Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

36 гола на турнира "Ружинско лято 2014"

9
Отборът на "Ураган" Дражинци ликува с купата
Снимка: Жоро Александров

Дражинци оправда предварителните очаквания и спечели поредното издание на най-стария футболен турнир във Видинска област "Ружинско лято". Във финала с помощта на съдиите от Видин, начело с главния рефер Александър Николов, фаворитът се справи с претендента Плешивец и го победи с 2:1. Николай Емилов откри резултата с глава в 38-та мин., като при головата атака нападателите на Дражинци играха с ръка, но реферът не даде нарушение. Положението предизвика дискусии, а играч на Плешивец беше предупреден с жълт картон. При следващата атака същият играч влезе грубо в краката на бранител на Дражинци, но вместо да го изгони, реферът Николов се задоволи с устна забележка. В този момент край тъчлинията се разигра нова скандална случка, в която главно действащо лице беше вратарят на Дражинци Румен Игнатов. Стражът се сби с човек от собствената си агитка, но и него съдията, вместо да изгони, го пожали с жълт картон.

След почивката Плешивец върна един гол в 58-та мин., с което се завърна и интригата на терена. 2 минути преди последния съдийски сигнал обаче Николай Емилов с глава след корнер вкара за крайното 2:1 и дари победата на Дражинци.

Шампионите в "Ружинско лято 2014" не бива да бъдат съдени за съдийската подкрепа, която получиха във финала, но си заслужава да бъдат порицани за срамния мач от предварителната група "В" срещу Гюргич, когато и двата отбора се явиха с по 7 души на терена, а мачът беше прекратен в 11-та мин., поради мнима контузия на вратаря им Румен Игнатов /всъщност и двата тима си бяха осигурили участието на полуфинал и имитираха с този мач, че продължават да играят честно в надпреварата. Но това е проблем на организаторите, които решиха да не дисквалифицират нито Гюргич, нито Дражинци/.

Дражинци напълно заслужено триумфира в турнира "Ружинско лято 2014" и си тръгна с купа, топка, флагче и премия от 150 лева. Освен това нападателят на шампионите Николай Емилов грабна и индивидуална награда за голмайстор на надпреварата.

Плешивец се оказа достоен претендент за първото място. Засега тимът се задоволи с топка, грамота за второ място и премия от 100 лева, а вратарят на отбора Бранимир Енчев стана страж №1 в надпреварата.

Домакините от Ружинци пак останаха трети в турнира, за което получиха топка, флаг, грамота и 50 лева, а техният играч Александър Владимиров получи награда за най-добър футболист в турнира.

Гюргич остана на четвърто място, след като "забрави" да се яви в мача за третото място. С награда за честна игра беше отличен съставът на Бело поле, който въпреки че отпадна в групата, не игра зад гърба на останалите отбори. Последен в тазгодишното издание на надпреварата се нареди Дреновец, в чийто тим играха най-младите футболисти. Неслучайно 12-годишният Митко Ицков си тръгна с приз за най-млад играч на турнира.

Турнирът "Ружинско лято 2014" вече е история. В 9-те мача от изданието бяха вкарани 36 гола или средно по 4 попадения на среща, което показва, че емоциите са били налице. Организаторите дадоха награди и на младите си футболисти от Дреновец, Дражинци, Бело поле и Ружинци, с което потвърдиха ангажимента на местната власт и кмета Венцислав Ванков да продължава да се грижи за децата и спортното им бъдеще.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47

Първият мач на "Ботев" (Враца) е с по-късен час заради горещините

Заради горещините от Българския футболен съюз взеха решение да преместят началните часове на срещите от първите два кръга в Първа лига. Това означава, че първото домакинство на врачанския "Ботев" в кампанията, което е предвидено за 21 юли /неделя/, ще започне от 19:00 часа на градския стадион. Първоначално часът беше друг, но заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 12:37
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00