Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов: "Ние не загубихме една среща, ние загубихме авторитет"

Монтана отстрани ЦСКА с 2:1 в турнира за Купата на България

Ферарио Спасов: "Това е пътят за успех. Ако продължим да развиваме отбора по този начин, естественото и най-логичното е да търсим промоция в "А" група. Но трябва да продължим да се трудим, за да стигнем до там"

4
Монтана отстрани ЦСКА с 2:1 в турнира за Купата на България
Снимка: Любо Андреев

Лидерът в "Б" групата "Монтана" отстрани столичния гранд ЦСКА от турнира за Купата на България. Футболистите на Монтана победиха лидера в елита с 2:1, след 120 минути игра на стадион "Огоста".

Още в 6-та минута Иван Минчев изведе Сергей Георгиев, но ударът му мина над напречната греда на вратата на ЦСКА. Антон Карачанаков получи ювелирен пас от капитана на армейците Апостол Попов в 22-та минута, но от непосредствена близост стреля до лявата греда на вратаря на Ивайло Василев. Минути по-късно бе отменен гол на Монтана. Сергей Георгиев стреля топката срещна дясната греда на ЦСКА и попадна в Мирослав Антонов. Ударът му бе избит от защитник на гостите. С глава Сергей Георгиев отново би и от голлинията Антонов вкара, но съдията отмени гола заради засада.

Последваха пропуски пред вратата на "червените" на Ангел Рахов и Ерик Почански, а Кукоч пропусна за гостите. В 44-та минута Минчев изведе от собственото си наказателно поле Антонов. Нападателят пробяга 40 метра и се озова в наказателното поле на противника. Вместо да стреля, таранът се опита триково да прибере топката, но се подхлъзна.

Монтана отстрани ЦСКА с 2:1 в турнира за Купата на България, Снимка Любо АндреевНаставникът на ЦСКА Стойчо Младенов направи смени на почивката и пусна Тони Силва и Йоаким. Именно Силва засили атаката на гостите и той изведе ЦСКА напред в 73-та минута. Старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов реагира и пусна Здравко Лазаров-Електричката и Йордан Тодоров-Паро. Именно последния изведе Мирослав Антонов и нападателят прехвърли вратаря Дивиш за 1:1 в 80-та минута.

Минута по-късно Лазаров бе съборен в наказателното поле на ЦСКА и поиска дузпа, но вместо това му бе отсъдена засада. В 83-та минута вратарят на Монтана Василев спаси коварен удар на Соарес. Така се стигна до продължения.

В 93-та минута, след удар на Милисавлевич, Ивайло Иванов отби топката и тя се отклони от напречната греда. В 105-та минута Ерик Почански прехвърли вратаря на ЦСКА и с прецизен удар Сергей Георгиев вкара за 2:1. Това бе победният гол за Монтана, който ги класира за 1/8 финала на турнира за Купата на България.

"Начинът, по който проведохме играта ми допадна. Тръгнахме да се надиграваме със съперника и успяхме да победим ЦСКА. Успехът над тях е празник за града. Поздравявам момчетата, че издържаха 120 минути именно срещу отбор като "армейците". Но още от утре започваме да се готвим за важния мач със Созопол. На този етап Монтана показва, че има развитие в играта. Започнахме с 5 човека, които не играха в последната среща със "Септември" (Симитли). Но те играха с много желание и агресия. Това е пътят за успех. Ако продължим да развиваме отбора по този начин, естественото и най-логичното е да търсим промоция в "А" група. Но трябва да продължим да се трудим, за да стигнем до там", коментира след мача Ферарио Спасов, старши треньор на Монтана.

"Подценихме съперника. Смятам, че направихме всичко възможно това да не се случи, но се случи. Ние не загубихме една среща, ние загубихме авторитет и всичко, което сме градили. Това ще се отрази не само върху самочувствието на играчите, но и върху джобовете им. Ние не сме първият клуб, който отпада от първа, втора, трета или друга дивизия, но поведението на играчите е непростимо. Аз не видях характер. Затова ще има и солени глоби. Видя се, че върху играта се отрази липсата на Валентин Илиев и Тунчев. Днес не видях манталитет и агресия в моите момчета, не знам защо ги нямаше. Нямаше синхрон в играчите... Всичко опира до мотивация. Може би и ние, треньорите, не сме си свършили работата докрай", бе репликата на Стойчо Младенов, старши треньор на ЦСКА, който поздрави колегата си Ферарио Спасов така:

"Феро е един от добрите треньори в България и такива като него, Паро Никодимов и др., нямам обяснение защо досега не са ги търсили."

Монтана отстрани ЦСКА с 2:1 в турнира за Купата на България, Снимка Любо Андреев"Днес бе важен ден за Монтана, не за това, че отстранихме ЦСКА, а за това, че всички разбраха, че отборът има лице и желание да играе в "А" група. Създадохме поне 6 чисти положения през първата част, през втората и съперникът имаше ситуации. ЦСКА играха с титулярите, Монтана игра с резерви. Доволен съм, че направихме много хубав мач за хората, които дойдоха да ни аплодират на стадион "Огоста". Монтана разполага с бюджет, Монтана разполага с играчи, Монтана разполага с добри треньори. Но важното е сега да бием в Созопол и, ако го направим, няма да изпуснем кокала докрай", коментира щастливият кмет на Монтана Златко Живков. Относно премиите за отстраняването на ЦСКА градоначалникът заяви, че всички в отбора ще останат доволни:

"ЦСКА е сериозен отбор, моите уважения към тях, но днес Монтана ги отстрани. Ние сме сериозен отбор, не дължим заплати, премии. Казах на Мирослав Антонов в съблекалнята, че "преди 8 години ЦСКА ни отстраниха на четвъртфинал и тогава ти вкара гол и днес ще го сториш", и познах. Аз съм левскар и ще се радвам, ако следващият ни съперник са "сините" и тук дойде моят приятел Гонзо."

"МОНТАНА" - ЦСКА 2:1
0:1 Тони Силва (73), 1:1 Мирослав Антонов (79), 2:1 Сергей Георгиев (105)

"МОНТАНА": 25.Ивайло Василев , 13.Раиф Мурадов, 3.Иван Михов, 5.Асен Георгиев, 4.Георги Пейчев (78 - 16.Владимир Мичев), 14.Ангел Рахов, 18.Янко Ангелов (76- 7.Йордан Тодоров), 22.Сергей Георгиев, 8.Иван Минчев (76- 10.Здравко Лазаров), 20.Ерик Почански, 9.Мирослав Антонов (к).

ЦСКА: 33.Якуб Дивиш, 19.Апостол Попов (к), 31.Кристиян Супусепа, 34.Денис Причиненко, 77.Тончи Кукоч, 22.Еденилсон Бергонси jalt.jpg, 28.Маркиньос , 11.Неманя Милисавлевич, 17.Жуан Фелипе (46 - 13.Орелен Жоаким), 71.Антон Карачанаков (46 - 7.Тони Силва), 17.Серджиу Буш (64- 22.Луис Соарес).

Монтана, стадион "Огоста": 3000 зрители; Главен съдия: Александър Костадинов;  Жълти картони: Ангел Рахов, Владимир Мичев, Ерик Почански, Ивайло Василев ("Монтана"); Еденилсон  Бергонси, Денис Причиненко, Маркиньос, Соарес, Попов (ЦСКА).


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00