Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

290 безработни опазват обществения ред във врачански села

Снимка: Радио ВИДИН

290 безработни лица бяха наети от Областна администрация във Враца, съобщиха от пресцентъра на губернатора Венцислав Василев. Безработните, назначени на работа по Национална програма "Сигурност", са регистрирани в Бюрото по труда. Те са на пряко подчинение на областния управител на Враца, напомниха от администрацията му.

Програмата започна на 23 май с първите назначени хора в община Мизия. Поетапно бяха наети безработни лица от общините Оряхово, Хайредин, Криводол, Козлодуй, Мездра, Роман, Борован и Враца.

Безработните са наети на работа за 8 месеца, а възнаграждението им е 340 лева на месец. Длъжността, която заемат, е "Пазач – сътрудник по опазване на обществен ред" и са разпределени в населените места с високо ниво на битовата престъпност, в които няма постоянно полицейско присъствие.

Вижте още

Здравната инспекция установи замърсяване на питейната вода в монтански села

Замърсена с колиформи вода е установена в три села от община Георги Дамяново , област Монтана. Вода със съдържание на хром е засечена в частен дом в ломското село Станево. Различни отклонения по показател "колиформи" на водните проби, взети от селата Чемиш, Видлица и Ловица, община Георги Дамяново, показва справка за качеството на питейната вода на..

публикувано на 23.02.24 в 13:30

Дават 60 000 лева за малки граждански проекти във Враца

Общинският съвет във Враца е заделил 60 000 лева в бюджета си за малки граждански инициативи . Очаква се на следващото заседание на местния парламент да стартира процедурата по приема на идеи и проекти. И тази година в правилата не се предвижда изграждане на нови детски площадки и съоръжения за игра с мотив, че максимално допустимата..

публикувано на 23.02.24 в 13:00

Възстановено е движението край Дунавци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Монтана в района на Дунавци , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено  в едната лента заради пътно-транспортно произшествие в часовете преди обяд. 

публикувано на 23.02.24 в 11:49

Катастрофа край Дунавци затвори едното платно на път Е-79

Движението по път I-1 Видин – Монтана в района на Дунавци , в област Видин, се осъществява двупосочно в една лента, поради пътно-транспортно произшествие , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира с пътни знаци и сигналисти.

публикувано на 23.02.24 в 10:40

Видинското туристическо дружество организира изкачване на връх Миджур

Традиционното изкачване на връх Миджур ще се проведе утре, 24 февруари. Организатори са Туристическо дружество "Бонония" - Видин . Началото на похода е хижа Миджур, над село Горни Лом, каза за Радио ВИДИН Борислав Милчев , председател на организацията: "Общо взето не е като лятното. Изискват се някакви умения от хората, които ще бъдат..

публикувано на 23.02.24 в 09:57

„Майстори на цигулката“ на сцената във Враца

Симфониетата във Враца ще изнесе концерт  „Майстори на цигулката“ днес, 23 февруари . Солист ще бъде Веселин Демирев - цигулка, диригент -  Хектор Гусман .  Програмата включва Концерт за цигулка и оркестър в ре минор, оп.47 на Ян Сибелиус и Симфония №1 в до минор от Й. Брамс.  Началото на концерта е от 19:00 часа в Градската концертна зала във..

обновено на 23.02.24 в 09:39

В Мизия въвеждат временна организация на движението

Въвеждат временна организация на движението в Мизия утре –24 февруари, заради националния шампионат по спортно ходене. Градът е домакин на спортната проява във всички възрасти, която е част от календара на родната федерация по лека атлетика. Стартът и финалът на трасето е на ул. "Александър Якимов", в района на открития фитнес, съобщиха от..

публикувано на 23.02.24 в 09:38