Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Враца участва във фестивала "Зелени дни"

Снимка: vr-balkan.net

Община Враца ще участва в петото издание на туристическата борса "Зелени дни", която ще се проведе от 10 до 13 май в София. Представянето на Враца ще е съвместно с общините Мездра, Роман и Вършец. Това съобщи за РАДИО ВИДИН Оля Генова, експерт в дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан", който също ще бъде на изложението:

"Тази година съвместното участие ще бъде съпътствано с доста интересна програма, която включва работилница "В света на прилепите", изпълнения на ученически оркестър "Дефилир" от Вършец, театрална група ТЕМП ще представи постановката "Хляб от лимец". По време на изложението ще бъдат раздавани информационни материали от увеселителен парк "Приказката", велоклуб "Герак" и от РИОСВ-Враца. Ще бъдат предоставани и материали за местатата за настаняване, природните забележителности, туристически пакети."

Ще има и дегустация на екологично вино от Типченица. По този начин софиянци и гости на столицата ще могат да се запознаят с възможностите за екологичен туризъм в нашия регион, допълни Оля Генова.

Вижте още

Парламентаристите в Белоградчик заседават по 7 точки

От 10:00 часа днес започва редовната за месец октомври сесия на Общинския съвет в Белоградчик.  Проектът за Дневен ред е кратък и се състои от седем предложения за решения.  Първите две са свързани с общинската аптека.  Местният парламент ще гласува решение относно определяне на процента на допълнително възнаграждение / тантиеми/ на Управителя на..

публикувано на 28.10.21 в 09:17

139 нови с COVID-19 във Врачанско

Още 139 жители на врачанска област са диагностицирани с коронавирусна инфекция. По данни на Регионалната здравна инспекция, 7 от тях, на възраст между 64 и 82 години, са били хоспитализирани в средно тежко състояние в Белодробната болница и в ковид отделението на МБАЛ "Христо Ботев". Заболелите са от общините Враца, Мездра, Бяла Слатина,..

публикувано на 28.10.21 в 09:16

Лорета Колева пак на конкурс за шеф РУО-Враца

Лорета Колева, която от 1 юли тази година е временно изпълняващ длъжността началник на регионалното управление по образование във Враца, ще се явява на поправителен изпит, за да спечели за постоянно мястото. Това става ясно от съобщение на просветното министерство за кандидатите, допуснати до конкурса. Колева отново е единственият кандидат за..

публикувано на 28.10.21 в 08:50
КОВИД 19

353 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

5643 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие при направени над 41 хиляди теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 13,6 процента от изследваните. От трите области в Северозапада най-много открити инфекции за последните 24 часа има във Враца -139, в Монтана те са 135..

публикувано на 28.10.21 в 07:21
МБАЛ

Снимката на 27 октомври 2021 година

Covid -отделението във видинската болница е пълно . 85 са настанените, двама от тях са в интензивния сектор, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. 6816 са новите случаи на коронавирус у нас. Броят на новозаразените е рекорден от началото на пандемията. Положителни са 13,5% от пробите, показват данните в Единния..

публикувано на 27.10.21 в 17:55

Въвеждат пропускателен режим в Община Мездра

Въвеждат противоепидемични мерки в сградата на Общинската администрация в Мездра, съобщиха от пресслужбата на общината. Със заповед на кмета Иван Аспарухов се ограничава достъпа на външни лица в сградата на Община Мездра, с изключение на  Центъра  за услуги и информация на гражданите на партера. В Ритуалната зала са о бособени работни места за..

публикувано на 27.10.21 в 17:04

Община Мездра инвестира над 2 милиона в ремонти

Улици, водопроводи и обществени обекти в община Мездра се ремонтират по проекти за над 2,6 милиона лева. Вече е завършен или предстои да започне ремонтът на 19 улици в 16 населени места, на една многофункционална спортна площадка и на една обществена сграда, които са включени в Инвестиционна програма за 2021 г. За изпълнението им Община Мездра..

публикувано на 27.10.21 в 16:13