Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца би "Локо" насред Мездра

5
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" спечели много важна победа във Врачанското дерби на 9-ия кръг на „Б” футболна група. Тимът на Викторио Павлов си тръгна с трите точки от Мездра, където надви символичните гости от местния "Локомотив" в драматичен мач, завършил 1:0. Безценното попадение вкара Румен Рангелов с глава в 10-та мин., засичайки центриране на Христо Попадийн от ляво.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на 15-те жерти от взрива в Горни Лом, но завърши с екшън. В 3-ата минута на добавеното време Павел Петков от "Ботев" бутна Стоян Димов край тъча, а притичалият 30 метра на спринт вратар на "железничарите" Ивайло Сайков му потърси сметка. В размяната на реплики и блъскане се включиха почти всички играчи на терена и от резервните скамейки, а полицията и треньорите едва прекратиха разпрата. Всичко завърши с изгонването с директни червени картони на Петков и Сайков. Тъй като гостите бяха извършили трите си смени вратарският екип нахлузи Ивайло Цветанов. След края на мача и домакини, и гости имаха претенции към неубедителния рефер Александър Костадинов.

Първата неадекватна намеса на съдията в хода на срещата беше в 33-та мин., когато извади пресилен жълт и респективно червен картон на юношата от "Ботев" Любослав Петров. Така врачани играха около час с човек по-малко. Численото неравенство реанимира изпадналия в нокдаун тим на "Локомотив", който създаде първата си голова опасност в 43-та мин., когато Цветков с глава би в аут от 5 метра. Врачани можеха да откажат рано "железничарите", но Валериев с глава в 32-та мин. и Иванов – също сглава в 22-та мин. пропуснаха да накажат Сайков.

След почивката „Локомотив” натисна, но стигна до две греди. В 73-та мин. Иван Мишев нацели напречната греда с топовен шут от 20 метра, а секунди по-късно от пряк свободен удар Балджийски намери сглобката между напречната и лявата греди на вратата на Христо Митов. В 81-та мин. Сайков спря голова атака на завърналия се в „Ботев” след операция Васил Калоянов.

В края на мача Цветанов не постъпи спортменски, след като отказа да върне топката на врачани и логично беше критикуван от играчите на "Ботев".

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Митов, Куанг /20 Валериев/, Цветков, Каменов, Рангелов /77 Борисов/, Стоичков, Петков, Попадийн, Петров, Иванов, Атанасов /46 Калоянов/.

ЛОКОМОТИВ: Сайков, Янков /68 Цветанов/, Василев, Георгиев, Павлов, Димов, Ганчев /58 Чаворски/, Петков, Барбов /46 Мишев/, Балджийски, Цветков.

ГОЛМАЙСТОР: 1:0 Рангелов /10/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Цветков, Стоичков, Петров, Атанасов /Б/; Георгиев и Балджийски /Л/. ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Петров – 33 Б, Петков – 90+3 Б; Сайков – 90+3 Л

СТАДИОН: „Локомотив” /Мездра/ – 300 зрители

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Александър Костадинов /София/.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47

Първият мач на "Ботев" (Враца) е с по-късен час заради горещините

Заради горещините от Българския футболен съюз взеха решение да преместят началните часове на срещите от първите два кръга в Първа лига. Това означава, че първото домакинство на врачанския "Ботев" в кампанията, което е предвидено за 21 юли /неделя/, ще започне от 19:00 часа на градския стадион. Първоначално часът беше друг, но заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 12:37
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10