Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" разби "Спартак" с 5:0 и оглави "Б" групата

Врачанският "Ботев" разби с 5:0 "Спартак" /Варна/ и оглави временното класиране в "Б" футболна група след 3-ия кръг. Тимът, воден от Викторио Павлов, не пожали съставения от юноши тим на "соколите", а любопитна подробност е, че и петте попадения в срещата бяха отбелязани с глава. Над всички се отличи централният нападател Румен Рангелов, който реализира хеттрик.

Интригата на терена се запази до края на първото полувреме, когато Рангелов разпечати вратата на "соколите" с глава след центриране от ъглов удар. Преди това пред вратата на варненци приличаше на стрелбище, а нападателите на "Ботев" пропуснаха куп положения за откриване на резултата. Невероятни пропуски направиха Жак Коен, Александър Димитров, Калоян Цветков и Павел Петков. Най-фрапантното положение стана в 20-та мин., когато от 3 метра Жак Коен нацели напречната греда, а добавката на капитана Цветомир Валериев /който посрещна с победа 31-ия си рожден ден/ беше отбита с глава в корнер.

След почивката пред вратата на Константинос Хавалес стана още по-напечено, а ударите към стража на гостите не спираха. Стоичков и Валериев с глава не успяха да удвоят преднината, но това стори в 51-та мин. Рангелов, който отново с глава вкара за 2:0. Малко по-късно Рангелов беше изведен сам срещу вратаря, но би в аут. Късметът покри гостите и при удар на Симеон Иванов с глава в 54-та мин., но неизбежното се случи в 59-та мин., когато картотекираният в петък нападател Владо Иванов ознаменува с попадение завръщането си в "Ботев". В 68-та мин. Валериев изведе Рангелов сам срещу Хавалес, но нападателят, вместо да бие, реши да прехвърля и топката мина над вратата. Секунди по-късно пробив на Петков отдясно завърши с шут в напречната греда. Калоян Цветков вкара четвъртия гол за врачани в 78-та мин., когато с глава реализира след центриране на Руслан Куанг. Още в следващата атака Рангелов оформи хетрика си след ново перфектно подаване по фланга на Куанг за крайното 5:0.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Левашки /64 Митов/, Куанг, Савич, Стоичков, Попадийн, Петков, Валериев, Цветков, Коен /46 С.Иванов/, Рангелов, Димитров /46 Вл.Иванов/.

СПАРТАК: Хавалес, Щерев /46 Младенов/, Петров, Калудов, Събков, Вълканов, Хараламбов, Демиров /23 Иванов/, Мехмед, Димитров, Русев /80 Пейчев/.

ГОЛМАЙСТОРИ: 2:0 Рангелов /45 и 51/, 3:0 Вл.Иванов /59/, 4:0 Цветков /78/, 5:0 Рангелов /79/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Попадийн, Петков и Димитров /Б/; Младенов и Иванов /Сп/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Неделчо Гаджалов /Пловдив/.

СТАДИОН:  "Локомотив" /Мездра/ - 500 зрители.

Загубата с 0:5 в Мездра беше най-малкото, което можеше да отнесе „Спартак” в срещата си с врачанския "Ботев". Затова старши-треньорът на "соколите" Златко Янков не беше много словоохотлив на пресконференцията след мача:

Снимка"Като поведение не мога да искам повече от тези момчета. Играхме с 9 наши юноши и само две нови попълнения. Знаете за нашите проблеми. Успяхме да се противопоставим през първото полувреме. Когато падна гола за домакините, всичко свърши…Ние сглобяваме отбор в движение, затова се надявам в следващия мач да изглеждаме по друг начин. Време е да започнем да печелим и точки, не само да падаме с разлика…", заяви Янков.

Старши-треньорът на "Ботев" Викторио Павлов обяви, че е доволен от представянето на тима си през второто полувреме. Въпреки изразителната победа наставникът на врачани не спести критиките към своите за показаното преди почивката:

Снимка"Доволен съм от показаното през второто  полувреме. През първото не играхме нищо. Мислехме, че момчетата от "Спартак" са дошли да се бият сами и видяхте какво се случи. Безобразна работа! На полувремето направих нужните корекции и се получи. Вкарахме 5 гола, можехме да вкараме още толкова…"

Въпреки победата Викторио Павлов предупреди, че не е време за еуфория, защото "Ботев" все още не е онова, което той би одобрил:

"Не се заблуждавам, въпреки тази изразителна победа. Чака ни много работа. Особено старателни трябва да са т.нар. "юноши", от които не съм доволен днес. От всичките четирима, които сме задължени да пускаме, заради изискванията на БФС", допълни треньорът на врачани.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47

Първият мач на "Ботев" (Враца) е с по-късен час заради горещините

Заради горещините от Българския футболен съюз взеха решение да преместят началните часове на срещите от първите два кръга в Първа лига. Това означава, че първото домакинство на врачанския "Ботев" в кампанията, което е предвидено за 21 юли /неделя/, ще започне от 19:00 часа на градския стадион. Първоначално часът беше друг, но заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 12:37
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00