Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца започна подготовка с 23 футболисти

Снимка: Жоро Александров

Врачанският "Ботев" започна подготовка за новата кампания в "Б" група с 23-има футболисти на 23 юни. Преди първото занимание на стадион "Христо Ботев" беше представен новият старши-треньор Викторио Павлов. Той обяви, че основната му цел е класиране в челните места на "Б" група:

"Искам да благодаря на ръководството на "Ботев" /Враца/, че ми гласува доверие. Проведохме доста обстойни разговори и се надявам да вървим в правилната посока. Идвам в клуб, който е с големи традиции. Този стадион ми е носил много положителни емоции. Искам да работя и да се развивам. Разполагаме с добри футболисти. Ще се опитаме с колегите ми да подобрим нещата в "Ботев". Ще се борим за челните места в "Б" група, които пък дават право за влизане в "А" група. Мисля, че на този етап потенциалът е добър. Ще се опитаме да привлечем две-три нови имена в отбора, с което да засилим конкуренцията. Най-важното обаче е момчетата да бъдат здрави, да играят със сърце и да радват хората, които идват да ги гледат", заяви Павлов.

Старши-треньорът допълни, че подготовката на тима ще премине изцяло във Враца. Не са предвидени лагери.

Снимка"С бюджета, с който разполагаме мисля, че е редно тук да проведем подготовката", допълни Павлов. Все още не са уточнени контролните срещи, които тимът на "Ботев" ще изиграе по време на лятната подготовка. По всяка вероятност това ще стане до края на седмицата. Според неофициално потвърдена информация, "Ботев" ще представи селекцията си за новото първенство с мач срещу "Левски". Несигурно е и кога започва кампанията на "Б" група, но засега най-обсъжданата дата е 2 август:

"Не всички отбори са започнали подготовка и тепърва ще търсим противници. До края на седмицата се надявам всичко да е ясно. Моето желание е да играем срещу сериозни съперници и ще държа на това нещо независимо от резултатите, които ще се постигат в проверките. Трябва да има сериозен отпор срещу нас, за да се вижда на какво ниво е отборът и да се подобрява играта ни", допълни Викторио Павлов. Наставникът съобщи, че е запознат в детайли с играта на врачанския тим.

"Повечето от момчетата ги познавам много добре, а на някои съм бил и треньор. Ясна ми е стратегията и визията, но ни трябват още две-три попълнения, за да бъдем един сериозен отбор", завърши наставникът.

Изпълнителният директор на "Ботев" Валери Цветанов уточни, че помощник-треньор на Павлов ще е Тодор Гарев. Наставникът на вратарите Венцислав Иванов и кондиционният треньор Ивайло Младенов остават в тима.

"Надявам се тази година да бъдем по-добре от миналата. Да не изпитваме затруднения по отношение на организацията, да не се налага да се търсят нови треньори и да треперим до последно дали оставаме в професионалния футбол. Имаме уверението на председателя на УС Николай Иванов и се надявам да не изпускаме нещата от контрол"
, заяви Цветанов. Той допълни, че след края на първенството четирима футболисти са напуснали тима на "Ботев". Това са Георги Пейчев, Юлиан Ненов, Даниел Васев и Светослав Валериев.

Първа тренировка с врачани в понеделник направиха юношите на клуба Найджъл Яниславов, Вилиян Манолов и Мартин Димитров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00