Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампанията за топъл обяд на нуждаещи се в Лом

Снимка: Радио ВИДИН

В Община Лом започна кампания за прием на заявления във връзка със стартирането на социалната услуга "Обществена трапезария". Заявленията се подават в сградата на общинска администрация, стаи 202 и 203. Срокът е до 26 септември 2014 г.

За услугата могат да кандидатстват самотно живеещи, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, скитащи и бездомни възрастни и деца, както и семейства получаващи минимални пенсии и месечно социално подпомагане.

Миналата година в Лом бе осигурен топъл обяд за 135 крайно нуждаещи се, а храната бе разпределена за четири квартала. Обикновено желаещите, които подават заявления, са повече от капацитета на предоставяната услуга.  През 2013 г. заявления са подали около 400 души, но комисията одобри само 135 от тях - колкото е максимално предвидения брой за обществената трапезария.
Тази година капацитетът е отново за 135 крайно нуждаещи се, които ще получат топъл обяд от 1 октомври - супа, основно ястие и хляб.   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Белоградчик отчита успешен туристически сезон

Увеличаване на приходите от туристически обекти  отчете кметът на община Белоградчик Боян Минков . Повече са и туристите, посетили региона.  "Защо са повече от миналата година? Защото подобряваме градската среда, защото правим сериозна реклама и основното нещо, което води туристи, са събитията всяка седмица. Стремим се всяка седмица да..

публикувано на 13.08.24 в 14:00

Монтана влага близо 440 000 лева в ремонт на църкви

До една година завършва изографисването на храма „Свети Дух“ в Монтана . Близо 440 000 лева отпусна Общината от бюджета за ремонтни дейности на църкви тази година. Най-голямата сума е за „Свети Дух“. Поне още една година ще е необходима, за да завърши напълно изографисването на храма „Свети Дух“ в Монтана, съобщи кметът Златко Живков в..

публикувано на 13.08.24 в 13:00

Панаирните дни започват в Оряхово

Днес, 13 август, официално стартират панаирните дни в община Оряхово . Тази година ще се състоят 28-ите празници на Духовите оркестри, посветени на Дико Илиев, а Оряховският панаир се провежда вече за 93-та поредна година. Цялата седмица е изпъстрена със събития в рамките на Панаирните дни , каза Христина Цонева , секретар на Община Оряхово:..

публикувано на 13.08.24 в 12:03

Люлка “Щастливи усмивки” радва жителите на Кула

Дирекция "Социално подпомагане" в Кула и Сдружение „Северозапазване“ внесоха настроение и свежест в сивотата на делника, като монтираха цветна люлка в центъра на града.  Декоративното съоръжение е в непосредствена близост до крепостта „Кастра Мартис“ и желаещите могат да се снимат на него. П ридобивката е по идея на Цецка Митова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:25

Започна асфалтиране на улици във врачански квартал

Започна цялостното асфалтиране на "Бистрец" и скоро кварталът край Враца ще бъде напълно преобразен, съобщиха от общинската управа. От вчера стартираха строително-ремонтните дейности по преасфалтирането на уличната мрежа и възстановяване на всички тротоари в квартала. Припомням, че общият брой на улиците в "Бистрец" е 25, като..

публикувано на 13.08.24 в 11:10

"Творческа работилница" от Румъния иска сътрудничество с Белоградчик

Представители на неправителствената организация „Творческа работилница” от румънския град Бъйлещ , водени от Кобзара Йон Крецеану, посетиха Белоградчик . Целта на визитата е сътрудничество в областта на туризма и културата. Представителите на организацията се срещнаха с кмета на Белоградчик Боян Минков, на когото подариха книги от..

публикувано на 13.08.24 в 10:52

Катастрофа затруднява движението по пътя Видин-Брегово

Движението по второкласен път Видин – Брегово в района на Брегово се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 13.08.24 в 09:56