Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грипната обстановка във Видин е спокойна

Снимка: РАДИО ВИДИН

На този етап във Видин няма опасност от обявяването на грипна епидемия. Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания е под епидемичните стойности.

"Заболяемостта, изчислена за седмицата, е 221 на 10 000 души население. Продължаваме да следим ежедневно броя на заболелите и при нужда ще предприемем нужните противоепидемични мерки. На този етап не обявяваме грипна епидемия"- каза за РАДИО ВИДИН директорът на Дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ Видин д-р Пепа Цветанова.

От инспекцията продължават да следят както броя на заболелите, така и броя на отсъстващите ученици в училищата. Следят се и данните, които постъпват от общопрактикуващите лекари.

По публикацията работи: Нора Йоцова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна тазгодишното издание на Видинския панаир

Започна панаирът във Видин, който е с над 130-годишна история. Участват повече от 60 изложители от България и Сърбия. За първи път Видин е домакин на изложението „Българско е!“, като щандовете със занаятчийски стоки са разположени край алеята, водеща към входа на панаира.  Работното време на панаира е от 10.00 до 2.00 часа. Използването на..

публикувано на 24.08.24 в 13:00
МБАЛ

Обявиха конкурс за ръководство на болницата във Видин

Министерството на здравеопазването обяви конкурс за ново ръководство на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“ във Видин. Причината е изтичане на мандата на сегашното. Заповедта за откриване на конкурс за избор на членове на Съвета на директорите е обявена на сайта на министерството. Документи за участие се подават до 24 септември...

публикувано на 24.08.24 в 09:15

15 са вакантните длъжности във военното формирование във Враца

Търсят се кадрови военни, като минималното месечно възнаграждение за длъжността е почти 2 300 лева. Със заповед на командира на Сухопътните войски, са обявени 290 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, във военни формированияот Сухопътните войски. За военно формирование 54990, което се..

публикувано на 24.08.24 в 08:33

Враца казва: "Buongiorno!"

Във Враца подготвят италиански изненади за 24 август, похвалиха се от общинската управа. За първи път в историята на града ще се проведе инициативата "Buongiorno Vratsa" , която ще превърне града под Околчица в сцена на италианската музика, филми, кулинария и култура. Заведенията са подготвили нови италиански напитки и ястия специално за този..

обновено на 24.08.24 в 07:50

Снимката на 23 август 2024 година

Врачанското село Ослен Криводол е домакин на фестивала  "Ослен Фест - селски Ренесанс" . Форумът започна вчера, 22 август, и ще продължи до 25 август. Организаторите предвиждат редица дейности и събития в рамките на фестивала, насочен към съживяване на българското село.  Конфедерацията на независимите синдикати в България настоява всяка година..

публикувано на 23.08.24 в 18:05

Прокуратурата във Видин разследва румънец за трафик на мигранти

Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се водят действия по разследване по досъдебно производство за незаконно подпомагане на чуждестранни граждани да преминават през страната в нарушение на закона.  В качеството на обвиняем по делото е привлечен гражданин на Румъния.  На 13.08.2024 г. в гр. Кула, в 30-километровата гранична зона,..

публикувано на 23.08.24 в 16:44

АЕЦ "Козлодуй" ще отбележи 50-годишнина

На 4 септември 2024 г. се навършват 50 години от официалното откриване на атомната електроцентрала „Козлодуй” , съобщават оттам. В този ден юбилеят ще бъде отбелязан с празничен концерт, който ще започне в 11:00 часа в Ботев парк в крайдунавския град. През 1974 г. пускът на АЕЦ „Козлодуй” поставя началото на ядрената енергетика в..

публикувано на 23.08.24 в 14:31