Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Берковското Първо училище с инициативи против училищния торморз

Снимка: Петя Генова

Първо основно училище в Берковица се включи в отбелязването на международния ден за борба с училищния тормоз. Днешният 26 февруари е обявен за "Ден на розовата фланелка".

По идея на Училищния парламент в училището цялата седмица бе  обявена за Седмица за справяне с училищния тормоз под мотото "Уважение, разбирателство, единство!"

Всеки клас получи информационни материали и бе поканен да направи постер против насилието в училище, а при главния вход на сградата бе подреден специален кът. С особен интерес бе гостуването на Театър "Цвете" от гр. София, който изнесе на училищната сцена две представления, свързани с агресията между учениците. И при двете представления гостуващите артисти активно контактуваха с децата, търсеха тяхното мнение, канеха ги на сцената да изкажат и покажат своята позиция чрез артистично изпълнение.

Днес всички учители и ученици получиха розова лента – символ на кампанията. Изготвените плакати бяха поставени в класните стаи. Учениците най-много харесаха плаката на Бояна Георгиева от 5 клас.

"Този ден е много важен, посветен е на идеята, че в училище не трябва да има тормоз, насилие и агресия между учениците. Когато някой е агресивен към нас, не трябва да се отвръща с насилие"- каза петокласничката.  

Вижте още

Рекордно количество злато и голяма пратка хероин задържаха на Дунав мост при Видин

40 килограма хероин и 41 килограма златни накити са задържани при два различни случая на граничния пункт по Дунав мост 2 при Видин на изхода от страната.  14- каратовото злато, разпределено в 64 пакета и кутии е задържано на Дунав мост 2 около 16 часа на 20 октомври.  Количеството е рекордно за последните 17 години, а стойността на пакетите с..

публикувано на 22.10.21 в 11:35

Тревопасни унищожили близо 500 декара с царевица в с. Сливовик

Сигнал за унищожена реколта от насаждения с царевица е получен в РУ Лом от охранителна фирма, съобщават от ОД на МВР-Монтана. Касае се за  нива с площ от 482 дка в землището на с. Сливовик, общ. Медковец, собственост на варненски едноличен търговец.   По първоначални данни насажденията са унищожени от тревопасни животни. Местопроизшествието е..

публикувано на 22.10.21 в 11:09

Служители на Спешната помощ в Кула участваха в протеста в София

Шестима медици, фелдшери и санитари  от центровете за спешна помощ на област Видин протестираха в София пред здравното министерство в сряда.Трима от протестиращите работят във ф илиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Кула . Причината за тяхното недоволство са тежките условия на работа и ниското възнаграждение.  "Протестирахме..

публикувано на 22.10.21 в 11:05

Връчват Националната награда "Йордан Радичков" на закрита церемония

При закрити врата в сградата на община Берковица, в събота ще се проведе връчването на Националната литературна награда "Йордан Радичков". Причината е въведените противоепидемични мерки, съобщи Бойка Попова- младши експерт "Връзки с обществеността" в Община Берковица. "За втори път община Берковица е организатор и домакин на ежегодната награда за..

публикувано на 22.10.21 в 10:53

Заловен е 19-годишен, откраднал електромотор от циркуляр в с.Баница

Жител на врачанското село Баница е заявил в полицията, че от двора на имота му е откраднат електромотор от циркуляр, съобщават от ОД на МВР- Враца.  След оперативно-следствени действия  е установено, че деянието  е извършено от 19-годишен жител на същото село. Лицето  е задържано  в РУ Враца. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 22.10.21 в 10:07

Нови 128 с COVID-19 във Врачанско

Още 128 жители на Врачанска област са били диагностицирани с коронавирусна инфекция, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, обобщавайки данните от 21 октомври. 7 от болните са били хоспитализирани заради средно тежко състояние. Петима са новите пациенти на ковид отделението в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца: жени на 83 и на 85 г. от областния град,..

публикувано на 22.10.21 в 09:30

Ще се модернизира възлова станция в област Монтана

Започва реконструкция на възлова станция в област Монтана. ЧЕЗ  Разпределение инвестира в модернизацията близо 300 000 лв. С реализацията й ще се подобри сигурността на електрозахранването на община Георги Дамяново и част от община Монтана , като ще се осигури и възможност за резервно захранване при нужда на община Чипровци.  За да се осигури..

публикувано на 22.10.21 в 09:05