Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любен Любенов: "Основният приоритет на ОФК "Бдин 1923" е развитието на детско-юношеския футбол"

Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" Видин победи с 4:0 опитния отбор на "Ботев" Луковит в среща от третия кръг на Северозападната "В" група и след две победи и една загуба се утвърди на трета позиция във временното класиране, на три точки зад лидера "Спартак" Плевен. В следващия кръг - на 7 септември, "Бдин" гостува на "Янтра" Габрово, мачът е от 17 часа. Целите пред клуба този сезон са да завърши шампионата на възможно по-предни позиции, каза за Радио ВИДИН ст. треньорът Любен Любенов.

"Винаги си поставяме високи цели и искаме отборът да върви напред. Всяко начало е доста трудно, а ние три предсезонни подготовки градим изцяло нов отбор. Сега отново започнахме от нулата. Целите, които си поставихме, са този отбор да върви нагоре, опитните футболисти да помагат на по-младите. Вече се утвърждава едно ядро от трима-четирима юноши - Кристиян Борисов, Денислав Кирилов, Стойчо Стоев, все момчета, които излязоха от школата и показlат голямо израстване. Това ни е основен приоритет - да дадем път на видинските футболисти. Когато тези момчета покажат с играта си, че отборът има място в по-горната група, ще играем и там. Ние като треньори сме си поставили за цел по-предни позиции в класирането, събрахме доста добри футболисти, можем да се противопоставим на всеки един отбор. Всеки ден казвам на момчетата, че можем да бием всеки един отбор в тази група, просто трябва да си повярват. Основният ни приоритет е развитието на детско-юношеския футбол и даване път на младите.", обясни Любен Любенов.

Старши треньорът на "Бдин" добави, че е доволен и от най-новото попълнение в отбора - Александър Киров, който дойде от "Локомотив" Мездра. През септември се очаква да стартира и проектът на Фондация "Реал Мадрид", който предвижда във Видин да бъдат тренирани 120 деца в неравностойно положение.

"Очакват се доста видни гости, ще се състои благотворителен мач, в който ще участват известни имена. Радвам се, че "Реал Мадрид" избра именно Видин за този проект.", добави Любен Любенов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локо" Мездра ще играе контрола с израелци

В четвъртата си контрола отборът на "Локомотив" Мездра се изправя срещу израелския "Апоел Кфар Саба", като проверката е насрочена за тази сряда от 18:30 в Правец.  В предходните си контроли "Локомотив" Мездра записа равенство с отбора на ЦСКА III София - 1:1 в Мездра, загуби на "Герена" от Левски II София с 2:0 и в третата си проверка, играна в..

публикувано на 29.07.24 в 15:15

Габи Николова ще играе отново за "Монтана"

Габриела Николова отново ще бъде част от женския баскетболен тим на "Монтана". 27-годишната състезателка за трети път в кариерата си ще облече екипа на "монтанчанки". В последната година Николова игра в португалския "Депортиво Ешкола" Франсиско Франко, където записа средно по 8.8 точки, 6 борби и 1.6 асистенции за 22 мача. Преди да напусне..

публикувано на 29.07.24 в 13:24

"Бдин" загуби с 1:3 от "Тимок" Зайчар първата си контрола

На стадион "Георги Бенковски" във Видин "Бдин" отстъпи с 1:3 на "Тимок" от съседния сръбски град Зайчар в контролна среща от предсезонната подготовка на двата отбора. Гостите владееха инициативата в първите минути на мача, а бдинци разчитаха на дълги извеждащи подавания, които не затрудняваха защитата на "Тимок". Личеше, че домакините все още са в..

публикувано на 28.07.24 в 20:57

Баскетболният отбор на "Монтана" със силна селекция

Женският баскетболен тим на "Монтана" направи много силна сина селекция. През лятото бяха привлечени пет нови състезателки. Наставникът Преслав Пешев ще разчита на много млади и много опитни баскетболистки: "Доволни сме, опитваме се точно това да направим да я има спойката между младите и опитните. Разбира се търсим и състезателки, които..

публикувано на 28.07.24 в 16:30

"Златните момчета" от Козлодуй с медали от международен турнир

Състезателите от спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй се представиха отлично на международен турнир по кикбокс. Надпреварата "Spirit of fight" ("Духът на борбата") се проведе в морската ни столица Варна, където младите състезатели на треньора Георги Вачев отново показаха класа. Цветимир Иванов спечели шампионския пояс, като не остави никакъв шанс..

публикувано на 28.07.24 в 15:00

"Локомотив" Мездра победи в контрола

Контролната среща между тимовете на "Локомотив" Мездра и "Вихър" Славяново завърши при резултат 3:1.   Поради топлото време контролната среща се игра в две полувремена по 40 минути. Първата част завърши с доминация за "железничарите” при резултат 3:0. С хеттрик през нея се отличи опитния Сергей Георгиев, който вкара във 2-ра минута, 20-та..

публикувано на 28.07.24 в 14:24

"Ботев" Враца с втора загуба в първенството

"Ботев" Враца загуби с 0:4 гостуването си на "Левски" София в мач от втория кръг на Първа лига. Това бе втора загуба за врачани в първенството. Преди седмица "Ботев" допусна поражение като домакини на съименниците си от Пловдив с 1:3. Иначе мачът в София започна с отменен гол заради засада. В десетата минута на мача Браян Переа вкара с глава топката..

публикувано на 28.07.24 в 14:00