Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лом започнаха събитията по повод празника на града

Снимка: Владимир Недев

Община Лом организира празнична програма за жителите и гостите на града по повод Деня на Лом - "Вяра, Надежда, Любов" . Многобройните прояви посветени на празника започнаха с честване на 60-годишнината от създаването на моделните спортове в града. Събитието се проведе днес в голямата зала на Народно читалище "Постоянство".

Георги Дафов - ръководител на Клуб по моделни спортове при Общински център за извънучилищни дейности - Лом представи и своята най-нова книга "Полетът на врабчето". Творбата е публицистична и в нея авторът описва историята на клуба за моделни спортове. Георги Дафов е удостоен със званието "Почетен гражданин на Лом" за изключителния му принос към обществения, културен и спортен живот на Лом, а отличието ще му бъде връчено на 17 септември, по време на тържествено заседание на общинския съвет по повод празника на града.

Камерен, фолклорен и рок концерт, парашутни скокове, улица на занаятите, детско влакче, международно киноложко изложение са само част от проявите посветени на Деня на Лом, които ще продължат до края на този месец.  


ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА,
ПОСВЕТЕНА НА 17 СЕПТЕМВРИ - ДЕН НА ЛОМ
„ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ” 2014

13 СЕПТЕМВРИ (СЪБОТА)

ЧЕСТВАНЕ НА 60-ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО
НА МОДЕЛНИТЕ СПОРТОВЕ В ГР. ЛОМ
Място: Голяма зала на НЧ „Постоянство 1856”; Час: 10.00 ч.

15 СЕПТЕМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК)

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2014-2015 ГОДИНА:
  Кораб с атракции на понтона до площад „Нечаев”:
·   Работни ателиета с танцьори, музиканти и дизайнери
Място: площад „Свобода”; Час: 14.00 ч.
·   Изложба-инсталация върху корабната платформа
Място: централен понтон до площад „Нечаев”; Час: 16.00 ч.
·   Спектакъл върху корабната платформа
Място: централен понтон до площад „Нечаев”; Час: 20.00 ч
·   Детско влакче: от 9.00 ч. до 12.00 ч. и от 15.00 ч. до 18.00 ч.

16 СЕПТЕМВРИ (ВТОРНИК)

ПРИЕМ НА КМЕТА
ЗА ПОЧЕТНИТЕ ГРАЖДАНИ НА ГРАД ЛОМ
Място: Исторически музей - Лом; Час: 17.00 ч.

КАМЕРЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 80-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА ГОРАН СТРУНДЖЕВ, С УЧАСТИЕТО НА ПРОФ. СТЕФАН ПОПОВ, МИЛЕНА ИВАНОВА
И ПЛАМЕН ПЕТРОВ
Място: Исторически музей - Лом; Час: 19.00 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 150 глобени шофьори за нарушаване на забраната при Петрохан

Средно по два тира на ден са нарушавали забраната за преминаване в определени часове през прохода „Петрохан". Глобените шофьори са 164 за по-малко от четири месеца, отчетоха от „Пътна полиция" Монтана Тировете през прохода „Петрохан" бяха пуснати в посока Монтана за София от 24 юни. Това се наложи заради ремонтните дейности по високоскоростния път..

публикувано на 07.10.24 в 18:24

Наградиха живите кметове на Бойчиновци

Наградиха с почетни значки 46 кметове в община Бойчиновци. Поводът е 50 години от обявяването на Бойчиновци за град. На 7 октомври е празникът на общината. Бойчиновци получава градския си статут на 17 септември 1974 година. Преди 50 години в общината са живеели 19 000 души, а сега са 9 000.  На тържествена сесия кметът Светлин Сретениев връчи..

публикувано на 07.10.24 в 18:09

Снимката на 7 октомври 2024 година

Родители сами се грижат за детската площадка в парк  "Владикина Бахча"   във Видин . Те предпочитат да останат анонимни. Ръководството на  "Ел Би Булгарикум"  дава старт на обещаното модернизиране на производствената база във Видин, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията. Държавата трябва спешно и с конкретни мерки да..

публикувано на 07.10.24 в 18:00
Димитър Велков и Михаил Миков от

Михаил Миков и Димитър Велков: Държавата спешно да се намеси за магистралния водопровод на Видин

Държавата трябва спешно и с конкретни мерки да се намеси в решаването на проблема с магистралния  водопровод от Сланотрън, който снабдява Видин с питейна вода. Това коментираха на съвместна пресконференция днес Михаил Миков и Димитър Велков от "Справедливост за Видин". Заради лошото състояние на този водопровод, има постоянни разливи на питейна..

публикувано на 07.10.24 в 16:15

Започва модернизиране на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин

Ръководството на "Ел Би Булгарикум" дава старт на обещаното модернизиране на производствената база във Видин , съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.  С лужителите на държавното млекопреработвателно предприятие са получили и по-високи заплати за месец септември.   Обновяването на производствената база ще бъде извършено..

публикувано на 07.10.24 в 15:16

Бойчиновци празнува

Община Бойчиновци отбелязва своя празник днес, 7 октомври. В храма "Свети Георги" в града беше отслужена тържествена литургия, а на сесия на Общинския съвет бяха наградени заслужили граждани. Кметът на общината Светлин Сретениев съобщи повече подробности за празника: "В 16:00 часа започва празничната програма на читалищните колективи. От 18:00..

публикувано на 07.10.24 в 14:58

"Пътна полиция" засилва проверките за разсеяни шофьори във Видинско

Координирана полицейска операция за ограничаване влиянието на разсейването при водачите по време на движение  се провежда п рез настоящата седмица на територията на област Видин, както и в цялата страна .  Освен към използването на мобилните телефони от шофьорите, засилените проверки са насочени и към наличието на детски обезопасителни системи при..

публикувано на 07.10.24 в 13:45