Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арт работилница отвори врати в Мездра

Снимка: Петко Котларски


Арт работилница отвори врати в Мездра. Инициативата е част от лятната програма на читалище "Просвета" за работа с децата. Ръководител на работилницата е Емилия Гарванска, преподавател в СОУ "Иван Вазов "- Мездра.

"Идеята за арт работилница не е нова. Вече от година я организираме, съвместно с читалищата. Миналата година работихме два дена в Мездра и в селата Брусен и Долна Кремена. Днес ще правим цветя, ще работят нашите сръчни ръчички, за  да радват нашите души, да пълнят сърцата ни и да развиват ума ни"- каза преподавателката.

В следващите дни арт работилницата ще има занимания и в селата Долна Кремена, Царевец и Брусен. Лятната програма на  мездренското читалище продължава с четения, гледане на филми, виртуални разходки из Европа и други мероприятия, които привличат успешно децата в библиотеката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спират водата за шест села и част от Видин за строителни дейности

Част от Видин и шест села от общината ще бъдат без вода този вторник, 24 септември, съобщиха от водоснабдителното дружество. Поради извършване на строително-монтажни работи - изграждане на връзки между новоизграден и съществуващ водопровод и монтаж на спирателен кран, на обект „Реконструкция на довеждащ водопровод от Помпена станция „Сланотрън“..

публикувано на 23.09.24 в 12:42

Фестивал на любителските театри започва в Лом

Фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка започва днес в Лом. До неделя 15 колектива от цялата страна ще играят на сцената на Народно читалище "Постоянство 1856". Театрални състави от цяла България са заявили участие в традиционния фестивал на любителите на името на Кръстьо Пишурка в Лом. До края на седмицата, на сцената на читалище..

публикувано на 23.09.24 в 11:19

Наградиха пожарникари и доброволци, спасили от пожар видинското село Гюргич

Пожарникари и доброволци бяха наградени за професионализма и справянето им с огромния пожар, бушувал през лятото в землището на видинското село Гюргич.  Приветствие направи кметът на населеното място Бойко Младенов: "Гордеем се с вас и затова присъствате днес в нашето любимо село. Вашият дълг, който вие изпълнихте като огнеборци и..

публикувано на 23.09.24 в 09:10

Започва есенното почистване на Берковица

От 24 септември започва есенното почистване в Берковица. То ще продължи до 22 ноември.  Обемистата зелена маса от почистване на дворове, градини и други, следва да бъде поставяна в кафявите контейнери за биоразградими отпадъци, а при тяхното запълване да бъдат поставяни до съдовете за биоразградими отпадъци. Натрупаните отпадъци ще бъдат извозени..

публикувано на 23.09.24 в 09:05

Болницата във Враца отново приема документи за ТЕЛК

Започна приемът на документи за явяване пред ТЕЛК, съобщиха от МБАЛ „Христо Ботев" във Враца. След неуспешен експеримент нуждаещите се да бъдат пратени да подават документите си на ул. „Черни Дрин" в сградата на Регионалната здравна инспекция, регионалната картотека за медицинска експертиза се завърна в сградата на областната болница. Това се случи след..

публикувано на 23.09.24 в 08:11

Бивши кметове на Георги Дамяново станаха почетни граждани

В деня на обявяването на независимостта на България, община Георги Дамяново чества своя празник. На тържествена сесия на общинския съвет най-високото отличие, почетен знак, получиха двама бивши кметове. Наградите им връчи настоящият кмет Нина Петкова.  78-годишинят Петър Григоров е бил кмет на Георги Дамяново в периода 1981 – 1991 година. По негово..

публикувано на 22.09.24 в 16:50

Във Видин представиха листата на "ДПС - Ново начало" за предстоящите избори

Цветан Енчев е водач на листата на коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" в 5-ти избирателен район - Видин, за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Кандидатите бяха представени от областния координатор Ваньо Костин . "Втори в листата е моя милост - Ваньо Костин, трети е Светослав Скорчев, четвърти е Калин..

публикувано на 22.09.24 в 14:57