Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо шест милиона лева са предвидени за капиталови разходи във Видин

Снимка: РАДИО ВИДИН

Железопътната гара във Видин, която е паметник на културата, ще е общинска автогара. Това ще се случи след като бъде открита новата сграда, построена заради Дунав мост 2.  Средства за ремонт на чакалнята на старото здание, ще бъдат заложени в бюджета на Общината за настоящата година.

© Снимка: Радио ВИДИН

В проекта за бюджет са заложени средства за ремонт на чакалнята на железопътната гара във Видин, която да се ползва като общинска автогара.

"Тази година са предвидени 70 хиляди лева за ремонт на старата чакалня на жп гарата, която остава неизползваема. Идеята е тази година старата чакалня да се ремонтира и там да се обособи помещение за нова общинска автогара"- съобщи заместник-кметът по строителството Добромир Дилов при представянето на проекта за бюджет на общината за годината. 

Парите за ремонт са планирани в капиталовите разходи за настоящата година. Общо 5 милиона и 900 хиляди лева са предвидени в проекта за бюджет на общината за ремонти, строителство и дейности по проекти. Най-мащабният проект, по който се работи, е този за водния цикъл на Видин. По него съфинансирането от страна на Общината е 2 милиона и 200 хиляди лева за строителство и 100 хиляди лева за проектиране. 40 хиляди лева е сумата, с която Общината участва в изграждането на  80 жилища за социално слаби семейства.

© Снимка: Радио ВИДИН

Проектът за бюджет беше представен на публично обсъждане.

"В Министерството на  инвестиционното планиране е внесен проектът за регионална система за управление на отпадъците. До дни ще излезе разрешителното за строеж"- каза заместник- кметът Добромир Дилов.

Предстои изпълнението на проекта за изграждане на зелена и достъпна градска среда, по който Общината ще участва с финансиране от 250 хиляди лева. 352 хиляди лева са предвидени за изграждане на приют за бездомни кучета.

"Тази година средствата, които са предвидени за ремонт на улици, са по-малко, но се надявам да обхванем  най-проблемните участъци"- каза заместник-кметът Добромир Дилов. Парите за ремонт на улици в града са 370 хиляди лева. Ще бъдат асфалтирани три участъка- пътят към от ул. "Казармена" към квартал "Акджамия" и улиците до професионалната гимназия  по туризъм и пред бившата поликлиника. 300 хиляди лева са предвидени за ремонти по селата. Ще бъде асфалтирана четвъртокласната пътна мрежа към селата Въртоп и Гайтанци. Предвидени са пари за ремонт на покрива на художествената галерия и паспортизация на общински сгради. 15 хиляди лева ще бъдат заложени за нова конструкция с надпис на входа на Видин, след като при катастрофа на автомобил беше съборена старата.

По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39