Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бой спря мач между юноши във Враца

3
Снимка: Жоро Александров

Мачът между юношите младша възраст на "Ботев" /Враца/ и "Ботев" /Козлодуй/, от чийто изход зависи първото място във футболната зона "Монтана", не завърши. Двубоят се игра в четвъртък на тренировъчното игрище край градския стадион във Враца, но към края на първото полувреме гостуващият тим напусна срещата. Причина за предсрочното прекратяване на срещата стана масов бой между играчи на двата тима, в който главно действащо лице се превърна вратарят на козлодуйци Ивайло Веселинов. Само бързата намеса на полицията спря ексцесиите, но гостите отказаха да се върнат на терена и да доиграят срещата. От "Ботев" /Козлодуй/ се заканиха да подадат жалба срещу съдийството на Христо Христов. Дисциплинарната и спортно-техническите комисии към областния съвет на БФС в Монтана, който администрира футболната зона за юноши младша възраст, трябва да се събере, за да реши как и кого да накаже.

Преди прекратяването на срещата домакините от Враца водеха с 2:0 след попадения на юношеските си национал Владислав Андреев и Иван Спасов.  

Ето и главните действащи лица в екшъна:

Захари Аспарухов, Цветослав Ненков, Габриел Дамянов, Йордан Йорданов, Валентин Парасков, Пламен Йорданов, Симеон Йорданов, Павел Янкулов, Иван Спасов, Владислав Андреев и Борис Добрушки. Старши-треньор Борислав Страшимиров.

Цветан Гунев избра за тима от Козлодуй да започнат: Ивайло Веселинов, Алтънай Арун, Цветомир Христов, Никола Пасков, Мирослав Станчев, Десислав Атанасов, Ангел Коларов, Янислав Гунев, Кристиян Христов, Габриел Христов и Александър Емилов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Монтана" загуби от "Дрита"

Футболистите на "Монтана" завършиха със загуба последната си проверка от лагера в Банско. Тимът на Тенчо Калпаков отстъпи с 0:2 на косоварския "Дрита" Гниляне. До почивката играчите на "Дрита" удариха греда, а Владислав Цеков – Каската бе близо до гол от фаул. Играчите на "Дрита" откриха резултата в 69-та минута след меле, а второто попадение вкараха..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Баскетболистки продължиха договорите си с "Монтана"

Титулярки продължиха договорите си с женски баскетболен тим на "Монтана". Борислава Денчева и Микаела Дамянова остават в зала "Младост" и през следващия сезон. През последния двете записаха по 48 мача за "Монтана" в родното първенство и Адриатическата лига. За гарда Денчева това е четвърти сезон. През последния тя записа средно по 7.7 точки, 3.3 борби..

публикувано на 04.07.24 в 14:50

Врачанският "Ботев" с класическа победа над "Марек" Дупница

Отборът на "Ботев" Враца победи "Марек" Дупница с категоричното 3:0 в приятелска среща, играна в Етрополе в сряда.  Първото полувреме завърши при резултат 0:0.  Стефан Велев отбеляза гол, който бе отменен от съдията за нарушение на Иван Василев. През второто полувреме имаше множество пропуски, включително и на Мирослав Маринов и новия защитник на..

публикувано на 04.07.24 в 10:52

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на турнир в Унгария

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария , разказа Светлина Вълчева , координатор за Видин към испанската фондация: "Тези прекрасни деца бяха с треньори и представиха достойно..

публикувано на 03.07.24 в 13:51

Турнир по волейбол за празника на полицията във Враца

Отборът на затвора спечели волейболния турнир, организиран от СК Спартак в чест на професионалния празник на полицията – 5 юли. Шампион стана командата на ГДИН от мястото за изтърпяване на наказания край Враца, следвана от РСПБЗН. Трети се наредиха волейболистите от РУ на АЕЦ „Козлодуй", а четвърти са ченгетата от участъка в „Дъбника". Последни в..

публикувано на 03.07.24 в 13:17

"Монтана" с първа победа при Калпаков

Футболистите на "Монтана" победиха с 2:1 "Пирин" на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник Тенчо Калпаков, който пое отбора в неделя. "Пирин" вкара ранен гол още в 4-та минута. В 14-та, след пробив по дясното крило, Стивън Кирилов изравни 1:1. На почивката..

публикувано на 03.07.24 в 12:09

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45