Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бой между "Ленчо" и "Кариана" прекъсна мача в Якимово

Снимка: РАДИО ВИДИН

Масов бой прекъсна мача в Якимово между местния "Ленчо" и лидера "Кариана" /Ерден/ от 25-ия кръг на четвърта монтанска футболна дивизия. Ерданчани спечелиха с 2:0 с попадения на Денис Езекиев /76/ и Александър Димитров /80/. В 76-та минута след гола на Езекиев треньорът на "Кариана" Александър Александров - Вош влязъл на терена и показал неприлични жестове към публиката, като отправил и обидни думи. Това подразнило домакините. Вратарят Станимир Стойчев, Людмил Канчаров и Цветан Методиев се нахвърлили срещу Александров. В мелето се включила и публиката. 12 минути продължил екшъна на терена. Главният съдия Емилиян Тодоров укротил нещата с червени картони на тримата от "Ленчо" и на треньора на "Кариана". Делегатът на срещата Боби Цветков, който е и шеф на Дисциплинарната комисия, също се намесил. Днес дисципа на футболната централа в Монтана се събира на извънредно заседание, за да се произнесе по случая.

"Кариана" запази лидерската си позиция с актив от 60 точки. В същото време преследвачът "Вихър" /Николово/ разби с 9:0, като гост "Кипровец" /Чипровци/ и запази второто място с 59 точки. По три гола вкараха Милен Заков и Кристиян Методиев - Пато, а по един добавиха Тодор Тодоров, Михаил Михайлов и Димитър Пемперски. С тези попадения вихърци преминаха 100-те гола, което е рекорд в клубната история. От ръководството на "Вихър" /Николово/ изказаха благодарност на "Ленчо" /Якимово/ за феърплея в мача с Кариана. На трето място е "Шурданица" /Георги Дамяново/ с 52 точки.

Ето всички резултати от 25-ия предпоследен кръг:

"Септември" /Медковец/ - "Шурданица" /Георги Дамяново/ 0:4, "Расово" - "Сантос" /Долно Белотинци/ 2:1, "Ленчо" /Якимово/ - "Кариана" /Ерден/ 0:2, "Кипровец" /Чипровци/ - "Вихър" /Николово/ 0:9, "Пъстрина 2012" /Монтана/ - "Ботев 1930" /Кобиляк/ 3:3, "Вършец - Бойчиновци" 2:1.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания. Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също..

публикувано на 14.07.24 в 14:00

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40