Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" размаза съименника си от Гълъбово с 5:1

Снимка: РАДИО ВИДИН


Врачанският "Ботев" записа впечатляваща победа с 5:1 над съименника си от Гълъбово в домакински мач от 19-ия кръг на "Б" футболна група. Едва 750 зрители видяха най-изразителния успех на врачани от 2 години насам заради дъжда и лошото време. Тимът на Бойко Величков вкара 5 и пропусна още толкова попадения във вратата на слисаните гости. Над всички се открои роденият във Видин защитник Руслан Куанг, който този път игра като полузащитник и съсипа с пробивите си отбраната на гостите. Към края на мача Куанг, който изработи 2 гола, предизвика и смяната на Янко Вълканов, който се отчая от пробивите на бързоногия футболист на врачани.

Домакините откриха резултата с гол от съблекалните – в 4-та мин. най-добрият им играч Руслан Куанг проби отдясно и центрира остро по тревата, Владо Ивано шутира към вратата, а в опита си да избие топката Джунеит Али си вкара автогол. 10 минути по-късно Владислав Романов нацели дясната греда на вратата на гостите. Вместо да убият интригата в мача обаче врачани допуснаха гостите да се върнат в мача при единствената си атака към Веселин Цветковски. В 40-та мин. Добриков се обърна и технично изпрати топката в мрежата за 1:1. Секунди преди почивката обаче Владислав Романов проби отляво и пусна хитър пас за Даниел Васев и халфът с глава вкара за 2:1.

След почивката домакините продължиха да са по-дейните на терена. Влезлият като резерва Жак Коен /който замени получилия разтежение Владо Иванов/ можеше да увеличи преднината на домакините в 50- и 56-та мин., но защитгници блокираха топката. В 58-та мин. обаче десният бранител Едоардо Дзита се записа сред голмайсторите, когато с външен фалцов удар преодоля за трети път вратаря на гостите Димитър Георгиев.

Гостите получиха и четвърто попадение, което съвсем ги отчая и отказа да обръщат мача. Руслан Куанг пусна балонно топката за Романов и нападателят хитро бутна кълбото в мрежата за 4:1 в 73-та мин. До края само късметът спаси гостите от резил, като на стрелкови позиции излизаха Илиев и Романов, а веднъж и съдията не даде дузпа за покосяването на Романов. Логичното се случи в 90-та мин., когато Романов за пореден път съсече защитата на гостите с кинжален пробив и сервира топката на Йордан Апостолов, който с топовен шут оформи крайното 5:1.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ ВРАЦА: Цветковски, Дзита, С.Иванов, Савич, Пейчев, Васев /62 Апостолов/, Цветков, Куанг /80 Рангелов/, Романов, Илиев, Вл.Иванов /32 Коен/.

БОТЕВ ГЪЛЪБОВО: Георгиев, Али, Катранков, Димитров, Вълканов /80 Косев/, Тилев /68 Канев/, Коларов, Добриков, Халил, Ангелов /62 Винков/, Кирилов.

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Али /4-автогол/, 1:1 Добриков /40/, 2:1 Васев /45/, 3:1 Дзита /58/, 4:1 Романов /73/, 5:1 Апостолов /90/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Али, Тилев, Коларов,, Кирилов /Б Гъл./.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Боян Славков /Пловдив/.

СТАДИОН: „Христо Ботев” /Враца/ - 750 зрители.

ОТЗИВИТЕ СЛЕД МАЧА:

СнимкаСтарши-треньорът на домакините Бойко Величков благодари на футболистите си за изразителната победа. Наставникът на врачани призна, че пробивите по фланговете са решили изхода на мача:

"Смятам, че победата ни е повече от убедителна. Тя дойде навреме и за да ни успокои. Благодаря на всичките си футболисти за играта. Наистина за мен беше удоволствие да гледам отстрани онова, което направиха, най-вече във фаза атака. Победата ни днес дойде след пробивите по крилата – Руслан Куанг и Владислав Романов, дублирани от Едоардо Дзита и Георги Пейчев свършиха огромна работа."

С тежка контузия обаче е нападателят Владо Иванов, който напусна терена принудително след малко повече от половин час игра:

"Контузията му е тежка – получи разтежение, от което ще се възстанова доста време. За съжаление, той токмо навлезе във формата, която искам, защото пропусна част от подготовката заради друга травма. Но това е част от футбола, така че се налага да се примирим и да потърсим негов заместник още в следващия мач", допълни Величков.

СнимкаДимчо Марков се чудеше какво да каже след крушението във Враца:

"Каквото и да кажа след 1:5 ще е малко...Не влязохме добре в мача и логично получихме ранен гол, а до 15-та минута можеше да получим и втори. После изравнихме играта и изравнихме. И когато трябваше да задържим, за да се приберем на почивката, получихме и второ попадение. След почивката грешките ни продължиха. След третия гол на домакините тръгнахме да обръщаме мача... и получихме още два гола! Ще се опитаме да останем в "Б" група, но не знам дали ще се получи. Досега не сме получавали 5 гола в един мач, не знам днес какво ни стана?!"

Старши-треньорът на гостите имаше претенции към реферите, тъй като според него третия гол на врачани бил след обратен тъч:

"Третият гол за домакините стана, след като съдията отсъди обратен тъч, т.е. тъчът беше за нас, а не за домакините. Но затова си има съдийски наблюдател, той да дава оценки! Наставникът на врачани Бойко Величков пък заяви, че съдията Боян Славков от Пловдив е бил перфектен и си пожела на мачовете на чужд терен на "Ботев" /Враца/ да се падат такива съдии, които дават равни шансове на отборите, а не толерират домакините."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" взе французин

Футболният "Монтана" подписа договор с френския полузащитник Уилфред Коуакоу. 24-годишният халф идва от третодивизионния "Севлиево". Контрактът му с монтанци е за една година.  Уилфред направи няколко тренировки и участва в двустранната игра на тима. Това бе достатъчно на наставника Петър Колев да вземе решение за него.  Към момента лятната..

публикувано на 20.06.24 в 15:38

"Локомотив" (Мездра) започва подготовка в началото на юли, уреди 6 контроли

Предсезонната подготовка на ОФК "Локомотив" (Мездра) за предстоящото първенство в Северозападната Трета лига ще започне на 3 юли (сряда). Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа. Подготовката на отбора ще протече на градския стадион под ръководството на старши треньора Николай Христозов. Вече е уточнена програмата на контролните срещи. До..

публикувано на 20.06.24 в 11:48

"Монтана" с двустранна игра, тества нови играчи

Футболистите на "Монтана" днес ще имат двустранна игра. В нея наставникът Петър Колев ще изпробва дошлите на проби играчи.  От вчера с отбора тренират още трима нови. Левият бек Кристиян Албертов е роден през 2005 година в Монтана. Тренирал е в ДФК "Прециз", а след това в школата на "Лудогорец" /Разград/. Украинецът Микола Ярош също е ляв бек. Той..

публикувано на 19.06.24 в 11:49

Видинчанин стана европейски шампион по вдигане на тежести

Видинчанинът Любен Перчински спечели златен медал от Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани. На състезанието в Норвегия Перчински стана шампион в категория +109 килограма при мъжете над 50 години. Той завърши с двубой от 243 килограма и остави далеч зад себе си Томас Карлсон от Швеция, който остана със среброто с двубой от 227..

публикувано на 18.06.24 в 18:02

17-годишен талант на "Монтана" претърпя операция

Нападателят Ивелин Георгиев – Ивко претърпя операция на глезена на левия крак. Успешната интервенция бе извършена в столична клиника. 17-годишният талант от школата на Монтана се контузи на мача със Спартак /Плевен/. Възстановяването на Ивелин Георгиев ще продължи няколко месеца. В момента нападателят е със специален ботуш. Първият му контролен преглед е..

публикувано на 18.06.24 в 15:55

Светослав Иванов спечели Градското по класически шах в Мездра

Светослав Иванов спечели Градското индивидуално първенство по класически шах в Мездра. Иванов е състезател от националния отбор по шахмат за глухи. На второ място се нареди Валтер Христов, а на трето - приятната изненада в турнира, 9-годишният Самуил Генов от Клуб „Млад шахматист“ в училище „Иван Вазов“, който записа победи срещу трима от фаворитите в..

публикувано на 18.06.24 в 15:52

"Монтана" си върна масажист, нападател си тръгна

Георги Георгиев – Годжи отново започна като масажист в отбора на Монтана. Преди години той се грижеше за възстановяването на играчите, след което замина за Америка. Сега отново Годжи започна работа на стадион „Огоста". Същевременно стана ясно, че Монтана се раздели по взаимно съгласие с нападателя Александър Аспарухов. Атакуващият футболист премина в..

публикувано на 18.06.24 в 15:47