Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗОК Видин изплаща редовно парите за извършена дейност

РЗОК Видин
Снимка: РАДИО ВИДИН

Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) извърши плащания през месец септември за извършена дейност през месец август към лечебните заведения, поели с договор ангажимент да обслужват медицински здравноосигурени лица. В тази връзка РЗОК Видин преведе дължимите суми за здравноосигурителни плащания на двете болници в област Видин. На етапа се изплащат регулярно и средствата над договореното, което е изцяло от полза за лечебните заведения.

Общият размер на средствата през месец септември за дейността на болниците през месец август е 410 423 лв. На областната многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" са преведени още: близо 10 000. лв. за интензивно лечение, както и средства за медицински изделия. Видинската областна болница получава и средства за извършени процедури за диализа при терминална бъбречна недостатъчност; средства от трансфери на Министерството на здравеопазването, както и целеви средства от Агенция "Социално подпомагане", съобщиха от пресцентъра на РЗОК Видин.

За диализа при терминална бъбречна недостатъчност на двата диализни центъра в област Видин РЗОК преведе 119 376 лв.

Редовни са и плащанията към лечебните заведения, които са изпълнители на доболнична медицинска помощ, както и към аптеките. Изплатени са общо над 213 хил. лв. за здравноосигурените пациенти, записани в пациентските листи на общопрактикуващите лекари, както и за реализираната от тях дейност, предвидена в основния пакет първична извънболнична медицинска помощ, който се гарантира за заплащане от Националната здравноосигурителна каса. За извършената специализирана медицинска помощ на територията на област Видин са преведени близо 237 000 лв.

Районната здравноосигурителна каса преведе на лабораториите общо 58 782 лв. за извършените през месец август изследвания на здравноосигурени пациенти. За оказаната дентална помощ са преведени над 131 000 лв.

Районната здравноосигурителна каса преведе на аптеките в област Видин близо 373 000 лв. за здравноосигурителни плащания за лекарствени продукти за домашно лечение и диетични храни за специални медицински цели. Здравноосигурителните плащания за медицински изделия към аптеки, сключили договор за осигуряването им, са в размер на 12 000 лв.

От началото на 2014 година, освен средствата за лечение на здравноосигурени пациенти по клинични пътеки, многопрофилната болница за активно лечение в град Видин "Св. Петка" е получила по сметката си още 485 664 лв. за хемодиализа; 108 479 лв. за интензивни грижи; 8 838 лв. за лечение на европейски здравноосигурени граждани с европейска здравноосигурителна карта; 27 780 лв. за здравнонеосигурени родилки; 12 358 лв. за интензивни грижи за здравнонеосигурени лица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05