Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" си отмъсти на "Пирин" с 3:0

Снимка: Жоро Александров

Врачанският "Ботев" разби с 3:0 "Пирин" /Разлог/ в домакински мач от 17-ия кръг на "Б" футболна група, с което си отмъсти за загубата от 1:2 през есента. Тимът на Бойко Величков беше по-добрия през цялото време, но успя да наложи волята си едва след почивката, когато наниза три безответни попадения. Първо в 56-та мин. Симеон Иванов се извиси и с глава забоде топката в мрежаа на гостите за 1:0 след центриране от фаул на Илия Илиев. Ветеранът Илиев беше замесен и във второто попадение, което падна в 73-та мин. Тогава халфът би силно от 30 метра, вратарят на "Пирин" Тодоров отби шута му, а от близо резервата Тихомир Найденов довкара топката за 2:0. Именно Найденов оформи класиката в мача в даденото от съдията продължение, когато при контраатака Владислав Романов напредна отляво и пусна топката на дузпата, където Найденов безмилостно я забоде в мрежата.

Преди почивката късметът попречи на домакините да вкарат още 2 гола. В 30-та мин. Румен Рангелов с топовен шут нацели напречната греда, топката тупна на голлинията и се върна в игрището. 10 минути по-късно Владо Иванов от 5 метра с левия крак не уцели вратата на гостите.

Единственото положение за "Пирин" се случи в 87-та мин., когато Фикийн беше изведен сам срещу Веселин Цветковски, но вратарят, който изведе врачани като капитан в този мач, уплаши нападателя и той би в аут.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Цветковски, Дзита, С.Иванов, Савич /26 Каменов/, Пейчев, Цветков, Вл.Иванов /54 Найденов/, Васев /50 Илиев/, Романов, Валериев, Рангелов.

ПИРИН: Тодоров, Родов /46 Н.Димитров/, Сечков, Тунтев, Андреев, Руйчев, Варсанов /58 Юруков/, Христов, Василев, Д.Димитров, Фикийн.

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 С.Иванов /56/, 3:0 Найденов /73 и 90+1/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Валериев /Б/; Руйчев, Варсанов, Н.Димитров /П/.

ЧЕРВЕН КАРТОН: Валериев /Б – 85 минута/.

СТАДИОН: "Христо Ботев" – Враца – 1 000 зрители.

ОТЗИВИТЕ СЛЕД МАЧА

Димитър Соколов, треньор на "Пирин":

Димитър Соколов"Напълно заслужена победа за "Ботев", който заслужава да има отбор не само в "Б", но и в "А" група. Надиграха ни тотално, особено през първото полувреме. Вкараха и 3 гола – нещо, което ние не успяхме. Честитя им победата и им желая догодина да се борят за "А" група, защото този град е футболен и заслужава да има отбор в елита.

Ние... ще се опитаме да не изпаднем. Мисля, че ще успеем, защото у дома играем доста по-добре отколкото навън. Разчитаме на играчи от нашата школа, която се развива добре. Нямаме пари за спъки играчи.”


Бойко Величков, треньор на "Ботев":

"Доволен съм от изразителната победа, но все още има какво да се желае по отношение на играта ни. Има много напрежение върху играчите. Така беше и в този мач. След почивката се отърсихме от него и логично вкарахме.

Бойко ВеличковИскам да отлича представянето на Румен Рангелов, който отдавна търпи критики от публиката във Враца. А не ги заслужава. Той е играч с много потенциал, показа го и днес, малко остана да вкара гол.

Истинско удоволствие е да имаш играч като Илия Илиев, който този път направи класата в мача. Доволен съм от включването на другите резервни играчи – Камен Каменов и Тихомир Найденов, те дадоха най-доброто от себе си."

Резултати от останалите двубои от "Б" група:

Дунав (Русе) - Академик (Свищов) 1:0
Раковски - Витоша Бистрица 0:1
Хасково 2009 - ОФК Марек 2010 2:1
Банско - Калиакра 2:0
Спартак (Варна) - Ботев (Гълъбово) 2:1

Класиране:

1    ОФК Марек 2010  39    
2    Хасково 2009 33    
3    Добруджа    29    
4    Банско 27    
5    Монтана 26    
6    Ботев Враца 21    
7    Калиакра 21    
8    Витоша Бистрица 20    
9    Спартак (Варна) 20    
10    Дунав (Русе) 19    
11    Пирин (Разлог) 19
12    Ботев (Гълъбово) 18    
13    Раковски 15    
14    Академик (Свищов) 13 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

30 медала и 8 купи спечелиха гребците на "Бонония" Видин този сезон

Успешен сезон изпраща видинският клуб по гребни спортове "Бонония". От държавния отборен шампионат и от държавните индивидуални шампионати в различните възрасти състезателите на клуба спечелиха 8 купи и 30 медала, от които 7 златни, 8 сребърни и 15 бронзови. "На фона на това, което бяхме предвидили, се представихме отлично. До юноши старша възраст..

публикувано на 22.09.24 в 17:20

Враца се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани!"

Ботев /Враца/ стана поредният отбор, който се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани!". Тя е посветена на моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба „Galaxy Leader" на 19 ноември м.г. Врачани веднага откликнаха на молбата да подадат ръка на каузата. Направиха го чрез новия си треньор Христо Янев. През..

публикувано на 22.09.24 в 15:32

Медали за Никол и Нанси от Видин от силен международен турнир в Румъния

Видинските сестри Никол и Нанси Николови отново се върнаха с медали от силен международен турнир по джудо. Дъщерите на бившия шампион по смесени бойни изкуства Емил Николов този път покориха татамито в съседна Румъния. Те участваха в 29-ото издание на изключително силното състезание Купа „Temerarul“ в град Сибиу. Нанси се бори в по-горната..

публикувано на 21.09.24 в 20:56

"Бдин" Видин победи "Севлиево" с 2:1

"Бдин" Видин записа ценна победа с 2:1 над "Севлиево" в дербито на 4-ия кръг на Северозападната Трета лига. За видинчани точни бяха Кристиан Йошов (66 мин.) и Янек Кирилов (76 мин.), гостите намалиха от дузпа чрез Стилян Спасов (78 мин.). Срещата на стадион "Георги Бенковски" предложи доста емоции на публиката, динамична игра и редица голови положения. И..

публикувано на 21.09.24 в 20:15

Враца приема шампионат по борба

Държавният личен шампионат по борба за мъже и жени ще бъде във Враца, съобщиха от Българската федерация по свободна и класическа борба. Надпреварата ще стартира със схватки в свободния стил на 8 ноември, петък, в залата на Природо-математическата гимназия. На следващия ден – събота, са класиците, а в неделя, 10 ноември, на..

публикувано на 21.09.24 в 11:35

Монтана тръгна с победа в контролите в Гърция

Баскетболистките на Монтана записаха победа в първата си контрола в Гърция. В Солун момичетата на треньора Преслав Пешев се наложиха със 71:67 точки над ПАОК. До почивката домакинките диктуваха играта на терена и водеха с 5 точки. Обратът дойде след това за българския тим.  Днес  и в неделя Монтана има два приятелски мача с..

публикувано на 21.09.24 в 08:05

Монтана с първа загуба

Футболистите на Монтана допуснаха първа загуба за сезона.  В Плевен момчетата на треньора Танчо Калпаков загубиха с 1:2 от Спартак в среща от 10-ия кръг. В 20-та минута Илия Русинов бе съборен в наказателното поле на домакините от Иван Бакалски. Русинов пропусна от бялата точка, като прати топката в напречната греда. С попадения на Преслав..

публикувано на 20.09.24 в 18:30