Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" падна лошо в Банско

Снимка: РАДИО ВИДИН

"Ботев" /Враца/ загуби тежко гостуването си на стадион "Св. Петър" в Банско. Мачът от 23-ия кръг на "Б" футболна група завърши 0:3 във вреда на възпитаниците на Бойко Величков, като това беше първото им поражение след 8 мача без загуба и второ през пролетта. Всички попадения в мача паднаха след почивката. През първото полувреме "Ботев" игра силно, а удар на Юлиян Ненов в 31-та мин. срещна и напречната греда на вратата на домакините.

Любослав Войнов откри резултата за домакините от "Банско" след 1 час игра, като пробивът в отбраната дойде от зоната на Георги Пейчев. Гостите тръгнаха да обръщат мача, но вместо това в 80-та мин. получиха второ попадение в мрежата си, благодарение на шут на Сергей Георгиев. Секунди преди последния съдийски сигнал Мартин Станкев оформи крайното 3:0 в полза на "Банско".

Поражението обаче не дава ясна представа за представянето на "Ботев", който не заслужаваше толкова тежко поражение с оглед на играта. В този мач Бойко Величков заложи на следните футболисти:

Веселин Цветковски, Едуардо Дзита, Владо Иванов /Илия Илиев/, Симеон Иванов, Дарко Савич, Георги Пейчев, Юлиан Ненов /Руслан Куанг/, Калоян Цветков /Тихомир Найденов/, Светослав Валериев, Владислав Романов и Румен Рангелов.

 Въпреки поражението в Банско, врачани запазиха шестата позиция в класирането. Те са там с актив от 32 точки и голова разлика 27:22.

Старши-треньорът на врачани Бойко Величков беше в минорно настроение след поражението на стадион "Свети Петър" в Банско. "Неприятна загуба, но има и такива мачове във футбола. Далече съм от мисълта, че сме непобедими. Все пак мачът в Банско ни беше шестото гостуване в последните 10 мача, затова все някъде трябваше да се случи и загубата", коментира наставникът на врачани. Според Величков поражението си има своето обяснение – както в спортно-технически аспект, така и в отбора. "Очаквам реакция от футболистите си още в следващия мач, когато отново трябва да се върнем на пътя на успеха", допълни старши-треньорът на "Ботев".

В следващия кръг врачани приемат "Раковски", като мачът е в сряда, на 7 май, от 18 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ 23-ИЯ КРЪГ:

Банско - Ботев /Вр/ 3:0, Раковски - Монтана 1:0, Дунав - Ботев /Г/ 1:0, Хасково - Спартак 0:1, Марек - Добруджа 0:0, Витоша - Пирин 0:1, Калиакра - Академик 1:0.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания. Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също..

публикувано на 14.07.24 в 14:00

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40