Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19 опасни продукта издирват в Монтана

Снимка: РАДИО ВИДИН

Поредните опасни продукти в магазинната мрежа на област Монтана издирва Регионалната здравна инспекция. Информацията за 19-те продукта е получена по системата за бързо известяване РАПЕКС, уточни директорката д-р Даниела Караилиева. Опасните стоки могат да бъдат разделени на три вида. За повечето от тях произходът е неизвестен или са внос от Китай.

"Първата група са за избелване на кожата... Анализът показва, че съдържат живак... Втората група продукти, които се издирват, са различни по вид козметични комплекти, съдържащи основно кремове и душ гелове. В тях се съдържат консерванти в концентрации над разрешеното. Третата група са червила, за които анализите показват, че съдържат олово."

Проверките на опасните стоки ще продължи до 24 февруари.

По публикацията работи: Любо Андреев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца казва: "Buongiorno!"

Във Враца подготвят италиански изненади за 24 август, похвалиха се от общинската управа. За първи път в историята на града ще се проведе инициативата "Buongiorno Vratsa" , която ще превърне града под Околчица в сцена на италианската музика, филми, кулинария и култура. Заведенията са подготвили нови италиански напитки и ястия специално за този..

публикувано на 05.08.24 в 14:00

Започват засилени проверки за контрол на скоростните режими

През текущата седмица в цялата страна ще се проведе полицейска операция за контрол на скоростните режими , съобщават от Областната дирекция на МВР-Видин. Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Roadpol, аналогични действия са в ход на територията на всички страни - членки на организацията. Точките..

публикувано на 05.08.24 в 11:19
Снимката е илюстративна

Пет пластмасови контейнера за смет изгоряха във Видин

На 5 август, за времето от 1.39 до 2.45 часа, огнеборците са реагирали на четири сигнала за запалени пластмасови контейнери за смет във Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР. Причината - небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили пет контейнера – три в кв. „Калето“ и два в кв. „Възраждане“.  В 4.40 часа постъпил сигнал..

публикувано на 05.08.24 в 11:14

Пожарникари гасиха сухи треви и отпадъци край село Арчар

Пожар в близост до видинското село Арчар са гасили служители на пожарната служба. Случаят е от вчера, 4 август, когато в района между населеното място и река Дунав са горели сухи треви и отпадъци. Опасност за населението към момента няма, обясни за Радио ВИДИН главен инспектор Димчо Горанов , началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита..

публикувано на 05.08.24 в 11:02

Мъж влезе в ареста за притежание на оръжия и боеприпаси

Пътни полицаи откриха  оръжия и боеприпаси в лек автомобил във врачанското село Софрониево . Шофьорът е задържан.  Случаят е от вчера, 4 август. Служителите на реда са намерили две пушки и 29 броя боеприпаси  12-и калибър, и един автомат  в спряната за проверка кола . Оръжията и боеприпасите са иззети. Шофьорът на лекия автомобил е задържан за срок..

публикувано на 05.08.24 в 10:39

2000 жители на област Монтана са на воден режим

Над 2000 жители в населени места в област Монтана са на воден режим . Продължителното засушаване наложи ограничение във водоподаването.  Не се изключва в следващите дни и други селища да минат на режим. Към момента шест села в област Монтана са на воден режим. За още едно се чака заповед от кмета на общината за въвеждане на ограничение...

публикувано на 05.08.24 в 09:45

Белоградчишките скали отново са сцена на фестивала "Опера на върховете"

Огромен интерес привлича за поредна година фестивалът "Опера на върховете" - Белоградчишки скали . През последните три вечери любители на операта от цялата страна и от чужбина имаха възможността да се насладят на творчеството на Джакомо Пучини, по повод юбилейната годишнина на композитора. Фестивалът бе открит в петък с операта "Тоска", в събота..

публикувано на 05.08.24 в 09:20