делят от новото начало. И всеки от нас ще поиска това- новото да ни донесе толкова много неща. Трябва нещо да се случва, защото няма по- тъжна равносметка от "Годината мина толкова бързо, че нищо не успя да ми се случи". Екипът на РАДИО ВИДИН ще запомни 2013 година- тази бързо минала година, с многото работа и малкото несвършени неща. В 2014-та година прехвърляме доброто настроение, позитивното мислене и надеждата.

Ние от РАДИО ВИДИН ви желаем едно незабравимо посрещане на новата 2014 година. Бъдете щастливи, усмихнати, борбени и всеотдайни на мечти, стремежи и амбиции! Постигайте най-високите върхове през новата година. Нека пътеводна звезда ви бъде увереността и същевременно един проблясък да изпълва съзнанието ви- този на човешкото, истинското, искреното!

Весело посрещане на Новата година, слушайте РАДИО ВИДИН и през 2014!

Още от празничните ни пожелания може да чуете в звуковите файлове.
По публикацията работи: Лилия Димитрова и Петър Антонов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Изборите се превърнаха в битовизъм

Избори.  След изборите – отново избори.  Изречение, което обрисува живота в България през последните четири години.  Ще бъде ли 27 октомври първата стъпка към излизането от кризата?  Ще сложат ли изборите край на политическата нестабилност?  Патовото положение, породено от изхабяването на партийно-политическата система, трудните и непопулярни..

публикувано на 26.09.24 в 10:00

Нови промени при минималната работна заплата - ще бъде ли увеличена?

Нови промени, свързани с размера на минималната заплата трябва да направи социалното министерство, за да приложи правилно европейската директива за адекватните най-малки възнаграждения . Министерството на труда и социалната политика (МТСП) счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса..

публикувано на 25.09.24 в 10:45

Какво целят новите изисквания в кредитирането за покупка на жилище

Управителният съвет на БНБ прие изисквания за показателите за кредитни стандарти при отпускане и при предоговаряне на кредити. Изискванията обхващат сектор "Домакинства" и се прилагат спрямо кредитите, обезпечени с жилищни недвижими имоти. Влизат в сила от 1 октомври 2024 година, като банките и клоновете на чуждестранни банки следва да..

публикувано на 23.09.24 в 11:43

Хората от Орсоя искат да бъде изградена чешма в селото

Село Орсоя се намира по пътя Видин-Лом и е част от населените места на община Лом. Населеното място  стана известно с голямото си свлачище, което през 1978 година поглъща част от къщите там.  В селото в миналото е имало рибарници, хората се занимавали със земеделие и риболов. Открай време местните работят в близките градове, както и в..

публикувано на 20.09.24 в 12:00

Георги Драганов: Няма значение какъв цвят е котката, а дали лови мишки

Ще сложи ли край на партийната и политическата криза в страната предстоящия вот?  Възможно ли е да бъде постигнато джентълменско споразумение между формациите за редовно управление в следващото Народно събрание?  Ще има ли нова Сглобка или екзотиката на роден терен ще продължи?  Статуквото дискутираме с  Георги Драганов , създател и редактор на сайта..

публикувано на 19.09.24 в 10:00

Ще задоволят ли фотоволтаичните системи енергийните нужди на домакинствата?

Според най-новата статия на информационната платформа за отразяване на климатичните промени на достъпен език "Климатека", фотоволтаиците за балкони могат да задоволят до 30% от годишното потребление на едно домакинство. В съвместен проект "Достъп до енергийно обновяване" бяха представени възможностите да бъдат създадени облекчени условия и за..

публикувано на 18.09.24 в 10:45

От какви промени се нуждае България?

Политическото бъдеще на България обсъдиха общественици, политолози и социолози в навечерието на предизборната кампания. Нуждаем ли се от смяна на приоритетите и на политическия модел? Иска ли обществото "рестарт на системата"? Необходим ли ни е нов обществен договор? Отговорите потърси Младежки клуб "Има бъдеще"  със съдействието на аналитичен клуб..

публикувано на 17.09.24 в 14:42