Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 34 милиона лева ремонтират пътища в Северозападна България

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева стартира ремонта на второкласния път Криводол - Девене - Борован
Снимка: МРР
Правителството отпуска 34 милиона лева за ремонти на пътищата в Северозападна България през тази година. Това съобщи във Враца министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира изграждането на обходния път на града. 7-километровата отсечка от международния път Е-79 се строи със 17 милиона лева, по Оперативна програма "Транспорт". Прогнозата е обходният път на Враца да бъде готов до края на май.

"Довършването на обходите на Враца, Монтана и Видин е част от политиката на правителството за Северозападна България. Продължаваме изграждането на големите инфраструктурни проекти, но имаме политика и за малките пътища- близо 9 милиона лева ще се изразходват за пътища във Враца, общо около 34 милиона- за пътна инфраструктура в Монтанско и Видинско. За нас е успех това, че започваме да реализираме политиката за намаляване на различията между регионите"
- каза регионалният министър.  

Десислава Терзиева даде началото на рехабилитацията на 19 км от второкласния път Криводол- Девене- Борован. Пътят е важна транспортна връзка на Дунав мост 2, Е-79 и Източна България и в ремонта му ще бъдат инвестирани над 10 млн. лева. Началото на ремонтните дейности беше дадено в Криводол в присъствието на кмета на Монтана- Златко Живков и на градоначалника на Криводол- Петър Данчев. Преди първата копка председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков заяви:

"Повече от 30 години се говори за този път. Това е една изключително важна връзка от Дунав мост 2 към Източна България. Доволен съм, че със стартиращите 19 км през есента ще можем да отчетем общо над 60 км от този невралгичен път, по който минават приблизително около 2300 автомобила на денонощие."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Детска кухня помага на бедни семейства в Лом

Започна проектът „Детска кухня“ , който се реализира от Агенцията за социално подпомагане и Община Лом, съобщават от местната управа. Целта е осигуряване на здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, които са от: • семейства без доходи или с ниски доходи, които не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и..

публикувано на 07.08.24 в 14:24

3600 са нарушенията на пътя в Монтанско през юли

Общо 3600 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в област Монтана през юли. Над 2000 от тях са за превишена скорост. През месеца всеки ден е имало специализи рани полицейски операции за безопасност на движение по пътищата. Почти всяко второ нарушение, констатирано от пътните полицаи в област Монтана през юли, е за..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

Обвинени за побой жени във Враца остават в ареста

Районен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо три жени . Две от тях са обвинени за причиняването на тежка телесна повреда (загуба на далак) на 23-годишна врачанка, а третата - за подбудителство и подпомагане.  Престъплението е извършено вечерта на 31 юли т. г. в ж.к. „Дъбника“ във..

публикувано на 07.08.24 в 11:45

Читалището в Ослен Криводол организира екскурзия за деца

Деца от Ослен Криводол посетиха средновековната крепост "Боженишки урвич" край Ботевград . Инициативата се организира от Народно читалище ”Развитие 2022” в мездренското село. Децата имаха възможност да се срещнат с археолози, които им разказаха повече за историята на региона. Учениците посетиха древен параклис, катериха се по скалните образувания,..

публикувано на 07.08.24 в 11:22

Деца се учат да рисуват в Кула

Читалище „Просвета – 1882"  в Кула е домакин за втора поредна година на художествен форум за деца , който се осъществява с подкрепата на Общината. Преподаватели показват на младите таланти техниките в изобразителното изкуство.  Надежда Лилова е художник и ментор на клубовете по изобразително изкуство към НДК в София. „Очакваме още..

публикувано на 07.08.24 в 10:57

Младеж и две непълнолетни момчета са задържани за кражби във Видин

18-годишен младеж и две непълнолетни момчета от Видин са задържани за две кражби на вещи – от гараж и товарен автомобил в града. Сигналите за посегателствата са подадени в полицията на 5 август. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Уведомена е прокуратурата. Две досъдебни производства са образувани по случаите. 

публикувано на 07.08.24 в 09:59

Кола блъсна пиян мъж на пътя във Враца

Лек автомобил, управляван от 19-годишен младеж от Мездра, блъснал на пътя 47-годишен мъж във Враца . Инцидентът е станал около 02:30 часа тази нощ.  Пробата за алкохол на пешеходеца е положителна – 2,32 промила . Тестовете за алкохол и наркотични вещества на шофьора са отрицателни. 

публикувано на 07.08.24 в 09:47