Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Величков: "Доволен съм от победата над "Академик", вече мисля за следващия съперник"

Снимка: РАДИО ВИДИН

"Ботев" /Враца/ размаза с 3:0 като гост изпадналия от "Б" група състав на "Академик" /Свищов/. Класическото поражение беше най-малкото, с което се отърваха  „студентите”. Интрига в мача имаше до 34-та мин., когато Владо Иванов получи топката в центъра, напредна и с удар с десния крак опъна мрежата за 0:1. Преди това гостите създадоха няколко опасности, но не стигнаха до попадение.

Врачани продължиха да доминират през второто полувреме, но успяха да вкарат нови два гола едва в последните минути на срещата. В 75-та мин. Румен Рангелов получи неочакван подарък от бранител на домакините и наказа разсеяната отбрана на „Академик” за 2:0. В 90-та мин. Рангелов получи топката на левия фланг, напредна и с удар по диагонала заби топката в обратния ъгъл на вратата за крайното 0:3.Снимка

В този мач за "Ботев" играха: Митов, Дзита, С.Иванов, Каменов, Пейчев, Ненов /Куанг/, Цветков, Илиев, Романов, Вл.Иванов /Св.Валериев/, Рангелов на снимката, /Борисов/.

Старши треньорът на врачани Бойко Величков беше удовлетворен от победата, която затвърди тима му в "Б" група. Врачани вече имат 32 точки и голова разлика 27:19, което им отрежда шестата позиция. След седмица "Ботев" гостува на петия в класирането „Банско”, който има с точка повече.

"Доволен съм от победата, която постигнахме. Най-важното след този мач е, че "Ботев" продължава успешната си серия през пролетта и още няма загуба в кампанията"
, заяви по мобилния си телефон Величков веднага след мача.

"Най-хубавото беше, че мачът се разви, както го бяхме замислили тактически. Доволен съм от желанието на играчите да защитят собственото си име и клубната чест. Радвам се, че в нашия отбор, въпреки отсъствието на 6-има футболисти, се намериха достойни техни заместници. Това показва, че при нас няма резерви и титуляри, а всеки има място в отбора и когато получи шанс, се доказва. Вече мисля за следващия съперник - гостуването на Банско следващата събота", допълни старши треньорът на "Ботев" /Враца/.Снимка

Всички резултати от 22-ия кръг на "Б" група:


Калиакра – Витоша 0:1
Пирин – Марек 0:0
Добруджа – Дунав 1:1
Ботев /Г/ - Хасково 2:1
Спартак /В/ - Раковски 2:2
Монтана – Банско 1:0
Академик – Ботев /Вр/ 0:3



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания. Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също..

публикувано на 14.07.24 в 14:00

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40