Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заслужили жители на Кула получиха грамоти за празника на Общината

Д-р Владка Вълчева получи почетна значка
Снимка: Христела Александрова

Тържествено заседание на Общинския съвет се проведе от 10 часа в Кула за Деня на Общината. На тазгодишното заседание бяха наградени с грамоти и отличителни знаци граждани със значителни заслуги за развитието на общината и за принос в духовния живот. Грамоти получиха две преподавателки в СОУ "Васил Левски" за високи постижения на техните възпитаници. Това са Илонка Тодорова, класен ръководител на завършилите тази година 12-ти клас и Светлана Гергова, учител по история. Четирима отличници от учебното заведение получиха грамоти и парична награда от 60 лева. Това са Станислава Цветанова, Виолина Йончева, Николай Вергилов и Цанимир Лалов.


Младата изпълнителка Полина Мирчева получи грамота и парична награда, снимка: Христела АлександроваС почетната значка на Община Кула беше наградена д-р Владка Вълчева, съпруга на известния писател в град Кула и почетен гражданин на града Йордан Вълчев, за нейната мащабна дарителска дейност. Доктор Вълчева е дарила всички издания на книгите на писателя както и голяма част от личната му библиотека на читалището в Кула. С грамота и парична награда беше отличена и младата певица Полина Мирчева, ученичка във видинското училище по изкуствата "Св. Св. Кирил и Методий", която представя града на празници и фестивали.

Паметна плоча на педагога от Кула, писател, поет и общественик Йордан Йончев беше открита след тържественото заседание. Паметната плоча е поставена на стената на читалището в Кула. Йордан Йончев е създател и патрон на Националния поетичен конкурс "Кулски поетичен панаир", чието поредно издание ще бъде в петък тази седмица.

Новият туристически дом в Кула също беше открит официално днес.

"Вярвам, че пътят на община Кула към европейското й бъдеще  минава през преоткриването на нейните добри традиции в селското стопанство, търговията, занаятите, културата и трансграничното сътрудничество", подчерта областният управител Кръстьо Спасов, който беше гост на празника.

Своите приветствия към жителите на града отправиха и председателят на БСП Михаил Миков и областният координатор на ГЕРБ- Видин Владимир Тошев.

Сред гостите на празника бяха Владимир Тошев от ГЕРБ- Видин, Михаил Миков, председател на БСП, областният управител на Видин Кръстьо Спасов, снимка: Ваня Ставрева"В това време е нужно единение. Въпреки противопоставянията, въпреки различията, въпреки споровете, е необходимо единение. Единение в името на повече справедливост за хората... Бъдете здрави. Имайте, скъпи общински съветници, доверието на хората, защото то е най-важното нещо... Бъдете сигурни, че хората имат най-ясната преценка и оценка за всеки един от нас", каза в приветствието си Михаил Миков.

"Аз ви пожелавам да бъдете мъдри, да бъдете силни, да бъдете разсъдливи за себе си, за семействата си, за град Кула и общината, и за цяла България, защото ние политиците не успяваме все още да достигнем нивото, което вие очаквате от нас. Защото ние политиците показваме, че не винаги, търсейки постигане на целите си, намираме верния път, който да изведе Кула, Видин и България натам, накъдето нашите предшественици са ни насочили- към Европа"
, каза Владимир Тошев.

Празник на площада е предвиден за вечерта, от 19 часа. Народният певец Илия Луков ще изнесе концерт за жителите и гостите на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Куче от Монтана с първа награда на киноложка изложба

Куче от Монтана спечели първа награда на провелата се днес в град Вършец киноложка изложба за Българско овчарско куче. Изложбата беше по инициатива на Община Вършец и Българския републикански съюз, информира Аврам Петков , председател на съюза: "Участваха седем клуба с между 70-80 кучета в 3 класа: бебе / 1- 6 месеца/, подрастващи / 7-10 месеца/..

публикувано на 11.08.24 в 17:09

Симулация на шофиране след употреба на алкохол организират в Монтана

Лекция и симулация за безопасно шофиране и отговорно поведение на пътя ще се проведе утре,12-ти август в Монтана. Инициативата е по повод Международния ден на младежта и е организирана от местния Младежки център, информира Мирослава Заркова , младежки работник: "Това е полезно за младежи. От 9 до 10 часа ще има лекция. Обучителите са от..

публикувано на 11.08.24 в 15:30

С настолни игри за деца приключва "Книжно лято" във Враца

Приключва инициативата "Книжно лято" в библиотеката при Народно читалище "Развитие 1869" във Враца. Над 30 деца от 6 до 12-годишна възраст се включиха тази година в инициативата, информира Борислава Иванчева , завеждащ библиотеката към читалището: " Ще закрием програмата книжно лято с любимите креативни и забавни настолни игри на децата...

публикувано на 11.08.24 в 15:21

Събират дарения за храма в Белоградчик

Тече кампания по набиране на средства за "Свети великомъченик Георги Победоносец” в град Белоградчик, информира отец Рафаил, Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия: "В момента сме подели инициатива за зографисването на храма, като всъщност инициативата започна още преди 2-3 години, защото трудно се намират хора, които да..

публикувано на 11.08.24 в 14:31

Безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата правят в Монтана.

От 13 до 15 август в сградата на Младежкия дом в град Монтана ще се проведат безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата. Изследванията  за рак на гърдата могат да си направят жени на възраст от 20 до 70 години, които нямат диагноза рак на гърдата и да не са бременна. Прегледите са за жени от Монтана и областта и се правят със съдействието на..

публикувано на 11.08.24 в 13:35

Пияна шофьорка самокатастрофира край Бяла Слатина

Две жени пострадаха при катастрофа край Бяла Слатина, съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. Инцидентът е станал на пътя между Бяла Слатина и Търнак. Заради движение с несъобразена скорост е самокатастрофирал мощен лек автомобил.  При катастрофата са пострадали водачката на колата и спътничката й, които са..

публикувано на 11.08.24 в 12:40

Семеен скандал във врачанското село Тишевица завърши в болница

Мъж бе приет във врачанската болница с опасност за живота след семеен скандал , съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. В съботния ден е постъпило съобщение от жителка на Тишевица , според която възникнал спор между баща и син. При разправията младият мъж бутнал родителя си на земята, който при падането е..

публикувано на 11.08.24 в 11:30