Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топреферът Даниел Цолов ще съдийства на дерби от първия кръг в областното първенство по футбол на Видин

Автор:
Снимка: РАДИО ВИДИН

Двубоите от пролетния дял на първенството на видинската "А" окръжна група се подновяват този уикенд. Три от срещите ще се изиграят утре, от 15 часа. Това са "Дунав"- Дунавци и "Рациария"- Арчар, "Ботев"- Димово и "Ботев"-  Грамада, и очертаващото се дерби между "Тимок"- Брегово и "Балкан"- Белоградчик. Последният срок, в който футболните клубове могат да картотекират играчите си е до края на днешния ден. Всички клубове са обезпечени финансово и са готови за двубоите в първия кръг утре и вдругиден.

Иво Марков, председател на ОС на БФС във Видин

"В шампионата ще участват общо 10 отбора от региона. До последно ще изчакаме решението на ръководството на "Септември"- Градец, тъй като те имат организационни проблеми и може и да не подновят участието си в първенството. Техният мач от първия пролетен кръг е отложен. По програма те трябваше да приемат в неделя от 15 часа отбора на "Кула 04". Лично наше желание е отборът от Градец да завърши първенството. Решението им ще бъде обявено до дни", каза за Радио ВИДИН председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз във Видин Иво Марков.

Дебрито на първия кръг е между отборите на втория във временното класиране тим на "Тимок"- Брегово и първия "Балкан"- Белоградчик, каза още Иво Марков:

"Съдийска бригада от Монтана ще реферира тази среща. Поканили сме, лично по мое мнение, най-добрия съдия в Северозападна България- Даниел Цолов. Да се надяваме, че двата отбора ще покажат добър футбол и качества на терена." Иво Марков коментира и ситуацията в групата:Снимка

"Отборите са доста равностойни, силите са изравнени, така че очакваме силни срещи. Определено ще има интрига."

Областното първенство при юношите ще бъде подновено следващата седмица. След това ще се проведат и Футбол 7, областното първенство при учениците от Видинско. Зоналното училищно първенство по футбол между трите области Видин, Враца и Монтана ще стартира след пролетната ваканция през април, съобщи още Иво Марков.

Eто и програмата на първия пролетен кръг:

Събота, 15 март, 15 часа:

"Дунав", Дунавци- "Рациария", Арчар;
"Ботев-Д", Димово- "Ботев", Грамада;
"Тимок", Брегово- "Балкан", Белоградчик.

Неделя, 16 март, 15 часа:

"Венец", Орешец- "Пластик", Старопатица;
"Септември", Градец- "Кула 04"- отложен.

Почива: "Партизани"- Макреш.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Таня Гатева

Гатева вика в националния три баскетболистки на Монтана

Баскетболистките на Монтана Янина Тодорова , Микаела Дамянова и Юлияна Вълчева са част от женския национален тим на България. От днес до 5 август в Ботевград се провежда лагер под ръководството на селекционерката Таня Гатева . На общо на 14 състезателки ще разчита Гатева. В три последователни дни на 7, 8 и 9 август в Атина /Гърция/..

публикувано на 27.07.24 в 10:27

Баскетболният тим на Монтана взе националката Гергана Цекова

Гардът Гергана Цекова подписа договор с женския баскетболен тим на Монтана . Цекова е родена на 28 октомври 2005 година в София. Висока е 180 см. За последно е играла за столичния Локомотив, където записва средно по 9.2 точки, 6.7 борби и 1.8 асистенции за 30 мача. Гергана Цекова е националка в отбора девойки до 20 години, където селекционер е..

публикувано на 27.07.24 в 10:02

"Локомотив" Мездра приема "Ювентус 95" Малчика в първия мач от новия сезон на Трета лига

ОФК "Локомотив" Мездра" ще започне новия сезон в Северозападната Трета лига с домакинство на "Ювентус 95" Малчика. Двубоят е на 24 август, неделя, от 18:00 часа. Това отреди жребият, изтеглен днес във Велико Търново на традиционното съвещание на ръководството на Зоналния съвет (ЗС) на Българския футболен съюз (БФС).  През миналия сезон..

публикувано на 26.07.24 в 15:51

Пуснаха абонаментните карти за мачовете на "Ботев" Враца

Започна продажбата на абонаментни карти за сезон 2024/2025, съобщиха от футболния "Ботев" /Враца/ . Документът гарантира място на трибуните в минимум 15 мача от редовния сезон, плейофите и срещите, които местният отбор ще изиграе в турнира за купата на България. В най-лошия случай става дума за 20 мача. Най-скъпа е VIP златна карта, която се..

публикувано на 26.07.24 в 11:06

Четвърто ново попълнение за баскетболния ''Монтана 2003''

Киана Джонсън е четвъртото ново попълнение за сезон 2024/25 за състава на ''Монтана 2003''.  Миналата година Киана, която играе на позиция гард, бе част от състава на '' Минск '' (Беларус), където става шампион на Беларус и записва средно по 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача. През годините тя е била част от отбори в Еквадор,..

публикувано на 24.07.24 в 09:24

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00