Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ремонти през лятото в Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Продължават дейностите по "Зелена и достъпна градска среда" в Монтана. От утре започва ремонт на тротоари и мантинели в зоната, която условно разделя комплексите от централната градска част.

"Утре подписваме акт 2 и започва работата по преасфалтиране и изграждане на тротоари и на манители в една важна зона за нас, която разделя хората от комплексите от централната градска част.", каза за РАДИО ВИДИН кметът на Монтана Златко Живков.

Още две улици в Монтана предстои да бъдат преасфалтирани.


"И в следващия месец продължаваме с Публичната инвестиционна програма. Имаме изцяло преасфалтиране на още две улици - "Георги Данчов" и "Райна Княгина". Предстои тотална подмяна и основен ремонт на тези улици"
, допълни Златко Живков.

Отпуснатите средства по Публичната инвестиционна програма за ремонта на двете улици са 420 хиляди лева.

Вижте още

Видинска детска градина преминава на дистанционно обучение

На обучение в електронна среда преминават във видинската детска градина "Синчец" . Причината са многото отсъстващи, каза директорът Габриела Борисова . Заниманията ще са в електронна среда от утре до 28 януари: "В понеделник сме стартирали с 86 деца. Днес сме с 52. Не можем да знаем, тъй като не всички родители се обаждат дали детето е..

публикувано на 19.01.22 в 15:20

Две училища в Монтанско преминаха изцяло онлайн

Училище "Д-р Петър Берон" в Монтана и ОУ "Отец Паисий" в Георги Дамяново са преминали на онлайн обучение, съобщи областният управител  Ванина Вецина. "В двете училища има много болни педагози и директорите не могат да осигурят заместници. Има и доста карантинирани ученици. Ситуацията в региона е доста динамична” , казаха от..

публикувано на 19.01.22 в 15:07
Експерти извършват преброяване на птиците.

По-малко водолюбиви птици зимуват в Монтанско

Представител на Природонаучен музей- София към Българската академия на науките и експерти от екоинспекцията в Монтана извършиха 46-ото среднозимно преброяване за територията на инспекцията в  Монтана. Обходени бяха язовирите „Огоста”, „Смирненски“ и „Дреновец“ и поречието на река „Дунав” – от село Връв, общ. Брегово, до село Долно Линево,..

публикувано на 19.01.22 в 14:24
Възпитатели в Мездра отчетоха дейността си за 2021 година.

11 деца са участвали в противообществени прояви за година в Мездренско

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Мездра прие отчета за своята дейност през 2021 г.  През отчетния период са разгледани 9 възпитателни дела за противообществени прояви, извършени от малолетни или непълнолетни лица. Всичките са образувани по преписки на Районна..

публикувано на 19.01.22 в 13:03

Мездра обяви ежегоден конкурс за жените творци

Община Мездра обявява 19-ото издание на традиционните конкурси: „Жената - майка и любима” - за поезия, и „Жените в изкуството” - за произведения на изобразителното изкуство, посветени на Международния ден на жената - 8 март. Право на участие в тях /с до 3 броя произведения/ имат всички авторки от община Мездра, навършили 18 години...

публикувано на 19.01.22 в 11:13

75 литра безакцизен алкохол е иззет от частен дом в Монтана

Вчера, 18 януари, след сигнал за съхранение и разпространение на алкохол, без платен акциз, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция на МВР в Монтана, съвместно с колегите си от Агенция "Митници" са извършили проверка на магазин за хранителни стоки и къща в ж.к. „Парта 1“ в Монтана, собственост..

публикувано на 19.01.22 в 10:59

Специализанти ще се обучават във видинската болница

Видинската болница е акредитирана за обучение на медици. От лятото до месец ноември един малък екип положи много труд, за да направи доклад за акредитация на лечебното заведение, каза директорът д-р Ивета Найденова : "Успяхме да акредитираме 18 специалности за лекари. Това не е новост, защото го е имало и в миналото. Новост е, че успяхме да..

публикувано на 19.01.22 в 10:49
Подкасти от БНР