Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Петров: "Готови сме"

Снимка: РАДИО ВИДИН


Въпреки че бе записан сред резервите, почетният гражданин на Враца Мартин Петров не игра за ЦСКА в контролата срещу родния му клуб "Ботев". Свръхзвуковия изгледа двубоя от трибуните заедно с цялото си семейство.

"Усещането да съм на стадиона във Враца винаги е приятно. Независимо от това дали играе ЦСКА, или някой друг отбор. Когато имам възможност, винаги идвам тук, откъдето съм тръгнал за големия футбол. Радостно е, когато има такива мачове, защото видяхте колко много хора дойдоха…", сподели ексклузивно за слушателите на Радио ВИДИН футболист №1 на България за 2006 г.

Като истински професионалист Мартин не пожела да каже като врачанин или като футболист на ЦСКА е усетил контролата, а дипломатично забрави да отговори на въпроса ми:

"Получи се хубав мач – домакините се бяха постарали теренът да е перфектен, имаше атмосфера, имаше хора по трибуните – получи се футболен празник, какъвто Враца заслужава. Имаше и голове, вярвам, че хората са се забавлявали. Не е важно кой е победил, а че се получи хубав празник."

Един от лидерите на ЦСКА обяви, че "армейците" имат високи цели в първенството, което бе подновено тази седмица:

"Мачовете ще покажат, първенството започва скоро. Вярвам, че ще изиграем силно последните 3 мача от този цикъл за оформянето на първата седмица. Това означава да ги спечелим, за да завършим колкото се може по-напред в тази фаза на шампионата. И оттам нататък ще се борим за по-предно класиране."

Мартин Петров обяви за себе си, че е готов и се чувства максимално добре подготвен, след като есента изигра няколко мача за ЦСКА, без да е тренирал повече от 6 месеца с някой отбор:

"Всичко е нормално. Жив и здрав съм, което е най-важното. Нямам контузии, останалото ще се види на терена. Надявам се така да продължа до края на шампионата."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца е домакин на турнир по автомоделизъм

Повече от 40 автомоделисти от 10 български града са заявили участието си в Национално ученическо състезание по автомоделен спорт. Надпреварата ще се проведе на 1 юни във Враца. Състезанието е организирано от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата – София /НДД/ ,  Българска федерация по автомоделен спорт /БФАМС/, а домакин..

публикувано на 31.05.24 в 17:34

"Ботев" Враца остава в елита

Врачанският "Ботев" оцеля за още един сезон в родния футболен елит. Тимът на Христо Янев спечели с 5:3 след дузпи баража за последното свободно място в Първа лига догодина. В редовното време врачани завършиха 1:1 с "Марек" /Дупница/. В допълнителните 30 минути и двата тима не реализираха ново попадение. Преди почивката домакините изпуснаха куп..

публикувано на 31.05.24 в 08:18

ПМГ Видин класира още един отбор на финалите

Видинската математическа гимназия класира шести свой отбор за финалите на ученическите игри през учебната 2023-2024 г. В спортна зала "Фестивална" във Видин днес възпитаниците на Росен Ракаджиев станаха зонални шампиони по баскетбол при юношите 8-10 клас, побеждавайки последователно връстниците си от Врачанската езиковата гимназия с 80:25 и..

публикувано на 30.05.24 в 16:34

Враца се готви за футболен празник днес

Ботев играе решителен бараж за оставане във футболния елит. Ако възпитаниците на Христо Янев успеят срещу "Марек" Дупница, те ще си гарантират седмият пореден сезон в Първа футболна лига. Срещата е от 19 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде ръководена от елитния български рефер Георги Кабаков. От БФС гарантират честността на отсъжданията с..

публикувано на 30.05.24 в 09:54
Георги Кабаков

Топрефер ще свири баража за Първа лига

Най-добрият български съдия ще ръководи баража за последното свободно място в Първа футболна лига от новото първенство. На 30 май  "Ботев" посреща във Враца "Марек" от Дупница, а срещата е от 19 часа. Топреферът ни Георги Кабаков получи наряд да ръководи срещата, негови помощници са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти съдия е Кристиян Колев...

публикувано на 29.05.24 в 12:36

Завърши Общинският турнир на футбол по малки врати в Мездра

Отборът на "Кохонес гранде" спечели XXIII Общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. На финала "големите топки" победиха с 3:1 тима на "Лъвчетата" и за трети път (след 2021-а и 2022 г.) триумфираха в спортната надпревара. На трето място се нареди "Сакатлък Юнайтед", който в двубоя за бронзовите медали се наложи над "Ботевъ"..

публикувано на 28.05.24 в 16:50

Полицайка от Враца с приз от международен турнир по стрелба

Врачанката Катя Василева спечели второ място в третото издание на Спортни игри на международната полицейска асоциация. Надпреварата, в която се включиха и стрелците от СК Спартак, се проведоха между 19 и 24 май в румънския град Брашов. Катя Василева спечели второто място в турнира по стрелба с голямокалибрен пистолет, в индивидуалната надпревара. Тя..

публикувано на 28.05.24 в 08:00