Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: "БСП-Лява България" ще спечели изборите във Видинска област"

Снимка: РАДИО ВИДИН

Лидерът на социалистите Михаил Миков внесе в Районната избирателна комисия документите за регистрация на листата на коалиция "БСП-Лява България" за Видинския избирателен район.

"Това е най-компетентната, най-хубавата листа, която ще спечели изборите във Видинска област за БСП и "Лява България". Листата е изключително балансирана. Смятам, че ще постигнем успех не толкова за хората в листата, колкото за хората от Видинско.", каза Михаил Миков.

На пресконференция след внасянето на документите лидерът на БСП допълни:

"Нашата цел във Видин са два мандата. Не случайно нашите опоненти сменят, импортират кандидати за народни представители, опитват се да търсят различни форми, с които да привлекат интереса на видинските граждани. Ние смятаме да излезем на изборите със свършеното, а не с обещаното - независимо дали става въпрос за водоснабдяването на Раковица, за граничния пункт Салаш-Ново корито, пътя Димово-Ружинци, за пътищата в община Брегово, за читалището в Ново село, за чистотата на питейната вода в Белоградчик, за надлеза във Видин. Това са нещата, с които отиваме при хората и отново искаме тяхното доверие, за да продължим напред."

Водач на листата е лидерът на БСП Михаил Миков. Ето и останалите:
2. Филип Попов - юрист, депутат в 42-рото НС
3. Николина Ванчева - икономист, зам. областен управител
4. Юри Ценков - Гражданска квота - преподавател в УНСС
5. Димитър Велков - лидер на МБСП-Видин, икономист
6. Наташа Петкова - Общински съвет на БСП-Ново село, доктор по медицина
7. Мария Джамбазова-Тодорова, издигната от Обединение на жените-социалистки в БСП
8. Ваня Ставрева - Гражданска квота - журналист

Кандидатите за народни представители от листата на "БСП лява България" във Видински избирателен район разпространиха днес и официално обръщение, в което се казва следното:

Снимка"С тревога и възмущение приемаме намерението на второто служебно правителство на ГЕРБ да извади от Оперативна програма "Транспорт" 2014 – 2020 проектът за модернизация на пътя Видин – София за сметка на приоритетизирането на други обекти. Пътят Видин – София веднъж вече бе жертван през изминалия програмен период 2007 – 2013 г.

В изпълнение на ангажимента си да предприеме реални стъпки за развитие на най-бедния регион в Европа – Северозападна България, правителството, което подкрепяхме, го включи за периода 2014 – 2020 г. Наскоро бе пуснат в експлоатация обходът на Враца. Пред завършване е околовръстният път на Монтана. Обявени са процедури за проектиране и строителство на отсечката Мездра – Ботевград.
На 15 и 16 юли 2013 г. бяха сключени договори и започна проектирането на четири участъка от пътя: Видин – Димово; Димово – Бела – Ружинци; Ружинци – Монтана и Монтана – Враца. Идейните проекти са готови, предстои изработването на техническите.

Служебното правителство демонстративно обръща гръб не просто на нашия край, защото тук не става въпрос за Видин, Монтана и Враца, дори не и за София, а за развитието на целия европейски транспортен коридор № 4, обръща гръб на оползотворяването на геостратегическите предимства на България.

Без подобряване на пътната инфраструктура към Дунав мост 2, в който бяха инвестирани над 200 млн. евро, той не може да даде резултите, които всички ние очакваме, въпреки че от пускането му в експлоатация през юни 2013 г. до сега през него са минали над 620 хиляди превозни средства."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 юли 2024 година

От днес започва вторият етап на класирането за прием в гимназии след 7 клас .  Учениците, класирани по първо желание след първия етап на класирането, от днес могат да се записват в училището, в което са приети. Срокът за записване е от днес до 17 юли, сряда.  Поискаха от Агенция "Пътна инфраструктура" да отдели средства за спешни ремонти на пътища..

публикувано на 15.07.24 в 18:00
Даниела Маринова, РУО-Монтана

В Монтана отчитат недостиг на ученици за две паралелки след 7-и клас

Отпадат две паралелки в приема след 7-и клас в област Монтана . 17 ученици не са приети никъде след първия етап на класиране. Общо 46 паралелки бяха заявени в държавния план-прием след 7-и клас в област Монтана. След първо класиране са реализирани 12 профилирани и 32 професионални, съобщи Даниела Маринова , председател на комисията по прием..

публикувано на 15.07.24 в 17:23

Фестивал събира почитатели на рибата в село Остров

Фестивал на рибата и рибаря ще се състои на 27 юли в с. Остров . Десетото юбилейна издание на форума ще събере отново почитатели на риболова и вкусната храна в оряховското село. Тази година празникът е посветен на сома, обясни секретарят на местното читалище Анелия Бенкина : "Фестивалът на рибата и рибарят тази година е посветен на рибата сом,..

публикувано на 15.07.24 в 15:32
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Първото посещение на новоизбрания патриарх Даниил в епархиите от страната започва от Видин , съобщиха от Видинската света митрополия. Посещението е предвидено за 18 юли, четвъртък, от 18:00 часа. Негово светейшество Даниил ще бъде посрещнат с литийно шествие  по ул. „Цар Александър II“ от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“ в посока пл...

публикувано на 15.07.24 в 14:58

Инфраструктурни ремонти се извършват във Вършец

Община Вършец успешно приключи реконструкция на улична мрежа на ул. "Христо Ботев" . Строежът е въведен в експлоатация. Обхватът на проекта е от кръстовището с ул. "Харалампи Генчев" до кръстовището с алея "12 септември", с обща дължина 240 линейни метра. Извършена е цялостна реконструкция на улицата, положени са нови бордюри, отделящи тротоарите от..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Културни прояви очакват врачани през лятото

Община Враца е подготвила богата културна програма за летните месеци.  През юли ще бъде посветен на българския фолклор и филми.  Подновяват се тематичните вечери в парка зад паметника на Христо Ботев. На 19 юли водното огледало ще се превърне в сцена на българския фолклор. От 21:00 часа ще се проведе открит урок по народни танци с..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Продължава облагородяването в община Ружинци

Нови пейки са поставени в Ружинци . Съоръженията за отдих ще бъдат монтирани и по селата в общината. Почистването на улиците и поливането на растенията е основна дейност в тези горещини, каза кметът на община Ружинци Александър Александров : "Първото, което започнахме - монтирането на пейки пред пазара в Ружинци и подобни неща ще бъдат направени..

публикувано на 15.07.24 в 12:30