Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Брегово приеха бюджета си за 2014 година

Снимка: Елиза Борисова

4 милиона 564 хиляди лева е бюджетът на община Брегово за 2014 година, капиталовите разходи са в размер на 193 хиляди 468 лева. Те бяха приети на първото заседание на Общинския съвет. На заседанието присъстваха кметове и кметски наместници на населените места в общината, ръководителите на всички заведения на бюджетна издръжка, служители от общинската администрация и граждани.

Председателят на Общинския съвет Цветан Топчиев представи отчет за дейността на ОбС за 2013 год., а кметът на общината Милчо Лалов запозна съветниците с Отчет за дейността на общинската администрация през миналата година. Прието бе предложение за промяна в Правилника за организацията и дейността на ОбС и отношенията му с общинската администрация за мандат 2011-2015 год.
 
Бреговските съветници приеха възнаграждението им за един месец да съставлява 38% от средната брутна заплата на общинската администрация за съответния месец, а при отсъствие по неуважителни причини да понасят санкция- при отсъствие от заседание на ОбС  - 20%, при отсъствие от заседание на Постоянна комисия -15%.

На първото си заседание съветниците изслушаха, разгледаха и приеха Програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2014 год., както и Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местни дейности за следващите 3 год., за съставяне, приемане, изпълнение, отчитане и контрол на бюджета на община Брегово.
Всички решения бяха приети с пълно мнозинство.

По публикацията работи: Елиза Борисова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48