Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин е кандидат за домакин на финалите на ученическите игри по волейбол и баскетбол

4
Снимка: РАДИО ВИДИН

Видин ще бъде домакин на зоналните състезания на ученическите игри по волейбол, баскетбол, шахмат и тенис на маса. Това стана ясно днес на работно съвещание във видинската спортна зала "Фестивална". В него участваха представители на ученически клубове от трите области Видин, Монтана и Враца, които коментираха възможните варианти за определяне на градовете-домакини на зоналния етап на игрите по видове спорт и възрастова група.

На 10 април зала "Фестивална" ще приюти надпреварите по баскетбол във възрастовата група 11-12 клас, юноши и девойки. Зоните по волейбол за момчета и момичета 5-7 клас също ще са в зала "Фестивална" и ще се проведат на 16 април, а зоналният етап на игрите по шахмат във възрастовите групи 5-7 и 8-10, девойки и юноши, ще се проведе на 25 април, най-вероятно с домакинство СОУ "Любен Каравелов". Колкото до състезаниета по тенис на маса, Видин ще е домакин на зоните за възраст 5-7 и 8-10 клас, каза за Радио ВИДИН изпълнителният директор на Ученически спортен клуб "Шампион" Росен Ракаджиев:

Снимка"От регион Видин утвърдихме и две заявки за финали на ученическите игри. Едната е за волейбол момичета 5-7 клас. Другият спорт е баскетбол, а възрастовата група е юноши 8-10 клас. Заявките предстои да бъдат утвърдени от Българската асоциация спорт за учащи и от Министерството на младежта и спорта. Финалите по баскетбол трябва да са от 15 до 18 май, а по волейбол от 5 до 8 юни", уточни Росен Ракаджиев.

Заявките официално бяха заверени от експерта на спортното министерство Росица Стаменова и ще бъдат депозирани за разглеждане от Управителния съвет на Българската асоциация "Спорт за учащи".  Крайното решение за утвърждаване на градовете-домакини ще вземе Министерството на спорта.

"През последните пет години, единствени от близо 30-годишната история на игрите, град Видин е бил домакин на финали по шахмат, баскетбол и волейбол, организирани от УСК "Шампион", припомни Росен Ракаджиев.

СнимкаВ началото на работното заседание главният експерт на Министерството на младежта и спорта за Северозападна България Росица Стаменова връчи награди на Ученически спортен клуб "Шампион" от името на Юлия Боянова, председател на Българската асоциация "Спорт за учащи" /БАСУ/.

Председателят на клуба Антоанета Илиева получи грамота по повод петата годишнина на клуба, а организаторът на ученическия спорт във Видин Росен Ракаджиев  получи плакет за активната си спортна дейност и популяризиране на ученическите игри в региона.

Снимка

"УСК "Шампион" е един от най-дейните в страната. Специално искам да благодаря на председателя на клуба Антоанета Илиева и на главния организатор на игрите за Видин- Росен Ракаджиев, за всеотдайната им работа през тези 5 години. Наша обща цел е да ангажираме децата със спорт, правим го и сме щаствили от това", каза за Радио ВИДИН Росица Стаменова, главен експерт на Министерството на младежта и спорта за Северозападна България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05