Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Футболният клуб в Берковица набира средства за болно дете

Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Малкият Емо страда от детска церебрална парализаОбщински футболен клуб  "Ком"-Берковица започва кампания за набирането на средства за берковско дете. Президентът на клуба Калин Статков и футболистите взеха присърце съдбата на малкия Емо и решиха да помогнат на момченцето. Детето страда от детска церебрална парализа– квадрипареза, за чието лечение са нужни много средства. За това от тази седмица всички домакински мачове на отбора ще са и кампания за набиране на средства за малкия Емко.

На 13.04.2014 г. нашите момчета посрещат "Видима-Раковски"- Севлиево от 17 часа. Час преди това с концерт на талантливи берковски деца ще бъде даден старт на благотворителната акция. От този ден до края на първенството на всички входове на стадиона ще има сложени каси, в които гражданите на Берковица ще могат да покажат своята съпричастност и помощ за Емо и неговото семейство.

Ръководството на ОФК "Ком"-Берковица и всички състезатели ще помогнат с лични средства за това лечение.

Церебралната парализа не е крайно състояние, а такова, което може да се променя и подобрява, обясниха родителите на Емо. Зорница и Росен искрено се надяват на подобрение, на това детенцето да бъде самостоятелно, да се научи да говори, да седи, да ходи, макар и по-трудно и бавно.

В момента малчуганът посещава всекидневно център "Деца с проблеми в развитието", където му правят рехабилитация. А като допълнителни процедури има плуване и конна езда веднъж седмично. Емо е бил на лечение и в чужбина и ще пътуват отново в Одеса на делфинотерапия.

Зори и Росен благодарят искрено на хората, които имат желание да им помогнат и им пожелават да са здрави, и да им се връщат добрините.

Вижте още

Читалището в Белоградчик спечели проект за Национален фестивал

Народно читалище "Развитие- 1893"– Белоградчик, спечели проект Национален фестивал на алтернативното кино "Супер приз"- Белоградчик, финансиран по програма "Любителско изкуство 21" на "Национален фонд Култура”.  Основната цел на проекта е да съхрани и развие традициите в любителското кино и фото изкуство, чрез популяризиране и разширяване на..

публикувано на 06.12.21 в 15:23

WWF алармира: Есетрите са застрашени от изчезване

На Никулден природозащитната организация WWF разказва за изчезващите господари на Дунав– есетрите.  Въпреки забраните за улов, натискът върху последните диви популации на есетри в Европа нараства.  В долното течение на река Дунав, на границата между България и Румъния, са се запазили последните в Европа, размножаващи се в естествена среда,..

публикувано на 06.12.21 в 15:10

Дарителски фонд "За Мездра" ще подкрепя отлични ученици

Стипендии за отлични ученици и студенти от Мездра с постижения в сферата на изкуствата или науките - това е каузата, с която стартира Дарителски фонд "За Мездра" . Той е учреден през месец октомври 2021 г. с мисията да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото..

публикувано на 06.12.21 в 15:05

Над 6000 ученици в област Монтана се върнаха в клас

Над 60% от учениците в област Монтана се обучават присъствено.  Това прави над 6000 ученици, а броят им ще продължи да се увеличава, тъй като родителите всеки ден дават съгласие за преминаване от онлайн на присъствено обучение, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова . "Присъственото обучение..

публикувано на 06.12.21 в 14:39

Повече персонални идентификационни кодове в НАП Монтана през ноември

100 данъкоплатци и осигурители са посетили офиса на Националната агенция за приходите в Монтана през ноември, за да получат ПИК /персонален идентификационен код/, което е двойно повече в сравнение с октомври.  Почти 2300 клиенти са обслужени в офиса на ведомството в областния град през предпоследния месец на годината, като 4 мин. е било средното..

публикувано на 06.12.21 в 13:36

С литургия и рибен курбан отбелязаха Никулден във Видин

С тържествена Света литургия и раздаване на курбан отбелязаха Никулден във Видинската църква "Свети Николай Чудотворец". Празничната литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския Митрополит Данийл . "Помолихме се за здраве на нас, нашите близки... Помолих се за здраве на целия български народ... Нямам Николай в нашата..

публикувано на 06.12.21 в 13:26

В Западна България дъждът ще преминава в сняг, предупреждават от АПИ

През нощта и утре се очаква понижение на температурите и във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. По планинските проходи с а възможни навявания. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои утре пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за движение при зимни условия, да карат с..

публикувано на 06.12.21 в 12:53
Подкасти от БНР