Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнителният директор на "Ботев" Враца обвини треньора в лъжа

Снимка: Жоро Александров

Изпълнителният директор на ПОФК "Ботев" Валери Цветанов опроверга твърденията на старши-треньора на врачани Бойко Величков, че е бил уволнен. На пресконференция, свикана днес на стадион "Христо Ботев", футболният началник разясни ситуацията и я определи като ненормална за работа. На срещата с медиите дойдоха и 10-ина фенове, които въпреки че не бяха поканени, също имаха възможност да задават въпроси и да получат отговори.

Припомням, че в късния следобед вчера Бойко Величков се оплака пред столични медии, че се готви уволнението му и че отговорен за това е изпълнителният директор:

"В обтегнати отношения сме с Величков от преди мача със "Спартак" във Варна. В интерес на клуба и целта – оставане в "Б" група мълчах досега, а за днес го бях поканил на среща, на която да изясним отношенията си. Хората над мен в клуба ми дадоха да разбера, че проблемите между нас двамата се отразяват на футболистите и затова поканих треньора на разговор. Вместо да дойде, той ме изненада с лъжи по медиите, от които съм потресен", заяви Цветанов.

Той допълни, че към този момент няма решение на управителния съвет за уволнението на Величков. Цветанов обяви, че от идването на треньора от декември м.г. досега не му се е бъркал в състава и работата, не е налагал на Величков да пуска в игра сина му Светослав. Шефът даде за пример гостуването в Свищов, където поради многото контузени и наказани в групата е бил включен и сина му, който същия ден е бил на изпит в София. "Ако исках да саботирам "Ботев" нямаше да го закарам до София и след изпита до Свищов, за да е на разположение на треньора…", заяви Цветанов, който допълни, че е огорчен от некоректното замесване на сина му в цялата история.

Попитан дали съжалява, че го е предложил в края на миналата година, Цветанов заяви, че съжалява 100 пъти. "Знаех, че е труден характер, но подобен на него можеше да се справи с тежката ситуация, в която беше изпаднал клуба – липсата на точки, липсата на играчи, негативното отношение на публиката към отбора. Не поставям под съмнение спортно-техническите му качества, а човешките. Той падна толкова ниско, че ме атакува чрез детето ми – това достойно ли е?", попита Цветанов.

Футболният началник заяви, че каквото и да излезе по медиите след пресконференцията, няма да прави повече никакви коментари по темата. Но допълни, че няма да работи повече в екип с Величков. "Ботев не е нито на Бойко Величков, нито на Валери Цветанов. Не приемам, че успехите на „Ботев” са само негова заслуга, защото благодарение на организацията, която създадохме, той не е имал нито веднъж проблеми със заплати и премии, с пътуванията навън, с хотелите", допълни Валери Цветанов.

Изпълнителният директор обеща, че ако един член на управителния съвет изрази съмнения за неговата работа, е готов да си тръгне: "Този човек не заслужава да работи в този клуб…Той не може да работи в екип и ако остане в "Ботев", аз трудно бих останал заедно с него!"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания. Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също..

публикувано на 14.07.24 в 14:00

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40