Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" скача за трите точки в събота

Снимка: РАДИО ВИДИН

Врачанският "Ботев" се нуждае от задължителна домакинска победа в събота, когато в мач от 19-ия кръг на "Б" футболна група приема съименника си от Гълъбово. Старши треньорът Бойко Величков заяви, че очаква от възпитаниците си да са максимално концентрирани и да подходят сериозно към срещата, тъй като трите точки от нея ще донесат спокойствието, от което се нуждаят всички в клуба. Двубоят е 17 часа на градския стадион във Враца, а домакините ще продават билети от по 2 лева за него.

"Очаква ни мач срещу противник, който като нас се бори за мястото си в „Б” група, затова нямаме право да го подценяваме", предупреди Бойко Величков. Той не скри, че има проблеми със сглобяването на състава си, макар че с всеки изминал ден болните и контузените в лагера на врачани да намаляват. Бранителят Руслан Куанг вече тренира на пълни обороти, а централният защитник Дарко Савич също води пълноценни занимания с отбора. В групата на трениращите са и изтърпелият наказание халф Светослав Валериев и бранителят Кирил Иванов, който се възстанови от травма, получена преди месец. Единственият отсъстващ е Цветомир Валериев – плеймейкърът на тима продължава да се възстановява от мускулна травма.

"Очаквам победата в мача да е за нас, нищо друго не ни интересува освен трите точки", допълни наставникът на врачани Бойко Величков.  Домакините ще са крайно мотивирани за реванш срещу гостите, от които паднаха през есента с 0:1 и записаха историческия първи успех за тима от Гълъбово при професионалистите.

През пролетния полусезон врачани нямат загуба у дома, след победи с 2:1 над "Витоша" /Бистрица/ с 2:1 и "Пирин" /Разлог/ с 3:0. Противникът пък записа две минимални поражения при гостуванията си от началото на сезона – в Свищов срещу "Академик" с 0:1 и във Варна срещу "Спартак" с 1:2. В предишния кръг врачани спряха с 0:0 "Добруджа" у дома, а тимът от Гълъбово допусна домакинска поражение от 1:2 от "Монтана".

Само 4 точки в полза на домакините е разликата между двата съперника – врачани имат 22 пункта в актива си и 18:18 голова разлика, докато гостите от Гълъбово са с 18 т. и 13:18 голово съотношение.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ: Цветковски, Дзита, Савич, Пейчев, С.Иванов, Св.Валериев, Цветков, Романов, Вл.Иванов, Рангелов, Васев.

РЕЗЕРВИ: Митов, Каменов, Куанг, Илиев, Коен, Ненов, Найденов, Апостолов.
КОНТУЗЕНИ: Цв.Валериев.

СТАДИОН: "Христо Ботев" – билети по 2 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания. Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също..

публикувано на 14.07.24 в 14:00

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40