Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Видин ще участват на Зимните математически състезания в Бургас

Снимка: РАДИО ВИДИН: Архив

Ученици от видинската ПМГ "Екзарх Антим I" ще участват в Зимните математически състезания в Бургас. Общо 7 ученици, трима от 8-ми клас и 4-ма от 10-ти ще защитават честта на Видин на състезанието, което започва днес в 10 часа.

"В националното състезание ще участват отбори от всички Математически гимназии в България, видинската е сред тези с най- високи резултати до момента. По регламент времето за решаване на задачите е 4 часа и 30 минути, а следобяд те ще бъдат бъдат проверени. Вечерта ще бъдат контестирани точките. Наградите в състезанието са индивидуални, иначе ще има и неофициално отборно класиране. Обявянето на резултатите и връчването на наградието ще е в неделя", каза за радио ВИДИН Камелия Иванова, председател на Съюза на математиците във Видин.

По публикацията работи: Пенка Милушева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тече основен ремонт на 17 улици в Мездра

В ход е основен ремонт на 17 улици в град Мездра , които са включени в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2024 година, съобщават от местната управа. Инфраструктурните обекти се реализират с целеви средства от държавния бюджет на Република България за тази година. Строително-монтажните работи (СМР) включват фрезоване на съществуващите..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Научна конференция представи археологически находки в Лом 

Историческият музей в Лом бе домакин на Национална научна конференция DACIA RIPENSIS (Крайбрежна Дакия), на която бяха представени новооткрити археологически находки и неизвестни досега на науката обекти около поречието на река Дунав. Научният форум бе в памет на археолога и общественика Валери Стоичков – вдъхновител и основен двигател на..

публикувано на 06.08.24 в 10:55

Възрастна жена пострада при пътен инцидент в Лом

72-годишна пешеходка е пострадала при пътно-транспортно произшествие с лек автомобил в Лом , съобщават от полицията.  Инцидентът е станал вчера, 5 август, около 10,10 ч. на ул. "Софийска" в града. Лек автомобил, управляван от 78-годишен местен жител, не пропуснал движещата се по пътя 72-годишна пешеходка от крайдунавския град, при което я..

публикувано на 06.08.24 в 10:38

Кола блъсна пешеходка във Враца

Лек автомобил е блъснал  54-годишна жена  на пешеходна пътека във Враца . Инцидентът е станал вчера, 5 август,  на бул. “Втори юни“,  около 11:15 часа.  Пробите за алкохол и наркотични вещества на шофьора са отрицателни. Пешеходката е настанена за лечение в болницата във Враца. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 06.08.24 в 10:07

Превишената скорост - причина за ПТП-тата в област Монтана

Превишена скорост е причината за настъпилите от началото на годината 111 тежки пътно-транспортни произшествия на територията на област Монтана.  До края на седмицата е в ход спецакция за контрол на скоростните режими на движение по пътищата. За 16 тежки катастрофи на месец, станали по пътищата на област Монтана от началото на годината, причината е..

публикувано на 06.08.24 в 08:18

Започва АНТИСПИН кампания в Монтана

Информационна антиспин кампания за повишаване информираността сред жителите на Монтана започва днес с безплатно и анонимно тестване. Представители на хигиенната инспекция започват кампанията си от басейн край Монтана. От 10:30 до 12:30 часа всеки желаещ ще може да се изследва безплатно и анонимно за СПИН. Утре информационна кампания ще има на..

публикувано на 06.08.24 в 08:11

Отбелязваме Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне.  Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос.  Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. "Господ се преобразява във слава пред трима от своите апостоли - Петър, Яков и Йоан,..

публикувано на 06.08.24 в 07:48